Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Είχε πάρει... ληγμένα!

fina_logo.jpgΣε διευκρίνιση σχετικά με τη σύλληψη του γιατρού της κολυμβητικής ομάδας της Αυστραλίας προέβη η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μέσω του εκτελεστικού διευθυντή της. Όπως εξήγησε ο Κορνέλ Μαρκουλέσκου σε συνέντευξη Τύπου, ο Μάικλ Μακντίσι οδηγήθηκε σε ανάκριση από τις ιταλικές αρχές, επειδή είχε στην κατοχή του φάρμακα, των οποίων είχε περάσει η ημερομηνία λήξης.

Αρχικά υπήρχαν οι υποψίες ότι ο γιατρός των «καγκουρό» είχε συλληφθεί για κατοχή απαγορευμένων ουσιών. Κάτι που διέψευσε η FINA. «Η ομάδα (σ.σ. της Αυστραλίας) βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ευρώπη, κάποια φάρμακα είχαν λήξει και δεν επιτρέπεται η εισαγωγή ληγμένων φαρμάκων στην Ιταλία», επισήμανε ο Μαρκουλέσκου.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι το Παγκόσμιο της Ρώμης ίσως είναι η τελευταία διοργάνωση που φιλοξενείται σε ανοιχτό κολυμβητήριο. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Μαρκουλέσκου αποδίδοντας τη σχετική πρόθεση της διεθνούς ομοσπονδίας στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τις αυξημένες θερμοκρασίες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να διοργανώνουμε τόσο μεγάλους αγώνες σε ανοιχτούς χώρους. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα επιλέγουμε κλειστές εγκαταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, πίσω από την ιδέα αυτή, εκτός της αφόρητης ζέστης, θεωρείται σίγουρο ότι κρύβεται και η τηλεόραση.

Οι πιέσεις των τηλεοπτικών σταθμών προς τη FINA φαίνεται ότι πιάνουν τελικά τόπο, αφού όπως παραπονούνται τα δίκτυα που μεταδίδουν τους αγώνες, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι η επιθυμητή στα ανοικτά κολυμβητήρια, σε σχέση με τους κλειστούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: