Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Σκάνδαλο στην Τζαμάικα!

jamaica_4x100_beijing08.jpgΠριν από λίγο καιρό, ο Γιουσέιν Μπολτ είχε παραδεχθεί ότι έχει δοκιμάσει χασίς, τονίζοντας μάλιστα ότι στην πατρίδα του είναι κάτι συνηθισμένο ακόμη και για τα μικρά παιδιά. Οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν εν μέρει και έκαναν κάποιους να αναρωτιούνται. Οι κυρίαρχοι των σπριντ στο Πεκίνο δεν έπαψαν από το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα να παραπονιούνται για τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται κι ένα χρόνο μετά έσκασε η μεγάλη «βόμβα» στο νησί της Καραϊβικής για σκάνδαλο ντόπινγκ.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Τζαμάικα πέντε αθλητές, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, χωρίς παρόλα αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Όπως μάλιστα αναφέρει ο «Observer» όλοι τους έχουν περιληφθεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τους άνδρες, δεν πρόκειται για τα πρωτοκλασάτα ονόματα του νησιού που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή τον Γιουσέιν Μπολτ ή τον Ασάφα Πάουελ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για δύο αθλητές της ομάδας 4Χ100μ. ανδρών, άλλους δύο της 4Χ400μ. ανδρών και μία αθλήτρια μέλος της ομάδας 4Χ100μ. γυναικών.

Ο έλεγχος έγινε από τον Οργανισμό Αντιντόπινγκ της Τζαμάικα (Jadco) τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος, οι εκπρόσωποι του οποίου δεν αρνούνται, αλλά ούτε επιβεβαιώνουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες, μαζί με τις ποινές που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις για τους παραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: