Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Δεν πετάξαμε 'λευκή πετσέτα' και νικήσαμε"


Ο Αμπρέου πανηγυρίζει το γκολ της νίκης "Παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, ψάχναμε το γκολ, δεν κατεβάσαμε τα "χέρια", δεν πετάξαμε "λευκή πετσέτα" και έτσι φθάσαμε το γκολ", ήταν τα πρώτα λόγια του Σεμπαστιάν Αμπρέου μετά τη λύτρωση. Είχε σημειώσει το γκολ της νίκης, στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ξάνθη. "Νιώθω πολύ όμορφα κάθε φορά που κερδίζει η ομάδα. Συν τις άλλοις είμαι χαρούμενος που σκόραρα. Έχουμε πει ότι πρέπει να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι πάντα στις φάσεις. Μέχρι τώρα ήμουν εδώ, μέσα στις φάσεις, είχα ευκαιρίες αλλά δεν είχα σκοράρει. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα σήμερα, σε ένα παιχνίδι που όσο περνούσε η ώρα γινόταν περίπλοκο. Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή και να συνεχίσουμε έτσι".
Το πρώτο του γκολ, το γιόρτασε με την οικογένειά του, που για πρώτη φορά φέτος ήταν εκεί, στις κερκίδες για να του συμπαρασταθεί: "Ναι ήταν η πρώτη φορά και το γιορτάσαμε με τον καλύτερο τρόπο". Οι μέρες που πέρασαν από τον αγώνα με τον ΠΑΟ δεν ήταν οι καλύτερες. Ήταν ο μοιραίος παίκτης του ’ρη στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής και η συμπεριφορά του δεν είναι ακόμη προσιτή για τον Ουρουγουανό: "Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ναι, διότι ακόμα δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου, που με συναντούν στο δρόμο. Από εκεί και πέρα με στήριξαν κατά την διάρκεια του αγώνα, έδειξαν ότι δεν με εγκατέλειψαν, με βοήθησαν και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό".

Την πεποίθηση ότι ο ’ρης άξιζε απόλυτα τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη εξέφρασε ο Μαζίνιο, έπειτα από την επικράτηση - θρίλερ των "κίτρινων" με 1-0, με γκολ του Σεμπαστιάν Αμπρέου στις καθυστερήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε: "Οι αντίπαλοί μας είχαν απόλυτα αμυντική νοοτροπία και ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνά τους. Εμείς προσπαθήσουμε να 'ανοίξουμε' το παιχνίδι από τα άκρα. Θεωρώ ότι δεν θα ήταν δίκαιο το 0-0 και ευτυχώς στο τέλος πετύχαμε το γκολ που αναζητούσαμε".

Αναφερόμενος σε πέναλτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής Τριτσώνης, σε ανατροπή του Κάμπορα και σε τράβηγμα του Αμπρέου αντίστοιχα, ο Μαζίνιο ήταν απολαυστικός: "Τι πρέπει να συμβεί για να μας δοθεί ένα πέναλτι; Ίσως θα έπρεπε να μας κάνουν άλλα... τέσσερα για να σφυριχθεί η παράβαση. Προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται δύο πέναλτι ξεκάθαρα και να μην δίνεται ούτε ένα".

Τέλος, σχολιάζοντας το παρθενικό γκολ του "Λόκο" Αμπρέου στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός του ’ρη επανέλαβε την πίστη του στις τεράστιες δυνατότητες του Ουρουγουανού στράικερ: "Ο Αμπρέου έχει έρθει για να κάνει την διαφορά. Είναι ένας μεγάλος γκολτζής και αυτή είναι η δουλειά του. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δούλεψε σκληρά όλη την εβδομάδα και σε δύο εσωτερικά φιλικά σημείωσε πέντε γκολ. Το γκολ του ήταν η επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειάς του όλες αυτές τις μέρες".

Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής της Ξάνθης, Γιάννης Μαντζουράκης, επισήμανε: "Παίξαμε με μία πολύ δύσκολη ομάδα, αλλά οι παίκτες μου ήταν πειθαρχημένοι. Στο α' ημίχρονο, εμείς είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, οι παίκτες μου είχαν καλό καταμερισμό χώρου και προσπαθειών και κράτησαν αρκετά καλά και στο β' ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Όταν κλείνει η αυλαία του παιχνιδιού με αυτόν τον τρόπο και χάνουμε με γκολ στις καθυστερήσεις, φεύγουμε στεναχωρημένοι. Το θετικό αποτέλεσμα θα ήταν μία ψυχολογική ένεση για τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: