Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τα «κλικ» που θα μείνουν στην ιστορία!!

Τα Παγκόσμια Κύπελλα είναι… καταδικασμένα να έχουν στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία. Η FIFA ρώτησε τον… κόσμο και συγκέντρωσε τα «κλικ» από 14 γεγονότα που φαίνεται πως θα απασχολήσουν για χρόνια.

Τα «κλικ» που θα μείνουν στην ιστορία!
Μια απ’ τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές συναντήσεις διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα ήταν αδύνατον να μην έχει στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας έφτασε στο τέλος του, όχι όμως και οι… ιστορίες που θα συζητιούνται για χρόνια.

Η FIFA συγκέντρωσε τις 14 σημαντικότερες –εορταστικές ή όχι- στιγμές του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας και μια μικρή βοήθεια απ’ τον κόσμο που ακολουθεί τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η Γερμανία… uber alles

inner

Στην κορυφή της λίστας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι φυσικά η πρωταθλήτρια κόσμου, Γερμανία και ο μεγάλος τελικός της 13ης Ιουλίου, όταν ο Γκέτσε «σκότωσε» στην παράταση την Αργεντινή.

Το αήττητο ρεκόρ της Ολλανδίας

inner

Μπορεί να μην έφτασε στο μεγάλο τελικό, όμως η Ολλανδία κατέκτησε την τρίτη θέση στην διοργάνωση, ολοκληρώνοντας αήττητη την παρουσία της με τη νίκη επί της Βραζιλίας με 3-0 στον Μικρό τελικό.

Τα 24 χρόνια της Αργεντινής
inner

Η πρόκριση της Αργεντινής σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη νίκη επί της Ολλανδίας στα ημιτελικά, 24 χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Η ντροπή της Βραζιλίας
inner

Η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας που ήρθε στο «σπίτι» της. Το κατάμεστο Εστάντιο Μινεϊράο είδε την «Σελεσάο» να διαλύεται απ’ την Γερμανία με το εκκωφαντικό 7-1.

Ο κορυφαίος Κλόζε
inner

Τα 16 γκολ που έχει πετύχει ο Μίροσλαβ Κλόζε σε Μουντιάλ τον έφεραν στην κορυφή των σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε την πρωτιά απ’ τον Ρονάλντο.

Η σοκαριστική εικόνα του Νεϊμάρ
inner

Η παγωμάρα που προκάλεσε στη Βραζιλία ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στο ματς με την Κολομβία και το «κράξιμο» στον διαιτητή του παιχνιδιού, σίγουρα δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Αυτή που έβγαλε την Ελλάδα απ’ τη μέση
inner

Θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα στην θέση της, όμως μετά την νίκη της επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος η Κόστα Ρίκα έγινε η ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά.

Ο «μεγάλος» Χαμές!
inner

Ο επιθετικός που έκανε τους αντιπάλους τερματοφύλακες να… τρέμουν, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης. Με έξι γκολ ο Χάμερ Ροντρίγκες της Κολομβίας έκανε το «μπαμ» στην Βραζιλία.

Το «άγιο» δοκάρι της Βραζιλίας
inner

Ο Γκονζάλο Χάρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ στα πέναλτι που έστειλαν την… καταϊδρωμένη Βραζιλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ και κράτησαν την ηρωική Χιλή εκτός.

Το «μπαμ» της Αλγερίας
inner

Η εντυπωσιακή παρουσία της Αλγερίας στους ομίλους του Μουντιάλ της χάρισαν το εισιτήριο για τα νοκ άουτ ματς για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Λουίς έδειξε τα δόντια του
inner

Θα μπορούσε να είναι ο ήρωας της Ουρουγουάης. Ο Λουίς Σουάρεζ όμως έδειξε για ακόμα μια φορά τα… δόντια του και «κέρδισε» καμπάνα απ’ την FIFA με το δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο γηραιότερος… παγκοσμίως!
inner
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ σε Μουντιάλ έγινε ο Φαρίντ Μοντραγόν, ο οποίος έκατσε κάτω απ’ τα δοκάρια της Κολομβίας στο ματς με την Ιαπωνία.

Αυτός που σταμάτησε τον Νεϊμάρ
inner

Η απόκρουση του Γκιγέρμο Οτσόα στην κεφαλιά του Νεϊμάρ που κράτησε ζωντανά τα όνειρα του Μεξικού στην επόμενη φάση.

Σοκ και… τέως
inner

Η τέως κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν ικανοποίησε. Ο διασυρμός απ’ την Ολλανδία ήταν «καμπανάκι» για προβληματισμό, με την εικόνα στη συνέχεια να επιβεβαιώνει την απογοητευτική εμφάνιση των Ισπανών. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: