Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το κίνητρο της μετάλλαξης σε «Atromitos»

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το κίνητρο τού να μεταλλαχθεί η ομάδα του Περιστερίου από «Ατρόμητος» σε «Atromitos».
Εχει δίκιο ο Γιώργος Παράσχος που λέει πως η ομάδα του είναι αδικημένη των πλέι οφ. Βάσει απόδοσης, η συγκομιδή του θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη των εφτά βαθμών. Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον τρεις βαθμούς ακόμα (δύο στα Γιάννενα και έναν στην Τρίπολη). Ο Παράσχος κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους, γι' αυτό και απέφυγε να μιλήσει και για άλλες αδικίες. Οπως αυτές από τους διαιτητές, που επίσης στέρησαν βαθμούς.
Δεν τον απασχολεί αυτό. Η ομάδα του αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο και το συνδυάζει με το αποτέλεσμα. Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια «καθαρή» νίκη, χωρίς κόπο, χωρίς άγχος, χωρίς να ζοριστεί. Έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, έδινε ταχύτητα όποτε τον συνέφερε, «πάγωνε» το παιχνίδι όταν χρειαζόταν, είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Σουμπίνιο, Ναπολεόνι, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ράντμαν ήταν άνω του «καλού». Οι υπόλοιποι το έφτασαν. Μια ομάδα που έχει ουσιαστικά 11 διακριθέντες, στο υπ' αριθμόν 40 παιχνίδι της σεζόν (μαζί με Ευρώπη και Κύπελλο), αποδεικνύει την τεράστια ποιότητα που διαθέτει.
Ο Ατρόμητος θα πάει την Τετάρτη στην Τούμπα για να τα παίξει όλα για όλα σε μια ζαριά. Τα ονόματα και μόνο των αντιπάλων που θα βρει στο δρόμο του σε ενδεχόμενη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κάνουν πιο γνωστή την ομάδα, θα της δώσουν μεγαλύτερη αίγλη. Θα ακουστεί περισσότερο στα αυτιά των Ευρωπαίων. Επίτευγμα μεγαλύτερο κι απ' τις δύο συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου. Το κίνητρο του να μεταλλαχθεί η ομάδα από «Ατρόμητος» σε «Atromitos», είναι μεγαλύτερο κι απ' το κίνητρο κάποιου τίτλου.
Πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: