Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Σπίτι του, το 2011!

επιμέλεια-Tenorio

Στο δικό του σπίτι θα αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2011 ο Παναθηναϊκός, μετά και την οριστική απόφαση του ΣτΕ για την κατασκευή γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και έπειτα από 18 μήνες το παλάτι των «πρασίνων» θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του. Στο μεταξύ, παρότι η απόφαση για το εμπορικό κέντρο είναι αρνητική, υπάρχει ένα «παραθυράκι» για την ανέγερσή του.

Από την 70σέλιδη απόφαση του ΣτΕ προκύπτει πρόβλημα διότι «προσβάλλεται το ισοζύγιο πρασίνου». Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι αν αυξηθεί το πράσινο στην περιοχή μπορεί να γίνει και το εμπορικό κέντρο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Μπάμπης Βωβός, ο οποίος παραχώρησε προχθές (8/10) 25 στρέμματα. Ίσως πάλι να απευθυνθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας μια νέα ρύθμιση, παραχωρώντας ταυτόχρονα και άλλο οικόπεδο για να γίνει πράσινο.

Στα του γηπέδου και πάλι, πρώτη προτεραιότητα από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι να πάρουν δάνειο 100 εκατ. ευρώ, με τους καλύτερους δυνατούς οικονομικούς όρους. Με το που επιτευχθεί αυτό, θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: