Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Μονόδρομος η νίκη


Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διακρίνει τους διεθνείς μας τόση μεγάλη αποφασιστικότητα για το αποτέλεσμα της νίκης.

Είναι γενικά παραδεκτό πως ο βαθμολογικός απολογισμός από τη μέχρι τώρα διαδρομή τους αδικεί και δεν είναι συναισθηματική η προσέγγιση. Μόλις χθες, ο προπονητής της Βουλγαρίας δήλωσε πως «η παρουσία της Εθνική σας είναι πολύ καλύτερη από ότι δείχνει η βαθμολογική σας θέση».

Πριν από ένα περίπου μήνα, τα ίδια έλεγε ο Τζιοβάνι Τραπαττόνι και πριν από τον Τραπατόνι, άλλοι προπονητές των ομάδων του ομίλου μας. Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αντιπροσωπευτική, όμως στο τέλος της ημέρας, οι αριθμοί είναι που γράφουν ιστορίες.

Οι δυνατότητες είναι δεδομένο πως υπάρχουν, το ίδιο και η θέληση. Σε αυτό το τελευταίο εντός έδρας ραντεβού η νίκη είναι μονόδρομος. Οι διεθνείς μας θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για βελτίωση της βαθμολογικής μας θέσης, θέλουν να διακόψουν το αρνητικό σερί με τις δέκα συνεχόμενες ήττες στις αναμετρήσεις μας με αντίπαλο τη Βουλγαρία.

Έξω Οκκάς-Χαραλάμπους
Εκτός από τους τιμωρημένους Οκκά και Ηλία Χαραλάμπους, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική μας θα βρίσκονται στη διάθεση του κ. Αναστασιάδη, που θα ανακοινώσει τη δεκαοχτάδα δύο ώρες πριν από το σημερινό παιχνίδι.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Βέλγος Paul ALLAERTS με βοηθούς τους συμπατριώτες του Dirk GILON και Michael KEYEN. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γάλλος Μισέλ Βοτρό και παρατηρητής αγώνα ο Σουηδός Γκέρχαρτ Σάγκερ.

Μετά το παιχνίδι με την Βουλγαρία, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει (14/10) στην Πάρμα την Ιταλία, που το Σάββατο φιλοξενείται στο Δουβλίνο από την Ιρλανδία. Για το πλαίσιο του 8ου ομίλου, το Μαυροβούνιο σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: