Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Τη ματιάσανε…!!

Παραήταν ιδανική (για… ΑΕΚ), ώστε να κρατήσει παραπάνω!

Η εβδομάδα που έφερε δύο κούπες συμπληρώθηκε με την άμεση εγκατάσταση στην κορυφή των play-off κι εκείνη που ξεκίνησε σήμερα… έσπευσε να την ξαναρίξει στα δύσκολα!

Η βαριά τιμωρία της ΕΠΟ αφήνει την «Ένωση» χωρίς κόσμο στις εξέδρες και η κακοτυχία του Νίκου Λυμπερόπουλου χωρίς τον αρχηγό της στη μάχη για το Champions League.

Η επιλεκτική -όπως χαρακτηρίζεται- εφαρμογή των κανονισμών στο θέμα των επεισοδίων του τελικού προκάλεσε εκνευρισμό στην ΑΕΚ. Προκάλεσε, δε, και απορίες (που πιθανότατα θα διατυπωθούν και στη συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη την Τρίτη) πώς γίνεται η… κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου να ξεκινά από την ίδια -όταν ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα (κροκοδείλια) δάκρυα για ανάλογα κρούσματα σε όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους της.

Παρόλα αυτά, στην «Ένωση» υπάρχει αισιοδοξία ότι -με την έφεση- θα μειωθεί τουλάχιστον το βαρύ πρόστιμο (292.500 ευρώ) και ότι ενδεχομένως θα αποφευχθεί η μια από τις τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών -που με τα υπάρχοντα δεδομένα θα επεκταθεί στη νέα χρονιά.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, όμως, τότε υπολογίζεται πλέον να επιστρέψει στη δράση και ο Νίκος Λυμπερόπουλος (εφόσον αποφασίσει φυσικά να συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά). Ο τραυματισμός του Μεσσήνιου στο παιχνίδι της πρεμιέρας αποδείχθηκε όσο σοβαρός φοβούνταν στην «Ένωση» (κάκωση έσω αριστερού πλαγίου) κι έτσι εκείνη θα τον στερηθεί για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια των play-off.

Το παρήγορο, πάντως, για τον Χιμένεθ είναι ότι το ίδιο δεν θα συμβαίνει για πολύ ακόμα με τον έτερο τραυματία, Νάτσο Σκόκο, που ξεκίνησε τη Δευτέρα ατομικό πρόγραμμα -και μαζί αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Νωρίτερα, βέβαια, η ΑΕΚ έχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό -που αν ήταν μια φορά ντέρμπι πριν, η ευκαιρία να το μετατρέψει σε καθοριστικό για τη μάχη της πρωτιάς (φεύγοντας αήττητη από την κοινή τους έδρα) το κάνει ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τους «κιτρινόμαυρους».

Οι οποίοι έχουν (πλέον) σημαντικά εμπόδια να υπερπηδήσουν (με την απουσία κόσμου και «Λύμπε»), ωστόσο -με σοβαρές και ολοκληρωμένες εμφανίσεις όπως της πρεμιέρας- έχουν… στα πόδια τους την πιθανότητα να κουνήσουν «σεντόνι» και να δώσουν άλλη προοπτική στη δύσκολη χρονιά που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: