Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ένα είναι σίγουρο!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για... ενθαρρυντικά μηνύματα από το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Ανζί, αλλά δεν βγάζεται να βγάλει συμπεράσματα!    Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ που ετοιμάζει ο Χούμπ Στέφενς στην Αυστρία. Ο Δικέφαλος έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα (εμφάνισε και αδυναμίες, λογικές για την εποχή) με την απόδοση που είχε στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Ανζί, αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε η ομάδα που παρακολουθήσαμε στην πρώτη ανεπίσημη κόντρα  της φετινής περιόδου, μικρή σχέση θα έχει με την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Ολλανδός τεχνικός στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Θεωρώ δηλαδή ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Οι διεθνείς παίκτες ξεκίνησαν προετοιμασία με καθυστέρηση, Λούκας, Ολίσε, Σπυρόπουλος μετρούν λίγα 24ωρα στην Αυστρία ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα αποκτήσει ένα δημιουργικό χαφ και έναν επιθετικό μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σίγουρο θεωρώ επίσης ότι θα αποκτηθεί κι ένας ακόμα στόπερ για να συμπληρωθεί τετράδα με τους Λόπεθ, Βίτορ, Κατσικά. Τον Κατσουράνη δεν τον υπολογίζω στην άμυνα καθώς θα χρησιμοποιηθεί στη φυσική του θέση και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα μετακομίζει στα μετόπισθεν. Ουσιαστικά είδαμε... μισό ΠΑΟΚ στο φιλικό με τους Ρώσους.
Την ομάδα στην τελική της μορφή (σε ότι αφορά τόσα τα πρόσωπα όσο και την τακτική) θα αργήσουμε να την δούμε καθώς εκκρεμούν προσθήκες παικτών που ακόμα κι αν γίνουν άμεσα θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ομάδας που ήδη συμπληρώνει δυο εβδομάδες προετοιμασίας.
Γι αυτό και υποστηρίζω ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα εκτός από μια διαπίστωση. Δεν ανακάλυψα την. Αμερική αλλά διαπίστωσα ότι θα δούμε επιτέλους στο γήπεδο μια ομάδα με τρία χαρακτηριστικά στοιχεία που έλειψαν από τον ΠΑΟΚ πέρσι.
Μαχητικότητα, πειθαρχία και αγωνιστικό προσανατολισμό. Στοιχεία που προσθέτει η παρουσία του Στέφενς στον πάγκο και που έλειψαν από τους περισσότερους αγώνες του Δικεφάλου στην διάρκεια της περσινής περιόδου.
Η αλλαγή αγωνιστικής συμπεριφοράς και φιλοσοφίας δεν προέκυψε γιατί προστέθηκαν παίκτες στο ρόστερ της ομάδας. Άλλωστε όπως προαναφέρω η ομάδα που είδαμε κόντρα στην Ανζί με εξαίρεση τους Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρα και Τζιώλη ήταν ίδια με την περσινή. Δεν άλλαξαν δηλαδή την ψυχοσύνθεση του συνόλου 4 νέα πρόσωπα.
Στις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας από τους παίκτες και στον τρόπο που αυτές μεταδίδονται οφείλεται κατά την εκτίμηση μου η αγωνιστική νοοτροπία που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου στο φιλικό της Κυριακής.
Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ στην τελική του μορφή θα είναι μια ομάδα, επιθετική, συντηρητική, αργή ή γρήγορη. Επαναλαμβάνω ότι είναι νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα με δεδομένο μάλιστα ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις.  Σίγουρα όμως θα είναι σκληρό καρύδι! Για να κερδίσει αντίπαλος τον ΠΑΟΚ του Στέφενς, θα πρέπει να «φτύσει» αίμα. Κι αυτή είναι η βάση για τη δημιουργία μιας ομάδας πρωταγωνίστριας και ανταγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ ξαναβρίσκει το. μέταλλο του!Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: