Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Σαράντα παιχνίδια στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν ησυχάζει η ΟΥΕΦΑ από τον παράνομο τζόγο, καθώς φήμες για στημένα παιχνίδια αναγκάζουν την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου να εξετάσει τα αποτελέσματα 40 αγώνων τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις διοργανώσεις της.

Οι κατηγορίες προέρχονται κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη και αφορούν αγώνες που έγιναν στους προκριματικούς γύρους τους Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

"Πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στις διοργανώσεις και αποφασίζουν να βγάλουν κέρδος στήνοντας τα ματς", τόνισε ο Πέτερ Λιμάχερ.

Τον περασμένο Απρίλιο η Προπέντα από τα Σκόπια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 χρόνων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για εσκεμμένη ήττα. Από τότε η ΟΥΕΦΑ εξετάζει τρεις ομάδες των Σκοπίων που τα αποτελέσματα τους κινούν υποψίες.

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι σε αυτές τις φήμες δεν συγκαταλέγονται Αγγλικοί σύλλογοι και ομάδες από την Δυτική Ευρώπη.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Μισέλ Πλατινί είχε κυρήξει τον πόλεμο στον παράνομο τζόγο, θεωρώντας τον μεγαλύτερο εχθρό του λαοφιλούς σπορ.

"Το ποδόσφαιρο κινδυνεύει από τα στημένα παιχνίδια. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αν γνωρίζεις ποια ομάδα θα κερδίσει δεν υπάρχει λόγος να διεξάγονται οι αγώνες. Αυτό που με ανησυχεί είναι να εξαγοράζονται οι παίκτες και οι διαιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: