Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Λιονέλ Μέσι: «Ο ίππος δυστρόπησε»...!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την απονομή του βραβείου του κορυφαίου παίκτη του Μουντιάλ στον Λιονέλ Μέσι και απορεί με τις επιλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Λιονέλ Μέσι: «Ο ίππος δυστρόπησε»...
Στη FIFA τους περισσεύουν λεφτά (να' ναι καλά τα κοροϊδα), αλλά τους λείπουν ακόμα και στοιχειώδεις ποδοσφαιρικές γνώσεις. Ανέδειξαν - μετά τον τελικό - καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης τον Λιονέλ Μέσι. Πολύ θα ήθελα αυτοί οι... ξερόλες να εξηγούσαν με ποιο σκεπτικό εξέθεσαν έτσι έναν μεγάλο παίκτη που έκανε ένα μέτριο ως κακό Μουντιάλ.

Τον παίκτη που για μια ώρα περπατούσε μέσα στο γήπεδο περιφέροντας το καταπονημένο σαρκίο του και οι σωστές πάσες που έκανε ήταν λιγότερες κι από αυτές του τερματοφύλακα Νόιερ. Μόνο άμα θες να κάνεις πλάκα σ' αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή του δίνεις το βραβείο μετά από το χειρότερο βράδυ της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Απών ήταν ο Μέσι κι από την πρόκριση της Αργεντινής επί της Ολλανδίας κι από την πρόκριση επί του Βελγίου. Προς τι λοιπόν η βράβευση; Κι αν «αξίζει» το βραβείο ο Μέσι, τι ακριβώς άξιζαν ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Αριεν Ρόμπεν, ο Χαβιέρ Μασκεράνο, ίσως κι ο Τόμας Μίλερ. Στα πολλά αλλοπρόσαλλα της FIFA του αξιότιμου Σεπ Μπλάτερ προστέθηκε ένα ακόμα.

Αυτή η χρυσοφόρος εταιρεία που πλουτίζει συσσωρεύοντας κέρδος εις βάρος και της τελευταίας ικμάδας κάθε ποδοσφαιριστή φορτώνοντας με χρέη κάθε διοργανώτρια χώρα αντί να προκαλεί τον κόσμο με αστείες επιλογές πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τα παρακάτω:

«Ο ίππος δυστρόπησε». Ο ποδοσφαιρικός οργανισμός είναι πάνω από όλα ανθρώπινος οργανισμός. Δεν αντέχει να δίνει εβδομήντα αγώνες κάθε χρόνο περνώντας τη μισή ζωή του μέσα στα αεροπλάνα. FIFA, UEFA, ομοσπονδίες, λίγκες και σύλλογοι οφείλουν να σταθούν με σοβαρότητα πάνω στο πρόβλημα της χωρίς όρια καταπόνησης του ανθρώπινου οργανισμού και να πάρουν μέτρα.

Εκτός από τον Μέσι υπάρχουν κι άλλοι «ίπποι που δυστρόπησαν». Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση οι «δύστροποι ίπποι» θα πολλαπλασιαστούν...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: