Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αφεντικό στο «σπίτι» της!!

Μέσα στην έδρα της δε «μασάει» η Νεπτούνας, που νίκησε 80-79 τη Λαμποράλ στην Κλαϊπέντα, για την έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και βλέπει πρόκριση στους «16».

Αφεντικό στο «σπίτι» της
Η Νεπτούνας νίκησε 80-79 τη Λαμποράλ Κούτσα στη «Σιβούριο Αρίνα», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας και με 3-3 ρεκόρ στο γκρουπ του Ολυμπιακού, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στην πρόκριση στους «16».

Αντίθετα, οι Βάσκοι πλέον με ρεκόρ 2-4 απειλούνται με αποκλεισμό από τη συνέχεια.

Οι Λιθουανοί έφτασαν στο +19 στη δεύτερη περίοδο και διατηρούσαν σταθερά στο προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως, οι Βάσκοι έφτασαν και στο -1 στην τέταρτη περίοδο και είχαν την τελευταία επίθεση για να νικήσουν, όμως ο Ερτέλ αστόχησε στα 2’’ μέσα από τη ρακέτα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σακούρ και Ζαβάτσκας με 16 πόντους, ενώ από τους Βάσκους ξεχώρισε ο Ερτέλ με 31 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και δεν μπορούσε να ξεφύγει καμία στο σκορ. Ο Ζαβάτσκας και ο Γκλάντικας έδωσαν ένα +4 στους Λιθουανούς, με τον Ζαβάτσκας να τη φέρνει στο +6, χάρη στην ευστοχία των γηπεδούχων στα δίποντα. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν στο +4 με +6 για τη Νεπτούνας και ο Βασίλιους την έφερε στο +8, διατηρώντας τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα για τους Λιθουανούς, όμως το τρίποντο του Ερτέλ έφερε το -5 για τους Ισπανούς στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα 4-0 σερί της Λαμποράλ έφερε το -3 και το -2 στη συνέχεια για τους Ισπανούς, ενώ η διαφορά είχε φτάσει στο +7. Ο Βούγιατστις ισοφάρισε, ολοκληρώνοντας ένα σερί 5-0 για τους Βάσκους, χάρη στη βελτίωση στα περιφερειακά σουτ των φιλοξενούμενων. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν στο +1 με +3 για τους Λιθυοανούς, μέχρι ο Μαζέικα να τη φέρει στο +4. Οι Ισπανοί έβρισκαν λύσεις από πολλούς παίκτες και μείωσαν ξανά στο -1, όμως τα ριμπάουντ βοήθησαν τη Νεπτούνας να κάνει ένα 4-0 σερί και να προηγηθεί με +5. Ο Ζαβάτσκας έφερε το +8 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η Νεπτούνας έφτασε στο +10 αρχικά, όμως με ένα σερί 8-0 με πρωταγωνιστή τον Σακούρ και την ευστοχία στα δίποντα, έφτασε στο +18. Όμως, ένα 12-0 σερί των Βάσκων με πρωτεργάτες τους Ερτέλ και Μπέρτανας και τα καλά ποσοστά στα τρίποντα, έφερε το -6 για τη Λαμποράλ. Με νέο σερί 5-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο -3 και πλέον η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +2 και +4 για τους γηπεδούχους. Ο Γκριτζιούνας έφερε το +5 και το +7 για τη Νεπτούνσς στην ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου με σερί 4-0.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Γκαίλιους έφερε το +12 για τη Νεπτούνας, όμως με ένα σερί 5-0 με τους περιφερειακούς της, η Λαμποράλ μείωσε στο -7. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +7 με +9 για τους Λιθουανούς, όμως τα καλύτερα ποσοστά των Ισπανών στα τρίποντα έφεραν το -2 για τη Λαμποράλ. Ο Μπέγκιτς ισοφάρισε, ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0 για τους Βάσκους, που έβρισκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και μάζευαν τα ριμπάουντ. Ένα 5-0 σερί της Νεπτούνας έφερε το +5 για τους Λιθουανούς, όμως με σερί 7-0 η Λαμποράλ προηγήθηκε με +2 με τον Ερτέλ. Ο Γκάλντικας ισοφάρισε σε 75-75, όμως ο Ιβερσον με δύο βολές έκανε το 75-77. Ο Γκαίλιους έδωσε το +1 με τρίποντο, όμως οι δυο βολές του Τίλι έφεραν το 78-79. Ο Γκάλντικας με λέι απ έφερε το 80-79 και ο Ερτέλ στα 4’’ αστόχησε σε σουτ όπου η μπάλα μπήκε και βγήκε και, παρά την αστοχία του Γκαίλιους στις δυο βολές, η Νεπτούνας πήρε τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 20-15, 41-33, 61-54, 80-79

Νεπτούνας (Μακσβίτις): Μαζέικα 8 (1), Γκριντζιούνας 8, Ντίμσα 3, Γκαϊλιους 12 (1), Γκάλντικας 8 (7 ριμπ.), Σακούρ 16, Ζαβάτσκας 16 (4/4 τρίποντα), Βασίλιους 6, Μπουτκεβίτσιους 3

Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Ιβερσον 12 (8 ριμπ.), Κοζέρ 2, Σενγκέλια 4, Ντιόπ 4, Τίλι 4, Μπέγκιτς 8, Βούγιατσιτς 2, Σαν Εμετέριο 4, Ερτέλ 31 (8/10 τρίποντα), Μπέρτανς 8 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: