Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Καρφώνουν» την Mercedes οι άλλες ομάδες!

Οι υπόλοιπες ομάδες της Formula 1 γνωστοποίησαν πως ουδέποτε τους προσφέρθηκε η δυνατότητα να κάνουν δοκιμές με την Pirelli μεσούσης της περιόδου σε αντίθεση με τη Mercedes.

«Καρφώνουν» τη Mercedes οι άλλες ομάδες
Όλο και πιο δυσχερής γίνεται η θέση της Mercedes ενώπιον της FIA. Η τελευταία μετά την αποκάλυψη πως η γερμανική ομάδα έκανε «μυστικές» δοκιμές με την Pirelli στη Βαρκελώνη, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που έχει προσφερθεί η ίδια δυνατότητα και σε άλλες ομάδες της Formula 1. Όμως η μία μετά την άλλη οι υπόλοιπες ομάδες κατέστησαν σαφές πως ουδέποτε τους προτάθηκε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, οι Lotus, Ferrari και Red Bull, δηλαδή οι βασικοί ανταγωνιστές της Mercedes, ξεκαθάρισαν πως δεν τους ζητήθηκε από την Pirelli να κάνουν δοκιμές ελαστικών με το μονοθέσιο του 2013.

Αυτό ξεκαθάρισαν σε δηλώσεις τους τα αφεντικά των τριών ομάδων, Έρικ Μπουγιέ, Στέφανο Ντομενικάλι και Κρίστιαν Χόρνερ, ενώ μόνο η Lotus εκ των τριών δεν προχώρησε σε καταγγελία κατά της Mercedes.

Η θέση της Mercedes επιβαρύνεται από το γεγονός ότι η ένωση των ομάδων της Formula 1 (FOTA) είχε από πέρσι τον Απρίλιο ενημερώσει τις ομάδες, τη FIA και την Pirelli πως απαγορεύονται οι «ιδιωτικές» δοκιμές ελαστικών με ομάδες και ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο με την ομόφωνη συγκατάθεση όλων των ομάδων.

Σύντομα θα αποσαφηνιστεί αν θα προκύψουν κυρώσεις για τη Mercedes από αυτή την παράβαση των κανονισμών. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: