Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Αγγλία: Αν το πάρουν, χρυσώνονται


Πλουσιοπάροχα θα ανταμειφθεί κάθε παίκτης της εθνικής Αγγλίας, εάν κατακτήσει η ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, αφού σύμφωνα με τη «Sun» θα μοιραστούν το ποσό των 400.000 λιρών (433.500 ευρώ) έκαστος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη αρχίσαν διαπραγματεύσεις μεταξύ παικτών και αγγλικής ομοσπονδίας για τα πριμ που αφορούν το τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση βέβαια της χώρας, εκτός από τα χρήματα της ομοσπονδίας, θα προσφέρει ένα ποσό γύρω στα 5.5 εκατομμύρια λίρες (6 εκατ. ευρώ) στα «λιοντάρια», εάν φτάσουν μέχρι τον τελικό και κατακτήσουν το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Τα χρήματα θα μοιραστούν στην 23μελή αποστολή που θα ταξιδέψει στα τελικά της διοργάνωσης, ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής του κάθε ποδοσφαιριστή, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε βασικός θα πάρει από 400.000 λίρες περίπου.

Ο Μπόμπι Μουρ και οι παίκτες που απάρτιζαν την ομάδα της εθνικής Αγγλίας, η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ το 1966 στο Γουέμπλεϊ, είχαν ανταμειφθεί με 1.000 λίρες έκαστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: