Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Σκούπισε" και τα... μάρμαρα!!

Η τιμωρία για τα... μάρμαρα απέναντι στον Παναθηναϊκό και οι άδειες εξέδρες δεν πτόησαν τον Πανιώνιο που νίκησε 74-67 τον ΑΓΟΡ, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Playoffs της Α1.
"Σκούπισε" και τα... μάρμαρα!
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν και 15 λεπτά έδειχνε… υπνωτισμένη, με μαγική εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει το παιχνίδι και την πρόκριση. Φοβερή εμφάνιση του Βασίλη Ξανθόπουλου. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Άλεξ Στίβενσον, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού στο γόνατο του δεξιού του ποδιού.
Ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των Playoff τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη στην ημιτελική σειρά θα γίνει και αυτό κεκλεισμένων των θυρών αφού ο Πανιώνιος έχει ακόμη μια αγωνιστική ποινής. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι «κυανέρυθροι» μπαίνουν στην πρώτη 4αδα.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το ήθελε πολύ περισσότερο. Όπως και στο πρώτο ματς της σειράς, έτσι και στο δεύτερο, ο Πανιώνιος έδειχνε να θέλει όσο τίποτα άλλο την πρόκριση στα ημιτελικά των Play Off. Από την άλλη, το Ρέθυμνο φάνηκε να αρκείται στη μαγική παρουσία του στην κανονική περίοδο.
ΜVP: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Έλληνας πλέι μέικερ του Πανιωνίου έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και οδήγησε τον Πανιώνιο στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά των playoff της Α1. Και τι δεν έκανε ο διεθνής πλέι μέικερ. Ο 28χρονος πλέι μέικερ σε 32’ συμμετοχής είχε 21 πόντους (1τριπ, 5ριμπ, 4ασ, 4λαθ, 7 κερδ. φάουλ ).
AΦΑΝΤΟΣ: Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την ομάδα του. Ούτε στον αμυντικό, αλλά ούτε και στον επιθετικό τομέα. Κυρίως, όμως, ο Πέτγουεϊ δεν έβγαλε ενέργεια στον παρκέ, κάτι που συνήθως κάνει.
ΚΕY POINT: Ο τραυματισμός του Άλεξ Στίβενσον στο δεύτερο δεκάλεπτο, .όσο παράδοξο και αν ακούγεται, έκανε καλό στον Πανιώνιο. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συσπειρώθηκαν και έπαιξαν και για τον Αμερικανό. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντέδρασε μετά τον τραυματισμό του Αμερικανού καθώς σε όλο το πρώτο ημίχρονο έδειχνε… υπνωτισμένη. Καββαδάς και Σαρικόπουλος έπαιξαν και για τον Αμερικανό και έτσι ο Πανιώνιος έφτασε στη νίκη.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε σχεδόν άδειες εξέδρες μιας και ο Πανιώνιος έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών λόγω των όσων έγιναν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Δεκάλεπτα: 12-24, 26-35, 54-48, 74-67
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 21 (1τριπ, 5ριμπ, 4ασ, 4λαθ, 7 κερδ. φάουλ ), Κιζ 8 (2τριπ), Αθανασούλας, Στίβενσον 5 (7ριμπ), Ντίμπλερ 9 (1/9τριπ), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 11, Νάτζφεϊ 13, Παραγυιός, Μπάρλος 5.
Ρέθυμνο (Κουφός): Κρίστμας 30 (10/11βολ, 7/7διπ, 2/7τριπ), Κούμουλος 2, Παπανικολάου 2, Αγγελακόπουλος, Τσόχλας 5 , Καλλινικίδης 2, Κόλεμαν 4, Λάτοβιτς 14 (1), Πέτγουεϊ 7 (1), Δέδας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: