Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Φιλικό… ανακωχής πρότεινε ο Μπλάτερ!!

Έναν φιλικό αγώνα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θέλει να οργανώσει ο πρόεδρος της FIFA με στόχο να φέρει κοντά δυο χώρες που μισιούνται θανάσιμα
Σε ειρηνευτική αποστολή στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη βρίσκεται ο Σεπ Μπλάτερ ο οποίος επιχειρεί να δώσει άλλη διάσταση στις προσπάθειες ανακωχής της θανάσιμης έχθρας ανάμεσα στις δυο χώρες!
Ο πρόεδρος της FIFA έσπευσε στη Μέση Ανατολή ώστε να συζητήσει με τους ανθρώπους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης (PFA) και να προσπαθήσει να τους πείσει να μην προχωρήσουν με την κατάθεση πρότασης για αποβολή του Ισραήλ!
Η PFA κατηγορεί το Ισραήλ πως εμποδίζει τις δραστηριότητές της και περιορίζει τη μετακίνηση ποδοσφαιριστών από τη Λωρίδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη που καταλαμβάνεται από τον Ισραηλινό στρατό.
Στόχος του Μπλάτερ είναι να προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα στην περιοχή τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Την Τετάρτη ο Μπλάτερ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ραζούμπ.
Palestinian-leader-Mahmoud-Abbas
Παρότι αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ακριβώς συζήτησε με τον Νετανιάχου, ο Μπλάτερ έδωσε την… είδηση των ημερών, λέγοντας: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι συζήτησα μαζί του για να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας ειρηνευτικού χαρακτήρα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και τον ενημέρωσα πως η FIFA θα ήταν χαρούμενη να το οργανώσει».
Sepp-Blatter-Netanyahu-009
Να θυμίσουμε πως εδώ και δυο χρόνια η FIFAπροσπαθεί να λύσει τα αρκετά προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή αφού η PFA έχει εκφράσει πολλά παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία της από τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης Ραζούμπ είναι κάθετος στην τοποθέτησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι η PFA θα φτάσει ως το τέλος με την πρότασή της να ψηφίσει η FIFA αν πρέπει να τιμωρηθεί η ομοσπονδία του Ισραήλ ή όχι.
2049719 full-lnd
*Πηγή: onsports.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: