Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Γκρίζοι... λύκοι!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αγωνιστική απάντηση του Αυτοκράτορα και την προπαγάνδα της ΑΕΚ που αποδίδει την παταγώδη αποτυχία της σε 6 μπουκαλάκια νερό και 4 υβριστικά συνθήματα!
Όταν κερδίζεις με 38 πόντους ένα ματς που όμως και ο ένας πόντος θα ήταν αρκετός και βγάζεις γλώσσα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να στην κόψει. Ο...μισός ΑΡΗΣ των 320.000 ευρώ μπάτζετ, ισοπέδωσε την ΑΕΚ με το πενταπλάσιο μπάτζετ και φυσικά με κάποιο τρόπο η ένωση έπρεπε να δικαιολογηθεί στον δικαιολογημένα οργισμένο κόσμο της.
Τι να πει; ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η διαιτησία πήγε να διαμορφώσει το αποτέλεσμα; ότι τους έδωσαν 26 βολές μέσα στο Αλεξάνδρειο και έχασαν τις μισές; Ότι έδωσαν αντιαθλητικό φάουλ στον Μούρτο όταν ο παίκτης της ΑΕΚ στον αιφνιδιασμό μπέρδεψε τα πόδια του. Ότι έδωσαν τεχνική ποινή σε Μενσά και Πασαλιτς, ενώ ο πρώτος πέταξε την μπάλα στα μούτρα του Μούρτου.  
Πριν την διακοπή αναφέρει η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ και μετά οι παίκτες φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τους ακούμπησε κανένας; Τους πείραξε κανένας; Τους πέταξε κανείς ένα έστω αντικείμενο; ΤΙΠΟΤΑ! Ότι έγινε χθες στο Παλέ και φυσικά δεν πρέπει να γίνεται σε κανένα γήπεδο είναι αυτό που συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στα ελληνικά γήπεδα και φυσικά ο ΑΡΗΣ θα τιμωρηθεί για αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
ΤΟ Φύλλο αγώνα και όχι εγώ αναφέρει αναλυτικότατα το τι συνέβη και περιγράφει ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ γιατί πετάχθηκαν στο γήπεδο 6 μπουκαλάκια νερό και ένα ποτήρι καφές!!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΖΟΥΓΚΛΑ. Επίσης αναφέρει ότι ένας οπαδός φώναξε στους διαιτητές “απόψε θα πεθάνετε” και κατέγραψαν και 4 διαφορετικά υβριστικά συνθήματα.
Για να μην παρεξηγηθούμε. Κανείς δεν λέει ότι αυτά πρέπει να γίνονται. Η υποκρισία όμως έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι φίλοι του ΑΡΗ που ΔΕΝ έπρεπε να πετάξουν το παραμικρό έχουν τρελαθεί βλέποντας σε όλα αυτά τα ματς να γίνονται ΟΡΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ. Με το ζόρι να περάσει. Κάποιοι ξέφυγαν και ήδη η ΚΑΕ ΑΡΗΣ πήρε μέτρα σε σχέση με τις courtside seats, αλλά αν κανείς διαβάσει τα όσα λέγονται και γράφονται θα νομίζει ότι έγινε πόλεμος στο Παλέ.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της προσπάθειας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ας πει στους οπαδούς της πώς ο ΑΡΗΣ χωρίς Αντεκμπόγιε και Νέιμικ έφτασε να την κερδίζει 23 πόντους και αν δεν έκανε fairplay στο τέλος η διαφορά θα πήγαινε και στους 30.
Η διακοπή έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ημίχρονο έληξε 38-36. Από το πρώτο δεκάλεπτο ως ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΟΡΙ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ...φοβήθηκαν και από 2 πόντους έφταναν να χάνουν με 23!!!
Πριν 3 μέρες η ΑΕΚ “έκανε πλάκα”. Ο συμπαθέστατος κύριος που είναι λίγο πιο αδύνατος από μένα, αλλά ακόμα παίζει μπάσκετ έβαλε τρίποντο, ενώ όλοι είχαν σταματήσει και πανηγύριζε λές και ήταν το τρίποντο της νίκης. Μιλούσαν όλοι στην ΑΕΚ και αναφέρονταν στα ματς με τον Ολυμπιακό, λες και θα έπαιζαν με καμία ομαδούλα και ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.
Είπαν ακόμα και το αμίμητο ότι πριν την διακοπή η ΑΕΚ κέρδιζε. Και ο ΑΡΗΣ στο ΟΑΚΑ πριν να φορτωθεί στο ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ο Χαρίσης με 3 φάουλ και ο Ριντ με 4 κέρδιζε 22-23 μετά όμως έφαγε...τραμπουκο. Δεν χρειάστηκαν 6 μπουκαλάκια νερό ή κάποια υβριστικά συνθήματα. Τρεις σφυρίχτρες χρειάστηκαν.
ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ. Μετά ακολούθησαν και τα αρώματα. Προφανώς και η ΑΕΚ αυτόν τον ΑΡΗ ήθελε στο Παλέ. Το φρου φρου υπήρχε και πάλι, αλλά αυτή την φορά το μόνο που κατάφεραν ήταν να γιγαντώσουν το πάθος, την διάθεση, την τρέλα των παικτών και του κόσμου του ΑΡΗ και να χάσουν μέσα στο γήπεδο 100% δίκαια. 100% στα ίσια και παλικαρίσια ή μάλλον να χάσουν με διαιτησία στην σειρά 20-80% υπέρ τους.
Ειδικά της ΑΕΚ θα έπρεπε ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. Και πριν χρόνια (ΠΡΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Α2 ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΓΙΑΤΊ έχουν και το θράσος να πικάρουν τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ) στο ίδιο γήπεδο, πάλι ήρθαν ως φαβορί με Γιάννη Ιωαννίδη στο πάγκο. Και τότε ο ΑΡΗΣ φαινόταν να μην έχει... μέλλον. Αλλά και τότε ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ μία ομάδα απλήρωτων παικτών και τον Υπηρεσιακό Χρήστο Μαγκώτσιο. Ο ΑΡΗΣ Πάντα θα έχει μέλλον γιατί τον οδηγούν οι 21 τίτλοι που χάζευαν οι διοικούντες της ΑΕΚ στο ταβάνι του Παλέ. Αυτός είναι ο μόνος λόγος για να σηκώνει κανείς...μύτη και κεφάλι μέσα στο Nick Gallis Hall. Να χαζεύει τα τρόπαια του Αυτοκράτορα. Και πάντα θα φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι λόγω της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ και μόνο ήττας.
Όπως και φέτος. Τέσσερα παιχνίδια έπαιξε η ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. 4 φορές έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι. Μία στο κύπελλο, μία στο πρωτάθλημα και 2 στα play off. 4 ΜΑΤΣ 4 ΗΤΤΕΣ.
Τι όμως να πει στον κόσμο της που δεν τρώει...κουτόχορτο η ΑΕΚ . Ότι πληρώνει τον Μενσά που κοστίζει όσο ολόκληρος ο ΑΡΗΣ και αυτός μαλώνει με τον Ίνγκλις που μανουριάζει με όλους τους αντιπάλους υπό την ανοχή των διαιτητών; Να πει, μας έδωσαν 26 βολές και τις μισές τις χάσαμε; Να πει ότι σπάσαμε τα καλάθια με τα τρίποντα. Ότι ο ΑΡΗΣ είχε 12 ασίστ και εμείς 3. Ότι χάσαμε όλα τα ριμπάουντ. Ότι τα κοψίματα ήταν 3-0. Ότι τα κλεψίματα-λάθη ήταν όλα υπέρ του ΑΡΗ;
ΟΤΙ Ο ΠΡΙΦΤΗΣ ΤΥΛΙΞΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΤΟΝ ΣΑΚΟΤΑ που για να πάρει ταιμ άουτ η διαφορά πήγε από τους 2 στους 13; Ότι το ματς κρίθηκε ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με τον Πρίφτη να επιλέγει ψηλό σχήμα με 3αρι τον Βεζένκοφ και να βραχυκυκλώνει τον αντίπαλο;
 ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Δεν τρώει κουτόχορτο ο λαός της ΑΕΚ. Το ματς το έχασε για 4 υβριστικά συνθήματα (ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ) και 6 μπουκαλάκια νερό που έπεσαν προς τους διαιτητές ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ.
Από την άλλη και τη νέα χρονιά το ίδιο ακριβώς θέλουμε να κάνει η ΑΕΚ. Τα ίδια να λέει όπως και σήμερα. Δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη διασφάλιση ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ όπως φέτος.
Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ είναι ξεκάθαρο ότι μετά την οικονομική βελτίωση της εικόνας της, είναι έτοιμη για το βήμα προς τα πάνω. Θα πρέπει να περιμένει τέτοιες...επιθέσεις. Ο ΑΡΗΣ των 21 τίτλων ενοχλεί και όλοι ξέρουν ότι αν οικονομικά είναι ισχυρός τα αστέρια στην φανέλα του θα γίνουν περισσότερα.
Θα ήθελα πραγματικά όμως κάποιος να μου απαντήσει τι θα γίνει με την διαιτησία. Στο ποδόσφαιρο όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει με την “εγκληματική οργάνωση”. Όλοι βλέπουμε τι γίνεται με την ΕΠΟ. Με την ΕΟΚ όλα καλά; Με τους τους διαιτητές που διαμορφώνουν αποτελέσματα με τα σφυρίγματά τους ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ-ΟΦ;
Πότε επιτέλους η παρατεταμένη προπαγάνδα θα κρύβει κάτω από χαλάκι τα “διαιτητικά “εγκλήματα” και η προπαγάνδα θα πετάει την μπάλα στην κερκίδα και στους “κακούς” οπαδούς. 1000% οι κακοί οπαδοί πρέπει να φύγουν από τα γήπεδα. Να μην πέφτει ούτε σπόρι ( Ο ΑΡΗΣ έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και για ένα σακουλάκι σπόρια!!!).
Να φύγουν όσοι δημιουργούν προβλήματα στην διεξαγωγή ενός αγώνα ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. Κάποιοι στιγμή όμως θα πρέπει να μείνουν εκτός μπάσκετ όλοι αυτοί οι “γκρίζοι λύκοι” που έχουν διαλύσει κάθε έννοια ισονομίας και ισότητας στο ελληνικό μπάσκετ. Όλοι αυτοί οι δεινόσαυροι της ομοσπονδίας. Όλοι αυτοί οι διαιτητές που κάνουν το ένα ανθρώπινο λάθος μετά το άλλο σε ένα άθλημα που βρίσκονται στο μισό μέτρο, αλλά δεν βλέπουν ούτε την μπάλα στα μούτρα, ούτε ότι μπουρδουκλώνει μόνος τα πόδια του ο παίκτες και σφυρίζουν αντιαθλητικό. Να φύγουν γιατί είναι άχρηστοι. Γιατί αλλιώς κάτι άλλο συμβαίνει.
Εκτός και αν ο...κοριός της ΕΥΠ είναι αποκλειστικά...ποδοσφαιρόφιλος!
ΥΓ1 Θα αναλύσω σε άλλο σημείωμα τα όσα είπε ο Άλεξ Κάλας στην εκπομπή του AllAboutARIS στο LIBERO 107,4 και ήταν εξόχως σημαντικά.
YΓ2 Τα προηγούμενα χρόνια διασκεδάζαμε αφάνταστα με τα βαθυστόχαστα σχόλια ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις στο ποδόσφαιρο του πατέρα του Βασίλη. Τώρα που ο Μάκης θα είναι στο ΔΣ της ΕΠΣΜ, δίπλα σε μία από τις λιγοστές ενώσεις, που ήταν επί σειρά ετών μεγάλοι πολέμιοι του Β. Γκαγκάτση, αλλά μετά τα...γύρισε ο Διονύσης και έγιναν οι απόλυτοι σύμμαχοι, μπορώ με βεβαιότητα να πώ ότι ο μπαμπάς δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες του γιου του! Revolution vol2!!!!!!!!!!!!
YΓ3 Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος, ο ΚΑΠ το ίδιο. Μπαράζ στην χειρότερη, απ' ευθείας άνοδος στην καλύτερη. Το θέμα είναι μόνο χρονικό γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση η παρανομία θα είναι καραμπινάτη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: