Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πώς να ξεφορτωθείς το double team;

Ο Willian της Τσέλσι εξηγεί τι πρέπει να κάνεις για να... διώξεις από πάνω σου τους δύο αμυντικούς που σε κυνηγάνε λυσσασμένα!
Μήνυμα μέσω Twitter:
Λόγω του ότι φέτος παίζω πολύ καλά οι αντίπαλες ομάδες βάζουν επάνω μου δυο παίκτες. Πως μπορώ να βρίσκω χώρο με δυο αντιπάλους;
Ο Willian απαντά:
Εάν ο πλάγιος μπακ και ο ακραίος κυνηγός με κλείνουν ταυτόχρονα αφήνω την αριστερή πλευρά, που παίζω συνήθως, και προσπαθώ να βρω χώρο στο κέντρο του γηπέδου ή στην απέναντι πλευρά. Γιατί στο γήπεδο δε σταματάς ποτέ.
Πολλές φορές αντιμετωπίζω ομάδες οι οποίες δε μου δίνουν καθόλου χώρο, το οποίο σημαίνει ότι για μεγάλα διαστήματα μέσα στον αγώνα δε βλέπω καν τη μπάλα. Αυτό είναι εκνευριστικό αλλά παραμένω ήρεμος και συγκεντρωμένος. Αυτό χρειάζεται διότι γνωρίζω ότι αργά ή γρήγορα θα πάρω τη μπάλα και τότε θα πρέπει να είμαι σε εγρήγορση, ιδιαίτερα εάν έχω μια ευκαιρία να σκοράρω.
Όταν τελικά πάρω τη μπάλα μου αρέσει να την πάρω στο κέντρο και στο δεξί πόδι το οποίο είναι το πιο δυνατό έτσι ώστε να μπορέσω να σουτάρω. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό. Μερικές φορές χρειάζεσαι βοήθεια από τους συμπαίκτες σου.
Όταν έχω δυο επάνω μου και μου έρχεται η μπάλα στο πόδι ο δικός μου πλάγιος μπακ ήδη έχει τρέξει πίσω μου περιμένοντας την πάσα μου. Αυτό το λέω μπαλιά έξω.
Ο Ze Augusto που με προπονούσε όταν έπαιζα για την Corinthians με είχε συμβουλεύσει να κοιτάζω πίσω από τον ώμο μου όταν παίρνω μια πάσα ούτως ώστε να ξέρω εάν ο αντίπαλος μου είναι κοντά. Μια άλλη επίσης συμβουλή του ήταν να προετοιμάζομαι διανοητικά από πριν για το τι σκοπεύω να κάνω μέσα στο παιχνίδι.
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου 
Juventus Athens Soccer school Head Coach
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: