Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο ένας υποχώρησε, ο άλλος επιμένει…!

Την απόσυρσή της από την προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η ΕΠΣ Κιλκίς, αντίθετα με την ΕΠΣ Ηρακλείου που κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα!

Ο ένας υποχώρησε, ο άλλος επιμένει…
Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Κιλκίς, γνωστοποίησε την Τετάρτη την απόφασή της να αποσύρει την προσφυγή κατά του Δ.Σ. της ΕΠΟ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που είχε στόχο την ανατροπή της διοίκησης της ομοσπονδίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την προγραμματισμένη έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (14/7) που έχει ως θέμα τη διαγραφή των Ενώσεων που έχουν προσφύγει, από μέλη της ομοσπονδίας.

Στους λόγους απόσυρσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, αναφέρει ότι η κίνησή του δεν στηρίχτηκε από κανέναν (ΜΜΕ, μεγάλες ΠΑΕ, υφυπουργείο Αθλητισμού) και κάνει ειδική αναφορά στη στάση της FIFA (παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση).

Την ίδια στιγμή και ενώ η ΕΠΣ Κιλκίς αποφεύγει πλέον τις κυρώσεις, η έτερη Ένωση που έχει προσφύγει κατά της ομοσπονδίας, αυτή του Ηρακλείου, προχώρησε σε κλιμάκωση της διαμάχης της με την ΕΠΟ!

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Ηρακλείου προσέφυγε εκ νέου στην τακτική δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τα οποία ζητεί τη μη διεξαγωγή της προγραμματισμένης για την Κυριακή 14/6 έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που –επαναλαμβάνουμε- έχει ως θέμα την «παύση μέλους» των δύο Ενώσεων.

Στην αίτησή του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, επικαλείται δύο λόγους: α) ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου και, β) ότι η σύγκλιση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ δεν είναι νόμιμη διότι δεν υπάρχει «πλήρες αιτιολογικό».

Τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΠΣ Ηρακλείου κατά της ΕΠΟ θα συζητηθούν την Πέμπτη 11/7.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κιλκίς περί απόσυρσης της προσφυγής της, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Το Δ. Σ της Ένωσής μας, αφού έλαβε υπόψη:

1. Όλα όσα διαμείφθηκαν από την ημέρα λήψης της απόφασης για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, την υποβολή της αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αθηνών, τη συζήτηση της υπόθεσης και την αναμονή έκδοσης της απόφασης.

2. Τη διαπίστωσή του ότι :

• Σ' αυτήν τη μάχη η Ένωση Κιλκίς και η Ένωση Ηρακλείου είναι ολομόναχες στην προσπάθεια να βρει το ποδόσφαιρο το δρόμο του και να γίνει αξιόπιστο και ελκυστικό, χωρίς να ποδηγετείται από εξωγενείς παράγοντες,

• Τα Μ.Μ.Ε, πλην ορισμένων και τους ευχαριστούμε, μας γύρισαν την πλάτη και δεν ασχολήθηκαν με τις ενέργειές μας,

• Οι μεγάλες ΠΑΕ κώφευσαν και δεν ασχολήθηκαν, καθ' ότι, ως φαίνεται, είναι ευχαριστημένες από το ισχύον καθεστώς,

• Το αρμόδιο Υπουργείο Αθλητισμού δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον,

• Ο κίνδυνος επιβολής ποινής στις Εθνικές μας Ομάδες και τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την αδιάλλακτη FIFA, η οποία, αν και θεωρεί ότι ενδέχεται να έχουμε δίκαιο, πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι εσωτερικό και πρέπει να το λύσουμε με τα όργανα της Ε.Π.Ο, άσχετα αν δεν υπάρχουν, καθ' ότι δεν αναγνωρίζει προσωρινές διοικήσεις απ' όπου και αν προέρχονται αυτές,

αποφάσισε:

Να υποβάλει στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο αίτημα μη έκδοσης απόφασης αποσύροντας άμεσα την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: