Ομολογώ ότι προβληματίστηκα διαβάζοντας τα comments στο τελευταίο άρθρο. Προτού απαντήσω, το δίλλημα έχει ως εξής: τι, εντέλει, στέλνει ένα κόμμα στην κυβέρνηση; Το 10-12% που κάθε φορά αλλάζει κόμμα ή το 30-32% που ουδέποτε άλλαξε κόμμα;
Λένε πως τα πάντα αλλάζουν στη ζωή εκτός από την ομάδα και το κόμμα. Οντως δεν αλλάζουμε κόμμα; Εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2007, το ΠΑΣΟΚ πήγε από το -4% στο +10% διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση του στυλ «οι Νεοδημοκράτες δεν πήγαν να ψηφίσουν δεν στέκει». Οπως δεν έστεκε η αντίστοιχη δικαιολογία των ψηφοφόρων της δεξιάς για την ήττα στις Ευρωεκλογές, σχετικά γκάλοπ (προτού απαγορευτούν, βάσει νόμου, το τελευταίο 15ήμερο) το απέδειξαν.
Κι ένα αναπάντητο ερώτημα: αφού ο Καραμανλής γνωρίζει πως όχι μόνο θα ηττηθεί αλλά θα καταποντιστεί, κατάλαβε κανείς γιατί πήγε σε εκλογές; Η προφανής απάντηση («για να βρει μια δικαιολογία να φύγει μια ώρα αρχύτερα») είναι τόσο προφανής που δεν πείθει.
Απαντήσεις στα σχόλιά σας στο προηγούμενο άρθρο
Ο Dimosthenis γράφει για τον Ρουσόπουλο, κάθε κουβέντα προφανώς σταματά εκεί φίλε μου. Δεν τα βάζω με τέκνα ταχυδρόμων.
Ο Aris γράφει ότι «ο κόσμος δεν θέλει να θυμάται και σε λίγο καιρό θα δοξάσει αυτούς που σήμερα μαύρισε». Προφανώς και επί του πρακτέου θυμάται, δεν θυμάμαι τέτοια πτώση άλλης κυβέρνησης μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα (ένα χρόνο πριν ήταν ακόμη μπροστά στα γκάλοπ η ΝΔ). Και τιμώρησε κάποιους τόσο πολύ, δίνοντας –στους διαδόχους τους- τη σαφή προειδοποίηση πως πλέον ναι μεν ο δικομματισμός παραμένει αλλά κάλλιστα μπορεί η εξουσία να αλλάζει κάτοχο πολύ πιο σύντομα από ό,τι παλιά.
Ο dimi έγραψε για το 10-12% που κάθε φορά αλλάζει κόμμα και του την… πέσατε κανονικά. Και νομίζω πως δεν έχει άδικο, όπως επίσης για το «dumb and dumber».
Ο Vaggos7 γράφει για το “America will never change horses in the middle of a war”. Ο Καραμανλής «έπαιξε» το χαρτί της οικονομικής κρίσης, ζητώντας χρόνο. Δεν έπεισε, έπεσε και αποχώρησε, πού είναι το κακό να αλλάξει το status quo της κυβέρνησης; Και, προφανώς, το 30% που δεν αλλάζει κόμμα δεν είναι ένα μάτσο ηλίθιοι που απλώς ακολουθούν από γεννησιμιού τους την οικογενειακή παράδοση.
Εγραψε επίσης για συγκυβερνήσεις, απαντώ πιο κάτω αλλά φίλε μου, δεν είμαστε Γερμανία. Δυστυχώς…
Φίλε xlwmws, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι επειδή οι εκλογές του ’07 και του ’09 ήταν πρόωρες (ενώ το ’04 κανονικές) δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι Ελληνες του εξωτερικού.
Ο mitsaras γράφει για την προοπτική των συγκυβερνήσεων. Προσωπικά, άποψή μου είναι ότι… διαφωνώ. Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, δεν θα ‘θελα ποτέ να δω να κάνουμε εκλογές και να περιμένουμε μήνες και μήνες για να βγει κυβέρνηση, θυμηθείτε τι έγινε το ’89 και το ’90. Και, φυσικά, όλοι θέλουμε να αρθεί η ασυλία των βουλευτών.
Φίλε και καλέ αναγνώστη themis65, οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι «φταίνε» που έπεσε ο Καραμανλής; Καλό κι αυτό… Το γεγονός ότι μόλις έφυγε ο Ρουσόπουλος από το Μαξίμου το εξηγεί, το αναφέρεις αλλά δεν το κατανοείς. Ο Ριρής είχε δημιουργήσει ένα σύστημα προστασίας του Μαξίμου, ζηλευτό για κάθε κυβέρνηση, «απέκρουε» με ορθούς ελιγμούς κάθε σκάνδαλο.
Επίσης, δεν έχασαν όλα τα άλλα κόμματα. Κέρδος οι 15 έδρες για το ΛΑΟΣ, κέρδος για τον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε ανέτως στη Βουλή, κέρδος και για το σταθερό ΚΚΕ.
Οσο για το αν τα σχόλια σου είναι αθλητικά (που είναι ο τομέας μου, όπως λες) ή πολιτικά (που δεν τα κατέχω, όπως πάλι λες) δεν θα απαντήσω, μια αναδρομή στα προηγούμενα άρθρα θα σε πείσει.
Α, και βγάλε τα γαλάζια γυαλιά, έχεις χρόνο μέχρι να παραλάβει και επίσημα (επειδή το έχει λάβει ήδη ανεπίσημα) το δαχτυλίδι η Ντόρα.
ΥΓ1. Αν ο ΑΕΚτσής και ο κάθε ΑΕΚτσής είχε ένα λόγο να κυνηγήσει με γιαούρτια (από τον Φιλίππου, κατά προτίμηση), τι πρέπει να κάνει με τον Θανόπουλο, τον Νοτιά, τον Κούλη και τον Κανελλόπουλο;
Ο Θανόπουλος βγήκε πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα εξ ορισμού και προφανώς νόμισε ότι έτσι η ΑΕΚ θα πάρει και κάνα σφύριγμα, δημοσίως εξέφρασε την πρόθεση να αποχωρήσει και η πρόθεσή του το αποδεικνύει επί του πρακτέου.
Όποτε μιλάει ή δίνει συνέντευξη ή αποστέλλει επίσημη δήλωσε κάποιος εκ των Θανόπουλου, Νοτιά, Κούλη και Κανελλόπουλου το μόνο που προσωπικά έχω λάβει είναι ένα μεγάλο χάσιμο χρόνου. Λόγια, υποσχέσεις, στόχοι, οράματα, τίποτε το ουσιώδες.
Αυτοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν να παραγγείλουν σουβλάκια, την ΑΕΚ θα διοικήσουν; Με στόμφο ο Κανελλόπουλος αποκάλυψε ότι είχε μειοψηφήσει όταν συζητούσαν για επιστροφή του Μπάγεβιτς, δηλαδή τι θέλει να κερδίσει;
Ιδού τι κέρδισε η ΑΕΚ που εξανάγκασε τον Ντέμη σε φυγή…
--
Koubanezos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου