Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ 0-0!! (video)

Σε ένα Super Clasico που δικαιολόγησε τη φήμη του μόνο στην ατμόσφαιρα του γηπέδου και τα σκληρά μαρκαρίσματα, Μπόκα και Ρίβερ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Αφού η αποστολή της Ρίβερ κατάφερε να φτάσει στο κατάμεστο «Μπομπονέρα», υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό την επίθεση... αυγών που πέταξαν οι οπαδοί της Μπόκα, το μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής για τον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, μπορούσε πια να ξεκινήσει. Η ένταση και το πάθος που επικρατούσε όλες αυτές τις ημέρες, όμως, στο Μπουένος Άιρες πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να προσφέρουν μέτριο θέαμα αλλά αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, τσαμπουκάδες και όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα αργεντίνικο ντέρμπι.
bocarivermesa
Γκολ μπορεί να μην παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο σπίτι της Μπόκα, της οποίας προπονητής είναι πια ο άλλοτε αριστερός μπακ της ΑΕΚ Μάρτιν Αρουαμπαρένα,  ωστόσο, απόλαυσαν την ατμόσφαιρα και σίγουρα θα περιμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία τον επαναληπτικό του «Μονουμεντάλ», όπου η Ρίβερ, του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο μετά το 0-0 στο «Μπομπονέρα».
Οι διαφορές, λοιπόν, θα λυθούν στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ στις 27 Νοεμβρίου, με τη νικήτρια του αργεντίνικου ζευγαριού να αντιμετωπίζει μία εκ των Ατλέτικο Νασιονάλ ή Σάο Πάουλο, με την ομάδα από την Κολομβία να έχει νικήσει 1-0 τους Βραζιλιάνους και να πηγαίνει εκεί για τον επαναληπτικό στις 26 Νοεμβρίου. Όσο για τη Μπόκα Τζούνιορς, παραμένει αήττητη φέτος (μετά το 1-1 στην έδρα της Ρίβερ για το πρωτάθλημα), απέναντι στην άσπονδη συμπολίτισσα και διατηρεί τη μερίδα του λέοντος στα διεθνή ματς μεταξύ τους. Σε 25 παιχνίδια μετράει 12 νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες κόντρα στη Ρίβερ, η οποία ελπίζει όμως να πάρει την πρόκριση...
Μόνο τα... νεύρα θύμισαν ντέρμπι
Το ματς στο «Μπομπονέρα» ξεκίνησε με την Μπόκα να παίρνει δύναμη από τη «La 12» στην κερκίδα Και να προσπαθεί να πιέσει τη Ρίβερ Πλέιτ. Αφού πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο κυριαρχίας και... φούριας των γηπεδούχων, οι «εκατομμυριούχοι» οργανώθηκαν καλύτερα και δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τη Μπόκα. Η Ρίβερ, άλλωστε, παίζοντας εκτός έδρας πρόσεξε πρώτα από όλα το «μηδέν» στα μετόπισθεν και έψαξε το γκολ στην κόντρα κυρίως, για να πάρει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Μονουμεντάλ».
Ενδεικτικό της μέτριας ποιότητας του ματς στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, είναι πως απουσίασαν οι καθαρές ευκαιρίες. Μάλιστα, το πρώτο σουτ μέσα από την περιοχή έγινε στο 40' από τον Τσάβες, όμως, μπλόκαρε ο Μποραβέρο, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν αρκετά νεύρα. Τα φάουλ, άλλωστε, ήταν... αμέτρητα από την αρχή του ματς και σε ένα πολύ δυνατό πάνω στον Γκάγκο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μπήκαν μέσα μέχρι... και οι πάγκοι! Αυτή ήταν και η πιο... clasico στιγμή του ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελείωσε χωρίς τέρματα.
bocarivermesa1
Φουλ... τσαμπουκάς, μηδέν θέαμα
Μια από... τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα να χαλάνε τον ρυθμο και να μην επιτρέπουν στις δυο ομάδες να προσφέρουν παραπάνω θέαμα. Η Μπόκα ήταν προφανές πως λόγω έδρας ήθελε να πάει το ματς στη δύναμη, η Ρίβερ δεν ήταν διατεθειμένη να μην απαντήσει και το παιχνίδι είχε γίνει... ροντέο. Οι «μιγιονάριος» ήταν καλύτεροι, όμως, ούτε ο Τεόφιλο Γκουτιέρες ούτε ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, Τζιοβάνι, έκαναν τη διαφορά στην επίθεση. Την ίδια ώρα, η Μπόκα έψαχνε μια έμπνευση του Γκάγκο στη μεσαία γραμμή και την... έκρηξη του Τσάβες στα άκρα, όμως, είτε είχε κακές τελικές προσπάθειες, είτε τις έκανε πάνω στον Μπαροβέρο.
Ο τελευταίος, στο 63' του αγώνα παραπάτησε πάνω σε ένα... σανδάλι (!) που είχαν πετάξει στην περιοχή του οι οπαδοί της Μπόκα! Τα λεπτά, πάντως, κυλούσαν υπέρ της Ρίβερ που δεν είχε πρόβλημα να φύγει με το 0-0 από το «Μπομπονέρα», δεδομένου ότι είχε τον επαναληπτικό στο... σπίτι της! Η πλάστιγγα δεν έδειχνε να θέλει να γείρει κάπου, με τους Οριόν και Μπαροβέρο όποτε χρειάστηκε να είναι εκεί για να κρατήσουν το «μηδέν» για «Χεϊνέζες» και «Μιγιονάριος» αντίστοιχα. Έτσι, με την Μπόκα να πιέζει στις καθυστερήσεις αλλά να μην καταφέρνει και πολλά, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0) το μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής.
Το... remake, θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου στο «Μονουμεντάλ», όπου οι οπαδοί της Ρίβερ δεδομένα θα περίμενουν να δώσουν τη δική τους παράσταση και να βοηθήσουν την ομάδα τους να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Μπόκα θα πάει για την... απόδραση που θα γράψει ιστορία!
Μπόκα Τζούνιορς (Μάρτιν Αρουαμπαρένα): Οριόν, Μαρίν, Φορλίν, Ντίαζ, Κολάσο, Μέλι, Έρμπες, Γκάγκο, Μαρτίνεζ (30' Φουενζαλίδα), Καγιέρι (71' Ζιλιότι), Τσάβες
Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα (74' Πετσέλα), Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Σάντσεζ, Πόντσιο, Ρόχας, Πισκουλίτσι 84' Σολάρι), Γκουτιέρεζ, Σιμεόνε (63' Μποϊέ)




*Πηγή: onsports.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: