Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τρομερές αποκαλύψεις για την πολυμετοχικότητα!!

Αυτά που δε γράφτηκαν ποτέ για τους Παναθηναϊκάρες με τις βαρβάτες τσέπες βγάζει στη φόρα ο Αποδυτηριάκιας. Χοντρό παρασκήνιο, πόσα χρήματα χάθηκαν και φοβερές ατάκες! Γενέθλια έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Για το μέγα και αλησμόνητο γεγονός που συνέβη πριν από επτά χρόνια κι ακόμα την πληρώνει τη λέζα. Και θα την πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμα. Αναφέρομαι, βέβαια, στο φιάσκο της πολυμετοχικότητας, που σα σήμερα 21 Μαΐου το 2008 την είχε ανακοινώσει επίσημα και πανηγυρικά ο Τζίγγερ Βαρδινογιάννης.
Να, τούτο είναι το σχέδιο της πολυμετοχικότητας. Και μετά από δύο μέρες ο Ανδρέας Βγενόπουλος διέλυσε την ΠΕΚ, την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, που σαν άλλος Σύριζα είχε στήσει για να απαλλαγεί η ομάδα από τους Βαρδινογιάννηδες.

Δεν έχουν ειπωθεί όλα γι΄ αυτήν την γκραν σουξέ αποτυχία, το κόλπο της πολυμετοχικότητας, που έπνιξε στα χρέη την ομάδα από τους παναθηναϊκάρες με τις βαρβάτες τσέπες. Αυτά που δεν ειπώθηκαν ποτέ, που δεν γράφτηκαν ποτέ, είναι σήμερα μία επετειακή ευκαιρία να τα βγάλουμε στη φόρα.
Γιατί ξεσήκωσε τον κόσμο ο Βγενόπουλος; Με κινητοποιήσεις πεζοδρομιακές, ποντάροντας στην απογοήτευση του κόσμου για τους Βαρδινογιάννηδες. Κι όταν η ΠΕΚ σε ημιάγρια κατάσταση είχε γίνει τέρας που έδειχνε δόντια, δίπλα στον μπροστάρη Βγενόπουλο στάθηκαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι.
Παρένθεση. Μόνον σε φαρσοκωμωδίες συναντάς αυτά που έγιναν όσο κράτησε αυτό το αλλόκοτο έργο της πολυμετοχικότητας. Αλά ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό οι Τζίγγερ, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος και Πατέρας με τις ενέργειές τους υπέγραφαν σχεδόν κάθε μέρα ένα ατελείωτο σενάριο από προσωπικές κόντρες με αιχμηρές κατηγορίες, και υπονοούμενα, και υποψίες.
Ο Γιαννακόπουλος να ζευγαρώνει με τον Βγενό κατά Βαρδινογιάννη και μετά να τακιμιάζει με Τζίγγερ εναντίον Βγενό. Ο Πατέρας μία με τα δύο αδέλφια συμμαχία, μία στην κόντρα. Τέτοια. Φαιδρότητες.
Γιατί σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης ο τραπεζίτης στο βαρδινογιαννέικο; Ασφαλώς επειδή αγαπάει τον Παναθηναϊκό, όμως και για να ενεργοποιήσει τη διαφημιστική δυναμική των επιχειρήσεών του.
Τελικά, είναι άγνωστο εάν οι συνεργάτες του Βγενόπουλου εκτιμούν ότι έπιασαν τόπο ή, όχι τα 22 εκατομμύρια ευρώ που του ρούφηξαν οι μαύρες τρύπες της πολυμετοχικότητας. Ο ίδιος έλεγε στους επώνυμους πακετάτους που τον ακολουθούσαν "Να ρίξουμε το κάστρο των Βαρδινογιάννηδων!". Όλο αυτό έλεγε. Ο Ξυλάς έχασε μόνον 300.000 ευρώ, ο Ζολώτας 10 εκ., ο Αγγελάκης 4 εκ. Οι Γιαννακόπουλοι, άλλο κόμμα, γύρω στα 2,5 εκ. ευρώ.
Ο Τζίγγερ, από την άλλη, γιατί δέχθηκε την πολυμετοχικότητα; Οπωσδήποτε κάποιοι της προσκολλήσεως του είπαν "Προχώρα, Γιάννη, αφού εσύ θα κρατάς την πλειοψηφία των μετοχών, θα τους φας τα λεφτά που θα βάλουν...". Στην πραγματικότητα ένας γυμνός, άοπλος Τζίγγερ απέναντι στη χούντα του Κόκκαλη ήταν ήδη σε μειονεκτική θέση. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμβιβαστεί προκειμένου να ηρεμήσουν οι Μάου-Μάου των οργανωμένων.

Ο ΣΙΣΕ ΗΡΘΕ στην Ελλάδα με το αεροπλάνο του Μαρινάκη, αποκαλύπτει το apodytiriakias.gr 

Ποτέ άλλοτε σε μία ΠΑΕ δεν μπήκαν τόσα πολλά λεφτά όσο στον από το 2008 πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να καταχρεωθεί η ΠΑΕ και ακόμα να κουβαλάει ανοικτές τις πληγές που της προκάλεσε η... οικονομική ενίσχυση από πράσινους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Σ' ένα κουβά με άδειο πάτο έπεσαν τα εκατομμύρια της πολυμετοχικότητας, σε μία ανώνυμη εταιρεία που μέχρι τότε ελεγχόταν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Με τόσα λεφτά όχι κοτζάμ Παναθηναϊκός, αλλά και ένας Αθηναϊκός θα είχε στην τσέπη το πρωτάθλημα για μια πενταετία τουλάχιστον. Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σ' ένα, το 2010, που το πήρε από τον Ολυμπιακό που εκείνη την σαιζόν παρουσιάσε ομάδα-ερείπιο.
Όλα ξεκίνησαν σε κλίμα οργής και προσωπικής κόντρας πριν φθάσει το πράμα, σα σήμερα, 21 Μαϊου, στην παρουσίαση του πλάνου της πολυμετοχικότητας από τον μεγαλομέτοχο Τζίγγερ Βαρδινογιάννη. Ο Βγενόπουλος π.χ. όσο ακόμα ήταν στο αντάρτικο ανεκοίνωσε ότι κάνει δώρο τον Βραζιλιάνο Κλαίητον της Λάρισας. Ερασιτεχνισμός από έναν υποδειγματικό τεχνοκράτη.
Άλλο χαρίζω ένα άλφα ποσό στον Παναθηναϊκό για να το διαχειριστεί η διοίκηση, ο προπονητής. Κι άλλο επιβάλλω στην ομάδα έναν ποδοσφαιριστή που πιθανόν δεν κρίνεται κατάλληλος. Είπαμε. Όλα έγιναν στο πόδι και εν θερμώ.
Ο Πατέρας είχε ναυλώσει το ιδιωτικό αεροσκάφος του Βαγγέλη Μαρινάκη, πριν αυτός ακόμα γίνει μεγαλομέτοχος στον Ολυμπιακό, για να μεταφέρει την πριγκηπική μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισαί. Να ήταν μόνον αυτό; Τουλάχιστον ο Σισαί έπαιξε μπάλλα, για κάποιους τζάμπα τα λεφτά της μεταγραφής τους, λέω για κάποιους που ήρθαν και για κάποιους που ουσιαστικά... δεν ήρθαν.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: