Τρίτη 28 Μαΐου 2013

"Ε, όχι και να πανηγυρίζουμε τη ...διάλυση"!

"Ε, όχι και να πανηγυρίζουμε τη ...διάλυση"!
"Οι παίκτες που θα φύγουν, δεν θα βρουν ΑΕΚ πουθενά και ποτέ" - "Φταίνε και οι οπαδοί για την κατάντια". Μια ιστορική μορφή της Ένωσης λέει τα πράγματα με το όνομά τους...
κιοζόπουλος, ο οποίος σφράγισε το μαγικό πρωτάθλημα του 1989 με το ιστορικό γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού, μιλάει στον sportdog για τα νέα δεδομένα στην Ένωση...
Tάκη, πώς βλέπεις το μέλλον της ΑΕΚ με την προοπτική που δημιουργεί η ενεργοποίηση Μελισσανίδη;
"Τα μηνύματα που λαμβάνω εγώ και όλος ο κόσμος της ομάδας είναι αισιόδοξα, τον τελευταίο καιρό. Αυτό μπορώ να πω μόνο...".
Πώς βλέπεις αυτό το αντιφατικό κλίμα στην ομάδα τον τελευταίο καιρό; Από τα δάκρυα του υποβιβασμού στη Football League, τα συναισθήματα αντιστράφηκαν με αποκορύφωμα τα πανηγυρικά πρωτοσέλιδα που ακολούθησαν την είδηση ότι ο ισχυρός άνδρας της Aegean επιστρέφει σε μια Ένωση "καθαρή".
"Όντως, είναι οξύμωρο αυτό που συνέβη. Και εμένα με στενοχωρεί να πανηγυρίζουμε για τη χρεωκοπία και τη διάλυση μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία και τίτλους. Για μένα ο υποβιβασμός, είτε είναι αγωνιστικός είτε για οικονομικούς λόγους, δεν παύει να είναι μία μαύρη κηλίδα που δεν θα καθαριστεί ποτέ. Ο καθένας, βέβαια, το βλέπει και το ερμηνεύει διαφορετικά...".
Τελικά, ποιος φέρει την ευθύνη για την πορεία της ΑΕΚ;
"Δυστυχώς, αυτό είναι το επιστέγασμα των αποτυχημένων προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάντια και την κατάληξη της ΑΕΚ. Διοικήσεις, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι, μέχρι και οι φίλαθλοι".
Οι φίλαθλοι γιατί φέρουν ευθύνη;
"Γιατί οι οπαδοί ήταν ανεκτικοί. Δεν αντιδρούσαν μπροστά σε αυτό που έβλεπαν και όταν το έκαναν, ήταν με λάθος τρόπο. Όπως τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον Πανθρακικό".
Η Γ΄ Εθνική θα έχει δυσκολίες για την ΑΕΚ;
"Η συγκεκριμένη κατηγορία μόνο δυσκολίες έχει. Αλλά το όνομα της ΑΕΚ, η παρουσία του κόσμου της και η στήριξη Μελισσανίδη, είναι το τρίπτυχο που θα κάνει την κατηγορία εύκολη για την ομάδα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και είμαι σίγουρος ότι το ρόστερ που θα δημιουργηθεί θα είναι μάχιμο, έτοιμο για ανώτερη κατηγορία".
Ο σχεδιασμός για τη στελέχωση της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο, κάποιοι παίκτες τους οποίους οι άνθρωποι της "επόμενης ημέρας" θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ, δεν είναι θετικοί να συνεχίσουν στην Ένωση, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ποια είναι άποψή σου για την απροθυμία τους;
"Είναι πρόκληση για τους παίκτες που έπαιξαν την τελευταία σεζόν να συνεχίσουν στην ΑΕΚ. Γιατί ομάδα σαν την Ένωση δεν θα μπορέσουν να βρούνε πουθενά και ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: