Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Φόβοι, κόμπλεξ και Special …κόλπα!!

Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τα βέλη στον Μουρίνιο και το ...σκηνικό πολέμου που ετοιμάζεται να στήσει στο Καμπ Νου.
Φόβοι, κόμπλεξ και Special …κόλπα!
Τρέλα για το clasico λίγες ώρες πριν την 82η σέντρα στη Βαρκελώνη! «Ψυχροπολεμικό» κλίμα περισσότερο στην …Καταλονία μιας και το αποτέλεσμα του αποψινού ματς θα δείξει αν η «Βασίλισσα» επιστρέψει στο θρόνο ή η Μπάρτσα θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά σε μια επική ανατροπή. Και όμως η κατάσταση στη Ρεάλ, αλλά και στην Μαδρίτη είναι ήρεμη, ο Τύπος το αντιμετωπίζει ως ένα μεγάλο ντέρμπι και αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Μάλιστα, η κορυφαία ισπανική ιστοσελίδα «Αs» έχει στα πρώτα της θέματα και την ιδανική ενδεκάδα του clasico συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν επτά παίκτες της Μπαρτσελόνα (Πουγιόλ, Πικέ, Άλβες, Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Μέσι), και τέσσερις της Ρεάλ (Κασίγιας, Ράμος, Οζίλ, Κριστιάνο).
Το κλίμα όμως δεν είναι τόσο… ήρεμο στη Βαρκελώνη μιας και ο Τύπος ρίχνει πάλι τα βέλη του στον Ζοσέ Μουρίνιο και όλοι ανησυχούν για ένα καταστροφικό ματς από πλευράς «Βασίλισσας» που θα τινάξει το ντέρμπι στον αέρα. Μάλιστα, υπάρχει και... σχέδιο. Ποιο είναι αυτό; Στόχος του Πορτογάλου είναι να διατηρήσει το μηδέν και να παραμείνει η Ρεάλ στο +4 που θα σηματοδοτήσει άλλωστε και τν κατάκτηση του τίτλου. Σκοπός του λοιπόν να μετατρέψει το Καμπ Νου σε... πεδίο μάχης, να στήσει «ενέδρα» στους παίκτες της Μπαρτσελόνα και να τους εγκλωβίσει. Πάντα σύμφωνα με τα καταλανικά ΜΜΕ, ο Μουρίνιο σκοπεύει να τοποθετήσει μια σειρά από παγίδες, όπως σκληρά φάουλ, ψυχολογικό πόλεμο και άλλα... πονηρά κόλπα, όπως είχε κάνει με το χορτάρι σε παλιότερο ματς. Η ένταση και η μεταφορά του στρες στον αντίπαλο είναι αγαπημένες τακτικές του, ενώ τονίζουν πως έχει και κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στη Μπαρτσελόνα. 
 
Μάλιστα, ρίχνουν έξυπνα το... μπαλάκι στους παίκτες της «Βασίλισσας» λέγοντας πως στο παρελθόν είχαν αρνηθεί να ακολουθήσουν αυτή τη στρατηγική. Το… κυνήγι συνεχίζεται με τους Καταλανούς να κάνουν  λόγο πως φοβάται να ανοίξει τα χαρτιά του και ότι αυτό θα συμβεί λίγη ώρα πριν τη σέντρα, ενώ πάντα εφευρίσκει τραυματισμούς για να θολώσει τα νερά!
 
Σίγουρα οι σχέσεις με τον Μουρίνιο δεν είναι οι… καλύτερες, όμως η ήττα από την Τσέλσι, αλλά και το γεγονός πως το φετινό Clasico έχει τη Μπαρτσελόνα με την πλάτη στον τοίχο έχουν σκορπίσει έναν μικροπανικό στη Βαρκελώνη. Παράλληλα, ο Γκουαρδιόλα θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα στα αποδυτήριά του λέγοντας πως ό,τι και να γίνει φαβορί για τον τίτλο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Λίγο πριν το 82ο ντέρμπι γιγάντων στην Βαρκελώνη, το κλίμα μυρίζει… μπαρούτι και απομένει να δούμε αν τα σχόλια των Καταλανών επαληθευτούν και η Ρεάλ «εγκλωβιστεί» στα… τεχνάσματα του Πορτογάλου ή τα βέλη που έριξαν, γυρίσουν μπούμερανγκ και ο Μουρίνιο φύγει θριαμβευτής από το Καμπ Νου!
 
Όσο για τα σενάρια περί σίγουρης παραμονής του «Special 1» στον πάγκο της Ρεάλ μέχρι το 2014, αυτά όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά και τον ημιτελικό με τη Μπάγερν. Τα χρήματα είναι πολλά, η εξουσία που θα έχει στα χέρια του θα είναι μεγαλύτερη, οι συνεργάτες του θα αμείβονται πλουσιοπάροχα, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν ξεχνά τόσο εύκολα τις αποδοκιμασίες των Μαδριλένων.
 
Ευχή μας, ένα Super Clasico…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: