Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο gazzetta.gr!!

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μιλάει στο gazzetta.gr για την Εθνική Νέων που μάχεται κόντρα σε απανωτά προβλήματα, δηλώνει περήφανος που εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ και έχει στο μυαλό του τον Παπαπέτρου.
Μέχρι χθες, η Σερβία ήταν μαζί με την Τουρκία, οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες του Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξάγεται στην Κρήτη και όχι άδικα, θεωρούνται οι επικρατέστερες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, σε ένα τουρνουά που η Ελλάδα φιλοδοξούσε να κατακτήσει, με την προϋπόθεση να παραταχθεί πλήρης. Δυστυχώς, όμως, οι υποχρεώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς στο Summer League του Λας Βέγκας, δεν του επέτρεψαν να παίξει σε δύο διαφορετικές Εθνικές ομάδες κι έτσι μοιραία ο Κώστας Μίσσας, κλήθηκε να “χτίσει” το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γύρω από τα υπόλοιπα μεγάλα ταλέντα της γενιάς των 94ρηδων και 95άρηδων. 
 
Οι απανωτοί τραυματισμοί, όμως και η απουσία των τριών παικτών του Ολυμπιακού (Αγραβάνης, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου) από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω της γνωστής κόντρας των “ερυθρόλευκων” με την ΕΟΚ για την πλήρη ασφάλιση των παικτών τους, ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών, ειδικότερα μετά και το βαρύ διάστρεμμα (με οστικό οίδημα) που υπέστη, παραμονές της έναρξης των αγώνων, ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής Νέων, Ιωάννης Παπαπέτρου
 
Η Ελλάδα, τελικά, πήρε στις ισοβαθμίες την πρόκριση στην 2η φάση, απέφυγε τον υποβιβασμό στην Β’ Κατηγορία και μετά την σπουδαία νίκη (70-69) επί της Σερβίας, διατηρεί ελπίδες για είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον Δημήτρη Αγραβάνη (16π., 1ρ., 1ασ., 1κοψ.), που ήταν εκ των κορυφαίων της ελληνικής ομάδας και σας παρουσιάζει τις απόψεις του σχετικά με την προβληματική μετάβαση της Εθνικής Νέων στο τουρνουά, τη μεγάλη νίκη επί των “πλάβι”, τις επιδιώξεις για τη συνέχεια, τον άτυχο Παπαπέτρου και το “αίσιο τέλος” που πήρε το θέμα της ασφάλισης.
 
- Είναι προφανές ότι ο δρόμος για αυτό το Ευρωμπάσκετ Νέων, ήταν “στρωμένος” με πάρα πολλά εμπόδια και αυτά φαίνεται ότι σας στοίχισαν πολύ στην 1η φάση της διοργάνωσης, τόσο όσον αφορά στη γενικότερη εικόνα της ομάδας, όσο και στα αποτελέσματα που πήρατε...
 
«Αν υπολογίσετε ότι η ομάδα έκανε προετοιμασία χωρίς ουσιαστικά έξι παίκτες, που ήταν υπολογίσιμοι για το τελικό ρόστερ, μπορείτε να καταλάβετε πόσο προβληματική ήταν η μετάβασή μας στην τελική φάση των αγώνων. Πριν καλά-καλά “ζεσταθούν” οι προπονήσεις τέθηκαν νοκ-άουτ ο Καραμαλέγκος, ο Γόντικας και ο Σλαφτσάκης λόγω τραυματισμών και εν συνεχεία υπήρξε αυτή η διαφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΕΟΚ, για το θέμα των ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα ο Ιωάννης (σ.σ.: Παπαπέτρου), ο Αντρέας (σ.σ.: Χριστοδούλου) κι εγώ, να ενσωματωθούμε την τελευταία εβδομάδα και να κάνουμε “αγώνα δρόμου” για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της ομάδας. Πιστεύω ότι παρά τις αντιξοότητες, είμαστε ακόμη ζωντανοί και μετά τη νίκη επί της Σερβίας, πρέπει να κάνουμε μία ανάλογη εμφάνιση κόντρα στους Ισπανούς για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα προημιτελικά...»
 
- Υπάρχει και το τελευταίο ματς με τη Σλοβενία, το οποίο μπορεί να μας δώσει την πρόκριση...
 
«Το ξέρω, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι... Κατά την άποψή μου το αποψινό παιχνίδι με την Ισπανία είναι το πιο κρίσιμο γιατί αν κερδίσουμε, θα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας κατά 90%!»
 
- Να υποθέσουμε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα, ήταν η εύρεση ρυθμού; 
 
«Κακά τα ψέματα, όταν οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού είμαστε σχεδόν δύο μήνες μακριά από παιχνίδια και εντατικούς ρυθμούς προπόνησης, ο καθένας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να βρει τον ατομικό του ρυθμό και παράλληλα να ενταχθεί στη “χημεία” της ομάδας. Με τη βοήθεια των προπονητών και των συμπαικτών μας, πιστεύω ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να επιταχύνουμε αυτόν τον χρόνο, αλλά δυστυχώς, θύμα αυτής της προσπάθειας, ήταν ο Ιωάννης που τραυματίστηκε. Πλέον παίζουμε και γι‘ αυτόν και μακάρι να περάσουμε στους “8”, μήπως και προλάβει να μας βοηθήσει...»
 
- Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε με το “σοκ” της ήττας στη λήξη του αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία, που έκανε δυσκολότερο το έργο σας στην 2η φάση, ωστόσο, μέσα σε δύο μέρες, βρήκατε τη δύναμη και το κουράγιο να ανασυνταχθείτε και κόντρα στη Σερβία, που ήταν αήττητη και θεωρείται από τα φαβορί του τουρνουά, κάνατε το καλύτερό σας παιχνίδι...
 
«Η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, νομίζω ότι οφείλεται περισσότερο στην κόπωση, γιατί σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έπαιξε δύο παιχνίδια και στη συνέχεια ξεκουράστηκαν μία μέρα, εμείς, δώσαμε τέσσερις σερί αγώνες σε ισάριθμες μέρες. Σ’ αυτού του είδους τις διοργανώσεις, η ξεκούραση και το ρεπό παίζει σημαντικό ρόλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Με τη Σερβία, όμως, παίξαμε πιο ελεύθερα και με μεγάλο πάθος και με τη νίκη που πετύχαμε, αποδείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες. Για να εξαργυρώσουμε αυτή τη νίκη, όμως, πρέπει να κερδίσουμε και τα άλλα δύο παιχνίδια με Ισπανία και Σλοβενία.»
 
- Σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ, πάντως, όλοι οι αγώνες της Εθνικής ομάδας, εξελίχθηκαν σε “θρίλερ”...
 
«Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μας ωριμάζει και μας βοηθά να μαθαίνουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης, όταν τα παιχνίδια βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού”! Χθες, ελέγξαμε καλύτερα τις τελευταίες κατοχές, αντιδράσαμε πιο σωστά από τους Σέρβους και δείξαμε ότι θέλουμε περισσότερο τη νίκη.»
 
- Τέτοιες νίκες που συνδυάζονται και με καλή απόδοση, όπως στη δική σου περίπτωση, σε κάνουν να νιώθεις διπλή ευχαρίστηση για το αίσιο τέλος που είχε τελικά το θέμα με την ασφάλισή σας, έτσι ώστε να φορέσετε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος; Σε ρωτάω γιατί γνωρίζω ότι είχες μεγάλη επιθυμία να παίξεις στην Εθνική...
 
«Νομίζω ότι και οι τρεις μας, θέλαμε πολύ να παίξουμε για την χώρα μας! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή απ‘ αυτό! Είμαι πολύ χαρούμενος κι ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που βρήκε τη λύση και μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε εδώ και να εκπροσωπούμε το ελληνικό μπάσκετ!»
 
- Πως βλέπετε τη συνέχεια; Στόχος η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες και από ‘και και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει;
 
«Κοιτάμε με αφοσίωση το κάθε ματς, ξεχωριστά, αρχής γενομένης από το αποψινό με την Ισπανία, με στόχο να εκτελέσουμε όσο πιο αποτελεσματικά και παθιασμένα τις εντολές του coach για να πάρουμε τη νίκη...»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: