Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ομάδα και οπαδοί μια γροθιά!!

Πολλοί είναι οι σύλλογοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που μπορεί να διατηρούν στενούς δεσμούς με τους οπαδούς τους, ωστόσο δεν παύουν να τους αντιμετωπίζουν πρωτίστως σαν πελάτες. Τα ακριβά εισιτήρια καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες τιμές των προϊόντων που πωλούνται εντός του γηπέδου είναι ένα γεγονός που παρατηρείται αρκετά έντονα, ιδίως στη Μεγάλη Βρετανία.
Ομάδα και οπαδοί μια γροθιά
Στο μεγάλο νησί της Ευρώπης ωστόσο υπάρχει και μια φωτεινή εξαίρεση που αναδεικνύει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της ομάδας και των πιστών οπαδών της.
Ο λόγος για την Κέιμπριτζ, η οποία αγωνίζεται στην Κόνφερενς που αποτελεί την 5η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το περασμένο Σάββατο η Κέιμπριτζ ταξίδεψε μέχρι το Μπάροου για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα με 80 πιστούς φίλους να την ακολουθούν για να την υποστηρίξουν σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι. Η Κέιμπριτζ τους αντάμειψε καθώς όχι μόνο κέρδισε με 3-1, αλλά έπειτα από πρωτοβουλία του τεχνικού της, Τζεζ Τζορτζ τους πλήρωσε και το ποσό των συνολικά 80 εισιτηρίων τους.
Μάλιστα τα λεφτά δεν προήλθαν από το ταμείο του συλλόγου, αλλά από το πορτοφόλι του ίδιου του Τζορτζ, ο οποίος ξόδεψε το ποσό των 1,120 λιρών για να τους ευχαριστήσει. Εκτός από τον τεχνικό της Κέιμπριτζ και οι παίκτες της ομάδας με τη σειρά τους πρόσφεραν κάτι στους οπαδούς τους, αγοράζοντάς τους πίτσες για το ταξίδι του γυρισμού στην πόλη τους!
«Αυτή είναι μια πολύ μικρή χειρονομία από μέρους μας που αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι για τις πολύωρες εκδρομές που έχουν κάνει για να μας υποστηρίξουν εκτός έδρας, καθώς και για τα χρήματα που έχουν ξοδέψει από την αρχή της σεζόν. Ήταν ένα μικρό πράγμα το οποίο δεν θέλαμε να του δώσουμε δημοσιότητα. Απλά αυτό που θέλαμε είναι να δείξουμε πόσο τους εκτιμούμε για την υποστήριξη που μας δίνουν. Εμείς δουλεύουμε γιʼ αυτούς. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους κάθε σαββατοκύριακο», ανέφερε ο Τζορτζ.
Αυτό ωστόσο δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που καταδεικνύει τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ των οπαδών και των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Κέιμπριτζ. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε όλοι οι παίκτες του συλλόγου γίνανε μέλη του επίσημου φορέα των οπαδών με το όνομα Cambridge Fans United (CFU), ενός trust το οποίο στέκεται στο πλευρό της ομάδας, στηρίζοντάς την στις δύσκολες στιγμές.
«Οι παίκτες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο φορέας και πόσο πολύ χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να πορευτούν παίκτες και οπαδοί μαζί. Οι παίκτες της ομάδας μας δεν συμπεριφέρονται όπως οι περισσότεροι στον χώρο που είναι αποκλεισμένοι από την πραγματικότητα», είχε τονίσει μεταξύ άλλων τότε ο Τζορτζ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο φορέας των οπαδών της Κέιμπριτζ έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και οικονομικά τον σύλλογο στις δύσκολες στιγμές καθώς το 2006 είχε μαζέψει το ποσό των 20,000 λιρών προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των παικτών.
Πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: