Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Θα επέστρεφε στον ΠΑΟ, αν δεν...»

O Mιχάλης Τσόχος συζητά στο blog του με τον Πασχάλη Τουντούρη για την... επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στη Φούλαμ και τις άγνωστες λεπτομέρειες της συμφωνίας.  

Μπορεί να μοιάζει τυπικό, αλλά δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο. Η Φούλαμ την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε με δόξα και τιμή τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Καραγκούνη τον οποίο ευχαριστούσε θερμά για την προσφορά του στο σύλλογο και λίγες ημέρες αργότερα (στις 9 Ιουλίου) ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας για ένα ακόμη χρόνο.
Στο μεσοδιάστημα ο Γιώργος Καραγκούνης είχε εμφανιστεί πρώτα μία ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο της Αυστραλίας και στη συνέχεια από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.
Τι ακριβώς συνέβη όλο αυτό το διάστημα, τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και τι όχι; Καταλληλότερος για να το συζητήσουμε από τον μάνατζερ του “Κάρα”, τον Πασχάλη Τουντούρη δεν υπάρχει. Ας δούμε τι μας είπε για την... επιστροφή του Καραγκούνη στη Φούλαμ...

Τι έγινε, τι μεσολάβησε και από την ανακοίνωση αποχαιρετισμού της Φούλαμ φτάσαμε στην ανακοίνωση ανανέωσης της συνεργασίας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν άλλαξαν και πολλά. Η ανακοίνωση της Φούλαμ την 1η Ιουλίου ήταν μία τυπική ανακοίνωση επειδή το προηγούμενο συμβόλαιο του Γιώργου έληξε εκείνη την ημέρα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ανανεωθεί. Επί της ουσίας όμως οι συζητήσεις δεν είχαν διακοπεί ποτέ. Οι πρώτες συζητήσεις με τη Φούλαμ ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και επί της ουσίας καταλήξαμε σε συμφωνία πριν λίγα 24ωρα...”.

Ναι αλλά είχε φανεί ότι δεν θα παρέμενε τελικά στη Φούλαμ και επιπλέον είχατε κάνει και εσείς μία δήλωση πριν από ένα ματς της Φούλαμ, ότι αυτό ήταν το τελευταίο του Γιώργου με τη φανέλα της Φούλαμ.

Είχα πει ότι μάλλον ήταν το τελευταίο ματς και έτσι έμοιαζε τότε. Παρά ταύτα ο Γιώργος όλο αυτό το διάστημα είχε πάντα ως προτεραιότητά του τη Φούλαμ και την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ”.

Και γιατί κράτησαν τόσο οι διαπραγματεύσεις. Ηταν θέμα οικονομικό;
Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά όχι, δεν θα έλεγα ότι το βασικό θέμα ήταν οικονομικό. Ο Γιώργος αυτό που θέλει να ξέρει είναι κυρίως πόσο τον υπολογίζουν και πόσο χρόνο συμμετοχής θα είχε και ενόψει Μουντιάλ που είναι και ο μεγάλος στόχος που έχει μπροστά του. Οταν ήταν σίγουρος για αυτά, ανανέωσε με την Φούλαμ”.

Ολο αυτό το διάστημα ακούσαμε και διαβάσαμε διάφορα σε σχέση με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τι ήταν αληθινό από όλα αυτά;

Κοιτάξτε να δείτε. Αν ο Γιώργος δεν έκλεινε στη Φούλαμ θεωρήστε δεδομένο ότι θα επέστρεφε στον ΠΑΟ. Σχεδόν το είχε αποφασίσει, παρά το γεγονός ότι είχαμε στα χέρια μας ορισμένες πολύ καλές προτάσεις οικονομικά. Η πρώτη ήταν από την Αμερική και το MLS, αλλά εκεί έπρεπε να απαντήσει άμεσα και ο Γιώργος δεν ήταν έτοιμος. Ηθελε να ξέρει την οριστική κατάληξη με την Φούλαμ. Επίσης είχε δύο πολύ καλές προτάσεις από την Αυστραλία. Και μάλιστα είχαμε και μεγάλη πίεση από τους ομογενείς προκειμένου να τις αποδεχτούμε. Ηθελαν πολύ να δουν τον Καραγκούνη από κοντά οι Ελληνες της Αυστραλίας. Ο Γιώργος όμως είχε αποφασίζει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό αν δεν έκλεινε στη Φούλαμ και εν τέλει αυτό θα έκανε...”

Πώς αντέδρασε όταν του είπατε τα ευχάριστα μαντάτα από το Λονδίνο;

Χάρηκε πολύ. Το ήθελε. Πέρασε μία καταπληκτική σεζόν με τη Φούλαμ, δέθηκε πολύ και με την ομάδα και με τον κόσμο και ήθελε πολύ να συνεχίσει εκεί. Του αρέσει το Λονδίνο και πλέον θα έχει μαζί του και την οικογένειά του. Εχει βρει και σχολείο για τα παιδιά του, θα πάνε στο ίδιο με αυτό που πηγαίνουν τα παιδιά του προπονητή του, του Γιολ, αλλά και ορισμένων άλλων παικτών. Είναι πολύ χαρούμενος που τα πράγματα ήρθαν έτσι”.

Αυτή είναι η τελευταία χρονιά του Γιώργου στο ποδόσφαιρο τι σας λέει, Μουντιάλ και τέρμα;

Δεν θα το έλεγα αυτό. Ναι το Μουντιάλ είναι ο μεγάλος στόχος του, το μεγάλο όνειρό του, αλλά δεν έχει αποφασίσει να τελειώσει την καριέρα του το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν έχει κάνει τέτοια σκέψη. Καθόλου δεν το αποκλείω να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Με την αγάπη που έχει αυτό το παιδί για την μπάλα και την όρεξη με την οποία δουλεύει ακόμη και σήμερα μόνο απίθανο δεν το βρίσκω να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι”....

Αρα το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟ παραμένει υπαρκτό;

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό για λογαριασμό του Γιώργου, αλλά μπορώ να επαναλάβω αυτό που σας είπα και νωρίτερα. Αν δεν ανανέωνε με την Φούλαμ, τώρα θα ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού. Οπότε...”
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: