Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μποροβήλο πες αλεύρι...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το εμφατικό 4-0 του Παναθηναϊκού μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα, που τον καθιστά φαβορί για την πρώτη θέση, αλλά και για το ότι αυτή ήταν μία τεσσάρα στον Μποροβήλο και το... σύστημα από τον Αναστασίου και τα παιδιά του.
Αυτή δεν ήταν μία απλή νίκη. Ηταν ένας διασυρμός του Αστέρα Τρίπολης και του… αδέκαστου Γιώργου Μποροβήλου, που το φυσάει και δεν κρυώνει. Πριν το ματς οι περισσότεροι είχαν χαμένο τον Παναθηναϊκό. Κάποιοι μίλαγαν για ξέσπασμα Αστέρα και άλλα τέτοια, ξεχνώντας, ότι ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ματς θα είχε κίνητρο και ότι στην διάρκεια του πρωταθλήματος και όσο τον άφησαν να  το διεκδικήσει  ήξερε να παίρνει  τρίποντα. Χθες, λοιπόν, παρουσιάστηκε αυτός ο Παναθηναϊκός. Μία ομάδα, που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο με ξεκάθαρο πλάνο από τον Γιάννη Αναστασίου, που έδεσε κόμπο τον Στάικο Βεργέτη, ο οποίος ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε.
Με τον Κουτρουμπή στα χαφ να βοηθάει ανασταλτικά πολύ, αλλά και στις στημένες φάσεις, τον Ζέκα να κρατάει σωστά την θέση του μέσα αριστερά, τους Καρέλη, Κλωναρίδη να έχουν σμπαραλιάσει τους ακραίους αμυντικούς και τον Νίνη να τους ταϊζει με πάσες και σαν ψευτοφόρ να ακυρώνει τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Αστέρα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο 0-2 και «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος ο Βεργέτης ανέβασε και άλλο την ομάδα του στο γήπεδο και έκανε ένα πολύ ωραίο δώρο στον Παναθηναϊκό, που σημείωσε άλλα δύο γκολ. Το 0-4 ήταν μάλιστα ένα γκολ με 15 πάσες και αποθέωση οργανωτικού επιθετικού ποδοσφαίρου με σκόρερ τον Μπεργκ από πάσα του Μαυρία. Οι δυό τους μπήκαν αλλαγή και μαζί με τον Πράνιτς έδωσαν και άλλη ώθηση στην ομάδα, που ήταν προσηλωμένη στο πλάνο του Αναστασίου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κοντά οι γραμμές , κλειστοί οι χώροι και μπροστά στον ανοιχτό χώρο ευκαιρίες και γκολ. Μόνο στο πρώτο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός αισθάνθηκε μία πίεση με μία καλή ευκαιρία από πλευράς Αστέρα και στη συνέχεια η ομάδα της Τρίπολης έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο 0-3 και όταν όλα είχαν κριθεί.
Αυτός ο Παναθηναϊκός της Τρίπολης δεν θα έχει κανένα θέμα στα play off και θα βγει πρώτος. Ο Καρέλης είναι σε δαιμονιώδη φόρμα(ναι αυτός ο... πορτιέρης που έλεγαν κάποιοι πέρυσι και έβαλε και χθες δύο γκολ), ο Κλωναρίδης επίσης κάνει σπουδαία παιχνίδια και είχε συμμετοχή στα τρία γκολ και οι Μπέργκ, Πέτριτς απουσίασαν αλλά το κενό τους δεν φάνηκε. Και αυτό είναι σπουδαίο για τον Παναθηναϊκό, που χθες λειτούργησε σαν ΟΜΑΔΑ. Και αυτό το οφείλει στον προπονητή του, αλλά και στους παίκτες που υπηρέτησαν με προσήλωση το πλάνο.
Τέσσερα και λίγα ήταν, λοιπόν, στο... σύστημα και  στην ομάδα του Μποροβήλου, ο οποίος ήταν μετά το ματς σαν την... κλαμμένη χήρα. Εδώ ταιριάζει το «Μποροβήλο πές αλεύρι…»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: