Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τσάβι: «Φεύγω. Αλλά θα επιστρέψω»


Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης ο Τσάβι ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα. Θα συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ, αλλά «… απώτερος σκοπός μου είναι να επιστρέψω», δήλωσε.

Τσάβι: «Φεύγω. Αλλά θα επιστρέψω»
Υποστολή σημαίας στην Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο μετά τον Κάρλες Πουγιόλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον καταλανικό σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ, αλλά με στόχο να επιστρέψει κάποια μέρα στην ομάδα που τον ανέδειξε για να την υπηρετήσει από άλλο πόστο.

«Θέλω να ανακοινώσω και να επιβεβαιώσω πως αποχωρώ από την Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά είναι οριστική. Πιστεύω πως είναι η ώρα να αποχωρήσω. Είμαι ευτυχής που έμεινα και φέτος στην ομάδα και μου είναι δύσκολο να αποχωρώ. Η ομάδα μού έκανε την πρόταση ανανέωσης μέχρι το 2018, αλλά ήδη είχα πάρει την απόφασή μου. Είμαι πλέον 35 ετών, βρίσκομαι στην Μπάρτσα εδώ και 25 χρόνια και θεωρώ πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να φύγω. Ελπίζω το Σάββατο στον αγώνα με τη Λα Κορούνια να γίνει μια ωραία γιορτή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Κάποιοι συμπαίκτες μου το ήξεραν εδώ και καιρό. Σήμερα το είπα σε όλους, αν και νομίζω πως το είχαν ήδη καταλάβει. Ανυπομονώ να σηκώσω το τρόπαιο του πρωταθλήματος το Σάββατο μπροστά στο κοινό μας. Τόσα χρόνια μού συμπεριφέρθηκαν άψογα. Θέλω να τους πω το ‘αντίο’. Έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας άλλους δύο τελικούς. Το σκηνικό είναι ιδανικό για μένα να αποχωρήσω. Νιώθω πλήρης. Θεωρώ πως δεν μπορούσα να έχω καλύτερη καριέρα από αυτή που είχα στην Μπαρτσελόνα. Αποχωρώ πλήρης και γεμάτος», συμπλήρωσε.

Όσο για το μέλλον του; «Θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Αλ Σαντ του Κατάρ. Συμφώνησα για δύο χρόνια με οψιόν για τρίτη. Εκεί θα μπορέσω να βοηθήσω μελλοντικά σαν προπονητής και αθλητικός διευθυντής. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, αλλά ο απώτερος σκοπός μου είναι να γυρίσω κάποια μέρα στην Μπαρτσελόνα. Είναι το σπίτι μου. Θέλω να γυρίσω, σαν προπονητής, σαν αθλητικός διευθυντής, σαν… οτιδήποτε», είπε.

Φυσικά, δεν ξέχασε τους συμπαίκτες του. «Θα μου λείψουν ο Λέο, ο Αντρές, ο Μπουσκέτς, ο Πέδρο… όλοι οι φίλοι μου. Όμως έτσι είναι η ζωή. Θα είναι δύσκολο να φορέσω άλλη φανέλα. Φοράω την ίδια από τα 10-11 μου χρόνια. Φανταστείτε πως δεν είπα καν στην ομάδα μου για την πρόταση ανανέωσης της Μπαρτσελόνα, γιατί εκείνη είναι ακόμη μεγαλύτερη οπαδός της ομάδας από μένα και δεν θα με συγχωρούσε (γέλια)», τόνισε.

Η αποχώρησή του άργησε ένα χρόνο. «Και το περασμένο καλοκαίρι ήμουν κοντά στο να φύγω, αλλά αποφάσισα πολύ γρήγορα και άλλαξα γνώμη. Ήταν μια στιγμή αδυναμίας μετά τις απογοητεύσεις με Μπαρτσελόνα και εθνική ομάδα», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το ποιον χρίζει διάδοχό του, απέφυγε να απαντήσει: «Το γεγονός ότι έχρισαν εμένα διάδοχο του Γκουαρντιόλα όταν εκείνος αποχώρησε ήταν ένα μεγάλο βάρος για μένα. Άρα δεν θα επιλέξω κάποιον εγώ για διάδοχό μου».

Μιλώντας για τη σχέση του με τους προπονητές του και πιθανούς… καβγάδες, είπε: «Δεν είχα εντάσεις. Κάποιοι απλώς φώναζαν για να με αφυπνίσουν. Κυρίως ο Φαν Χάαλ (γέλια). Δεν τον εκτίμησαν πολύ εδώ. Ο Λουίς Ενρίκε ήταν πολύ ειλικρινής μαζί του, πάντα τα λέγαμε όλα στα ίσα».

Ο Τσάβι έχει κατακτήσει 23 τρόπαια με την Μπαρτσελόνα: 8 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 6 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ενώ μπορεί να φτάσει τα 25 αν η ομάδα του σηκώσει το Κύπελλο στον τελικό με την Μπιλμπάο στο «Καμπ Νου» στις 30 Μαΐου και το Champions League στις 6 Ιουνίου απέναντι στη Γιουβέντους στο Βερολίνο. Επίσης μετρά 825 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα και 87 γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: