Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Λουκάς στα πράσινα!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού κι επίσημα για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. «Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά επιλογή μου ήταν ο Παναθηναϊκός», δήλωσε ο 29χρονος άσος.

Λουκάς στα πράσινα
Την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Η συμφωνία των δύο πλευρών επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης και αφορά διετές συμβόλαιο.

«Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε το θέμα της μεταγραφής μου με αυτή την κατάληξη. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά η επιλογή μου ήταν ο Παναθηναϊκός, γιατί μου παρείχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», τόνισε ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ.

Όσο για τους στόχους του, προσωπικούς, αλλά και με τη νέα του ομάδα, κράτησε χαμηλούς τόνους. «Δεν είμαι άνθρωπος που λέω μεγάλα λόγια, δεν μου ταιριάζουν ιδιαίτερα. Όλοι γνωρίζουν και γνωρίζουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και ότι πάντα στοχεύει ψηλά. Αν όμως δούμε από τώρα τη γραμμή τερματισμού, θα έχουμε χάσει το παιχνίδι. Η λογική είναι μία: Να ξεκινήσουμε βήμα-βήμα και να προχωρήσουμε μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται σε καθημερινή βάση. Η ομάδα έχει διατηρήσει έναν πραγματικά αξιόλογο κορμό από πέρυσι, έχει αποδείξει τι δυνατότητες έχει και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς τα νέα πρόσωπα, είναι να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας τον Παναθηναϊκό όσο περισσότερο μπορούμε».

Την περασμένη περίοδο ο Μαυροκεφαλίδης είχε 14,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στη VTB League είχε 15,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα. Με την Μπαρτσελόνα σε 12 ματς είχε 6,5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά κατά μέσο όρο στα ισπανικά play offs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: