Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ανάλυση Τσάρλυ για την 4άρα του Παναθηναϊκού!!

Ο Βεργέτης έκανε το λάθος να υπερεκτιµήσει τις δυνατότητες της οµάδας του, να υποτιµήσει τον αντίπαλό του και την πάτησε. Χρησιµοποίησε µία υπερβολικά επιθετική τακτική, έχοντας ταυτόχρονα τους Φερνάντες, Ρόλε, Μάσα, Πάρα, Μπαράλες στη βασική ενδεκάδα. Εδωσε στους Πάρα, Φερνάντες ρόλους που δεν µπορούν να υπηρετήσουν, έπαιξε µε 3 επιθετικούς χαφ και δύο φορ, πέρασε τον Πάρα ακόµα και στα άκρα και επέτρεψε στον Γιάννη Αναστασίου να του κάνει ένα τακτικό µατ.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δοκίµασε ένα σχήµα που ανασταλτικά ήταν πολύ δεµένο. Η τακτική, όταν βρισκόντουσαν σε θέση άµυνας οι παίκτες του, έµοιαζε µε καθαρό 4-5-1 µε τον Κουτρουµπή µπροστά από τα στόπερ, τον Λαγό µέσα δεξιά, τον Ζέκα µέσα αριστερά και τους Καρέλη, Νίνη, Κλωναρίδη να αλλάζουν ρόλους.
Πάντοτε, όµως, όταν ο Αστέρας προσπαθούσε να αναπτυχθεί, υπήρχαν κοντά στους εσωτερικούς χαφ δύο από την µπροστινή τριάδα, απλωµένοι στα άκρα. Αποτέλεσµα της αµυντικής τακτικής να βγαίνουν πολύ καλά οι αµυντικές συνεργασίες, να υπάρχουν τέλειες αλληλοκαλύψεις που οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό σε ένα εύκολο παιχνίδι αντεπιθέσεων.
Από το ξεκίνηµα του παιχνιδιού ακούγαµε τις εντολές του Γιάννη Αναστασίου για να χτυπήσουν οι παίκτες του στην πλάτη της άµυνας του Αστέρα Τρίπολης µε γρήγορες µεγάλες µεταβιβάσεις από πίσω. Αυτή η απόφαση έδωσε τρία τέρµατα χτυπώντας στην πλάτη της άµυνας του Αστέρα. Το παιχνίδι το έκανε εύκολο στους παίκτες του ο Αναστασίου µε την εµπνευσµένη του τακτική και απλοποίησε τα πράγµατα το γκολ του Σίλντενφελντ.
Μετά το πρώτο γκολ δηµιουργήθηκε ένα σκηνικό που ταίριαζε στους φιλοξενούµενους. Οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη προσπάθησαν να ανοίξουν µία πολύ καλά οργανωµένη άµυνα χωρίς να έχουν καλά µαρκαρίσµατα στον άξονα και σε κάθε λάθος χανόταν εύκολα η ισορροπία στην άµυνα.
Ο Αναστασίου σωστά επενδύει στη φόρµα του δίδυµου Καρέλη - Κλωναρίδη, οι δυο τους είχαν αξιόλογες και γρήγορες συνεργασίες και µαζί µε τον Νίνη δηµιούργησαν µία φονική τριάδα. Η εύκολη νίκη όµως ήρθε λόγω της εκπληκτικής αναχαίτισης και αυτό συνέβη επειδή δεν υπήρχε κανείς που δεν µπορούσε να µαρκάρει, δεν ξεκίνησε κανένας από τους Πράνιτς, Μπούι, Μέντες ούτε χρησιµοποιήθηκε σχήµα µε τον Πέτριτς πίσω από δύο φορ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: