Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο «Καρα» παραμένει στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης ως Παναθηναϊκός στενοχωρήθηκε, αλλά ως Ελληνας χάρηκε με την ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Καραγκούνη στην Φούλαμ! Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από την περασμένη εβδομάδα είναι γνωστό, όταν ο «Καρα» απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού, διότι όπως είπε από την αρχή προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό.
Σαν Παναθηναϊκός στενοχωρήθηκα, διότι ο «Καρα» ήταν ο ιδανικός παίκτης, για να πάρει την ομάδα από το χέρι και να την ανεβάσει κάποια σκαλοπάτια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ηξερε τι σημαίνει και τι θέλει ο Παναθηναϊκός, η παρουσία του στο γήπεδο της Λεωφόρου θα έφερνε κόσμο, πολύ κόσμο για πάρτη του και αυτό θα επηρέαζε θετικά όλη την ομάδα και κυρίως τα νέα παιδιά που θέλουν συμπαράσταση από παίκτες σαν τον Καραγκούνη, για να μην «καούν»!
Περίμενα καρτερικά , λοιπόν, την ώρα που θα έβλεπα τον «Καρα» να μπαίνει με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο γήπεδο της Λεωφόρου και με το τριφύλλι στο στήθος. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Ο Καραγκούνης ήταν πεντακάθαρος από την αρχή των συζητήσεων με τον Παναθηναϊκό:
«Προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό» είχε πει και μόνο αν δεν προέκυπτε κάτι από το εξωτερικό θα επέστρεφε. Ο βασικός λόγος που προτιμούσε το εξωτερικό είναι το άλλο επίπεδο πρωταθλημάτων από την Ελλάδα και η άλλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα παιχνίδια. Ο πόθος του «Καρα» ήταν να παίξει και πάλι στην Φούλαμ και τα κατάφερε. Στα 37 σου χρόνια να παίζεις Πρέμιερ Λιγκ, σε ομάδα, που έχει μία μόνιμη παρουσία τα τελευταία χρόνια και εδρεύει στο Λονδίνο είναι μεγάλη υπόθεση.
Είναι κάτι παραπάνω από τιμή για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν θυμάμαι άλλον Ελληνα ποδοσφαιριστή να το πετυχαίνει αυτό. Με λύπη μου διαπίστωσα , ότι υπάρχουν και κάποιοι Παναθηναϊκοί (ευτυχώς λίγοι) που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, που δεν θα γυρίσει ο «Καρα».
Αναμενόμενο μεν, λυπηρό δε. Αυτοί οι «Παναθηναϊκοί» είναι διαχρονικοί. Πριν μερικά χρόνια έλεγαν περιπατητή τον Σαραβάκο και «ταβερνιάρη» τον Βαζέχα σε μία εποχή δυστοκίας που πέρναγε ο κορυφαίος σκόρερ. Από και κει πέρα, αν θέλετε την άποψή μου ο Καραγκούνης για ένα χρόνο ακόμα θα ζήσει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο. Αυτό που παίζεται στην Αγγλία.
Και όχι το κάτι σαν ..ποδόσφαιρο, που παίζεται στην Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστές είναι οι παράγοντες και όχι οι ποδοσφαιριστές, όπου τα παιχνίδια είναι πόλεμος και όχι γιορτή, όπου κάποιοι οπαδοί πάνε στο γήπεδο για να βρίσουν και όχι να χαμογελάσουν.
Ξέρω, ότι κάποιοι από κάτω στα σχόλιά τους θα ειρωνευτούν τον «Καρα». Δεν πειράζει παιδιά. Κραχτε τον εσείς και αυτός θα σας δίνει χαιρετίσματα από την Πρέμιερ λιγκ, εκεί όπου ο ……παλαίμαχος έκανε 28 παιχνίδια την περασμένη περίοδο και ανάγκασε την Φούλαμ να του ανανεώσει το συμβόλαιό του στα 37.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: