Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Διπρόσωπος…!

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερος στο δεύτερο, αλλά με άμυνα που φαινόταν να έχει κενά… παντού, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Γάνδη στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Διπρόσωπος…
Με πολύ κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, αισθητή βελτίωση μεσοεπιθετικά στην επανάληψη αλλά με αμυντικά κενά που έκαναν… μπαμ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Γάνδη στο τρίτο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.

Πολλή δουλειά χρειάζεται το «τριφύλλι» στην αμυντική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις του αντιπάλου, αφού δέχθηκε δύο γκολ από κεφαλιές έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ στην «καρδιά» της περιοχής.

Πολύ καλός ο Ντίνας, ανέτοιμος έδειξε ο Μέντες που έπαιξε στην κανονική του θέση, στη μεσαία γραμμή, για ένα ημίχρονο. Εξαιρετικές επεμβάσεις από τον Αλέξανδρο Ταμπάκη στο δεύτερο ημίχρονο, γλίτωσε τον φιλικό… διασυρμό για τον Παναθηναϊκό.

Πείσμωσε και ο Νίκος Γιαννιτσάνης στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας το γκολ των «πράσινων» με ωραία προσπάθεια.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα ανάπτυξης του παιχνιδιού. Άσχετα από την προσπάθεια των «πράσινων» να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα, τον οποίο είχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο, η μπάλα δεν μπορούσε να μεταφερθεί σωστά από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση. Οι Μέντες και Ζέκα στο χώρο του κέντρου, επιχειρούσαν μάταια να σπρώξουν μπροστά τους συμπαίκτες τους. Ο Ντίνας, προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά μόνος του δεν μπορούσε. Η άμυνα του «τριφυλλιού» δούλευε σωστά όσον αφορά την παγίδα του οφσάιντ, εξέθεσε αρκετές φορές τους επιθετικούς της Γάνδης, αλλά στο 37’, η τριπλή αδράνεια οδήγησε στο 1-0 από την κεφαλιά του Ντιόγκο.

Τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου στο ημίχρονο ήταν μάλλον αυτά που… μεταμόρφωσαν σε κάποιο βαθμό τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Δείχνοντας τη ζωντάνια που έλειπε στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» έδειξε καλύτερη εικόνα. Αρχικά, όμως, φανέρωσε ξανά τις αμυντικές του αδυναμίες στις στημένες φάσεις. Από νέο κόρνερ και κεφαλιά του Ζουγκάνοβιτς στο 52’, ήρθε και δεύτερο γκολ για τους Βέλγους. Μόλις η άμυνα της Γάνδης ανέβηκε ψηλά, ο Γιαννιτσάνης... το πήρε προσωπικά. Στην τρίτη από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, πέρασε υποδειγματικά τον Παντ και πλάσαρε σωστά για το 2-1 στο 68ο λεπτό. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού κράτησαν το σκορ ο Αλέξανδρος Ταμπάκης με εκπληκτικές επεμβάσεις και ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή στο 88.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (62΄ Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (70΄ Αναστασόπουλος), Χουχούμης, Ααράμπ, Ρισβάνης, Μέντες (46΄ Σταματάκης), Ζέκα, Δώνης (46΄ Κουσίδης), Ντίνας, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: