Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Πυροβόλησε" τέσσερις φορές ο Εργοτέλης!


Οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη πανηγυρίζουν....... Ενας εντυπωσιακός στο δεύτερο μέρος, Εργοτέλης συνέτριψε τον Πανθρακικό με 4-0, αφήνοντας τον χωρίς βαθμό, μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα! Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με πέναλτι - φάντασμα (36' Ζούνιορ) όμως στην επανάληψη σφράγισαν την επιτυχία τους (63' Μπούντιμιρ, 87' Μπέτο, 88' Λεάλ).

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά έδειχναν πιο ορεξάτοι, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ντιαλό και Καζάκης ήταν ιδιαίτερα κεφάτοι και προσπαθούσαν διαρκώς να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Εργοτέλη.

Στο 27' μάλιστα, ο Φαγιάρδο είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Δασκαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Ντιαλό, κρατώντας το μηδέν.

Στο 33', ο Βερπακόφσκις απώλεσε σημαντική ευκαιρία όμως τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζούνιορ.

Ένα πέναλτι όμως που είδαν μόνο διαιτητής και βοηθός. Ο Σιδηρόπουλος, στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, εξάντλησε την αυστηρότητά του σε ένα απλό άγγιγμα του Αργυρίου στον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή και έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία να προηγηθούν, χωρίς να το αξίζουν με βάση την εικόνα τους στα πρώτα 45 λεπτά, που ολοκληρώθηκαν με τον Καπετάνο να χάνει νέα σημαντική ευκαιρία.

Η αμφισβητούμενη φάση φαίνεται πως επηρέασε τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος. Ο Πανθρακικός άφησε το καλό του πρόσωπο στα αποδυτήρια αντίθετα με τον Εργοτέλη, που βγήκε για να "καθαρίσει" το ματς.

Και τα κατάφερε στο 63ο λεπτό. Ο Λεάλ, που με την είσοδο του αντί του Βερπακόφσκις έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση των γηπεδούχων, ύστερα από ατομική προσπάθειά, σούταρε από πλάγια θέση αριστερά, ο Βρονταράς απέκρουσε αρχικά όμως ο επερχόμενος Μπούντιμιρ πήρε το "ριμπάουντ" και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι ο Καρτιέ ανακάτεψε την τράπουλα, δεν βρήκαν ποτέ τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν, μένοντας στις... φωνές για τη φάση του 35' και έτσι φυσιολογικά γνώρισαν την 5η ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια!

Μια ήττα μάλιστα που εξελίχθηκε σε... εφιάλτης καθώς οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου βρήκαν ακόμα δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στα τελευταία λεπτά.

Και αν το γκολ του Μπέτο στο 87' ήταν όμορφο, εκείνο του Λεάλ ένα λεπτό αργότερα ήταν, με μια λέξη υπέροχο, και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: