Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ζαγοράκης: «Εξαπατηθήκαμε από την ομάδα»

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε έντονη συζήτηση των αγανακτισμένων οπαδών με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τους ρώτησε αν θέλουν να παραιτηθεί, για να πάρει αρνητική απάντηση. Μάλιστα στο τέλος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Εκτός από τα σοβαρά επεισόδια, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις, την παράσταση έκλεψε ο έντονος διάλογος του προέδρου του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη με τους αγανακτισμένους οπαδούς. Αρχικά οι φίλαθλοι ζητούσαν από τον «Ζαγόρ» να τους πει γιατί έφυγε ο Βρύζας και γιατί το καλοκαίρι υπήρξε αυτή η αλλαγή προπονητή (αναφέρονταν στον Δερμιτζάκη που πήρε τη θέση του Μπερέτα).

Οι οπαδοί φώναζαν και ζητούσαν σκληρά μέτρα, ακόμα και απολύσεις Δερμιτζάκη, ενώ ο ίδιος έλεγε πως θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία προκειμένου να μην χαθούν όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα. Μάλιστα ο «Ζαγόρ» τη στιγμή που τα νεύρα ήταν… τεντωμένα γύρισε στους οπαδούς και τους ανέφερε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαστε θολωμένοι. Θέλετε να παραιτηθώ;»

Η απάντηση των οπαδών ήταν αρνητική, λέγοντας πως δεν θέλουν να φύγει, αλλά να πάρει μέτρα και να κόψει τα νυχτοπερπατήματα των παικτών. Μάλιστα, στο τέλος οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους χειροκρότησαν τον Ζαγοράκη, ζητώντας του και πάλι να πάρει σκληρά μέτρα.

Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης αφού πρώτα καταφέρθηκε εναντίον της διαιτησίας, ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον ως στόχος το πρωτάθλημα, ενώ άφησε αιχμές για τους παίκτες λέγοντας πως εξαπατήθηκε από την ομάδα. Μάλιστα, τόνισε πως πλέον στον «δικέφαλο» θα παίζουν μόνο αυτοί που πραγματικά το θέλουν. Ζαγοράκης μαινόμενος. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταφέρθηκε κατά πάντων. Από τη διαιτησία και τον Τσινιάρη, λέγοντας πως πρέπει να διαγραφεί αμέσως, μέχρι και τους παίκτες της ομάδας λέγοντας μάλιστα πως τον εξαπάτησαν και πλέον ο στόχος του πρωταθλήματος δεν υπάρχει. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναγκάζομαι σήμερα εκ των πραγμάτων να ανασκευάσω τη δήλωση ότι η ομάδα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όση πίστη είχα μέσα μου για αυτό, εξανεμίστηκε καθώς αισθάνομαι ότι λογάριασα χωρίς τους ξενοδόχους.
Για να μη με πουν και απαθή, οφείλω καταρχήν να ζητήσω την άμεση διαγραφή του Τσινιάρη από τους πίνακες διαιτησίας, με τον ίδιο τρόπο που διέγραψαν τον κατά τεκμήριο καλύτερο περυσινό διαιτητή λόγω μίας και μόνο λανθασμένης απόφασης. Πώς λοιπόν πρέπει ν' αντιμετωπιστεί ο σημερινός διαιτητής, που μου παραδέχτηκε ότι «δεν είδα τη φάση του πέναλτι που μου ζητάτε» (σ.σ. «κατέβασμα» Βιεϊρίνια στην περιοχή), ενώ προηγουμένως έχει κλείσει τα μάτια σε άλλη μια καθαρή ανατροπή; Ο διαιτητής αυτός πρέπει σήμερα κιόλας, αν ισχύει το περιβόητο 50-50, να φύγει. Το κουκλοθέατρο των μόνιμα ευνοημένων και των εξαπτέρυγών τους πρέπει μια και καλή να τελειώσει.

Ασφαλώς η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τη διαιτησία. Έξι άνθρωποι της διοίκησης, παρόλο που δεν μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, παρά μόνο ψυχή και γνώση, εξαπατηθήκαμε από την ομάδα.
Με πλήρη συνείδηση αποφορτίζω την ομάδα απ' το άγχος του πρωταθλητισμού. Περιμένω απ' τους ποδοσφαιριστές να δικαιολογήσουν το όνομά τους και πάνω απ' όλα να υπερασπιστούν το όνομα της ομάδας. Στον ΠΑΟΚ θα παίξουν αυτοί που πραγματικά το θέλουν.

Θ. Ζαγοράκης
Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: