Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μάντζαρης: «Νικήσαμε σε μια κακή μας βραδιά»

Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βαλένθια χωρίς να παίξει καλό μπάσκετ στάθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά το 77-76 επί των «νυχτερίδων».

Μάντζαρης: «Νικήσαμε σε μια κακή μας βραδιά»
Ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως απογοητεύτηκε από την άμυνα που έπαιξαν αυτός και οι συμπαίκτες του, όμως στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα στα δύσκολα, όπως και στην τύχη που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύει πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Βαλένθια ως ομάδα και θεωρεί πως το 6-0 δεν είναι δείγμα για το τι θα επακολουθήσει ειδικά μετά το περυσινό 25-0, ενώ ζήτησε σοβαρότητα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά: «Παρόλο που δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας, είναι καλό να νικάς και στις κακές βραδιές σου, αυτό είναι η μεγάλη ομάδα. Δεν μας άρεσε η άμυνά μας, δεν είναι καλό να δέχεσαι σχεδόν 80 πόντους, αλλά κρατάμε το ότι δείξαμε χαρακτήρα. Ανεβάσαμε την πίεση στην άμυνα, αντιδράσαμε πολύ καλά, οδηγήσαμε τους αντιπάλους σε λάθη και καταφέραμε να τρέξουμε. Σίγουρα, θες και την τύχη με το μέρος σου. Ίσως όταν νικάς με ένα πόντο να είναι καλύτερα από το να νικάς με είκοσι.

Η Βαλένθια είναι καλή ομάδα, δεν ξέχασαν το μπάσκετ που ξέρουν τα παιδιά. Πέρυσι τερμάτισαν τρίτοι στην Ισπανία, πήραν το Euro Cup, απλώς δεν είναι σε πολύ κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους υποτιμήσουμε.

Όταν κάνεις 6-0 μόνο θετικό είναι, αλλά δεν επαναπαυόμαστε, γιατί και πέρυσι κάναμε 25-0 και δεν καταφέραμε τίποτα στο τέλος. Ο σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει.

Είναι δύσκολη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι αξιόλογη ομάδα, κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμήσει και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί ξεκινώντας από την άμυνα, κάτι που δεν κάναμε σήμερα. Μετά πάμε στη Λαμποράλ, που της αρέσει το ανοιχτό γήπεδο, της αρέσει να τρέχει πολύ και, ειδικά, στο γήπεδό της είναι πολύ επικίνδυνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: