Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ψυχοβγάλτης!!

Η Εθνική Νέων έπαιξε ξανά με τη «φωτιά», όμως όχι μόνο δεν… κάηκε, αλλά ξεκίνησε με το δεξί τη β’ φάση του Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας 70-69 της Σερβίας! Κορυφαίοι Διαμαντάκος, Μποχωρίδης και Αγραβάνης!

Ψυχοβγάλτης!
Σε τροχιά πρόκρισης έμεινε η Εθνική ομάδα Νέων! Μπορεί για άλλη μία να μας… καρδιοχτύπησε (ήταν στο +10, περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος), όμως πήρε τη νίκη με σκορ 70-69 επί της Σερβίας και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ Νέων!

Πρώτοι σκόρερ οι Μποχωρίδης και Διαμαντάκος με 17 πόντους ο καθένας, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Δημήτρης Αγραβάνης, η οποίος πρόσθεσε άλλους 16!

Την Τρίτη (15/7) είναι το επόμενο ματς της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ισπανία (19:15).

Το ματς


Χωρίς «καθαρό μυαλό» και με πολλές κακές επιλογές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση ξεκίνησε η Εθνική ομάδα την αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους -με τον Γιάνκοβιτς να κάνει τη μεγαλύτερη «ζημιά»- να φτάσουν ακόμα και στο +7 (9-16). Ο Διαμαντάκος «πάλευε» μόνος του κάτω από τις δύο ρακέτες, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να φέρει πιο κοντά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-21.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο για την Εθνική, με αυτό να δίνει τη δυνατότητα στους Σέρβους να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό την υπέρ τους διαφορά (20-31), περίπου στα μισά. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην για το σύνολο του Κώστα Μίσσα. Η άμυνα των διεθνών έγινε πιο αποτελεσματική και σε συνδυασμό με το ρυθμό του Μποχωρίδη, η διαφορά μειωνόταν συνεχώς. Με καλάθι του Αγραβάνη, το ματς ήρθε στον πόντο (32-33) και στη συνέχεια ο Σιόλογκας έδωσε το προβάδισμα (34-33) για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Κώστα Μίσσα να προηγείται 34-33 και αυτό χάρη στο επιμέρους σκορ 14-2 στα τελευταία τέσσερα λεπτά!

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε η Εθνική ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα διατηρούνταν συνεχώς μπροστά, ενώ με το τρίποντο του Αγραβάνη έφτασαν ακόμα και στο +4 (44-40). Όμως, η έλλειψη συγκέντρωσης των διεθνών στην επίθεση και η χαλάρωση στην άμυνα, για δύο λεπτά, έδωσαν τη δυνατότητα στους Σέρβους να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 2-9 και να ανακτήσουν το προβάδισμα (46-49). Εκεί, «μίλησε» ο Αγραβάνης, ο οποίος με δικό του «γκολ-φάουλ» έφερε το ματς στα ίσα (49-49), ενώ οι πόντοι από Μποχωρίδη και Λιάπη, διατήρησαν μπροστά την Εθνική και στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-52).

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική ομάδα, η οποία με πρωταγωνιστή τον Αγραβάνη και τα δύο τρίποντα που έβαλε, εκτόξευσε τη διαφορά στο +7 (59-52)! Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα συνέχισαν την αποτελεσματική τους άμυνα, με τους Σέρβους να μην έχουν πετύχει καλάθι για πάνω από πέντε λεπτά και το σκορ να είναι στο υπέρ τους 61-52, ενώ στη συνέχεια με το τρίποντο του Σιόλογκα η διαφορά πήγε ακόμα σε διψήφιο αριθμό (64-54)! Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος οι Σέρβοι μείωσαν σε 65-60, ενώ τα άσχημα νέα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθαν με το πέμπτο προσωπικό φάουλ του Αγραβάνη -ένα λεπτό αργότερα- με το σκορ να είναι στο 67-63. Μάλιστα, το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο δραματικό, όταν το τρίποντο του Άντριτς έφερε τη διαφορά στον πόντο (67-66). Στα 20’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Σάλιτς έκανε το 69-69, με το ματς να πηγαίνει στη ρωσική… ρουλέτα των βολών. Ο Διαμαντάκος έδωσε ξανά το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 1/2 βολές και παρόλο που ο Καμπερίδης στη συνέχεια είχε 0/2, οι αντίπαλοί μας δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι, με τη νίκη να έρχεται με το τελικό 70-69!

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 34-33, 53-52, 70-69.

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 17 (7ρ.), Λιάπης 7 (6ρ., 4ασ.), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου, Σιόλογκας 6, Κουζέλογλου 4,Καμπερίδης 3,Αγραβάνης 16,Διαμαντάκος 17 (7ρ.), Μαραγκός.

Σερβία (Μιγιάτοβιτς): Τζόρτζεβιτς, Ρέμπιτς 9, Ποτ 8, Καπλάνοβιτς 2, Ντόμπριτς, Αρανίτοβιτς, Νόβακ, Γιάραμαζ 3, Άντριτς 10, Σάλιτς 13, Τέιτς 6.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: