Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ο νέος Γκαρσία είναι εδώ και σκοράρει!!

Ο νέος Γκαρσία είναι εδώ και σκοράρει
Η «SportDay» αναλύει για τον πιτσιρικά που ξεχώρισε στην Τούμπα. Με ποιον κολλητό του ονειρεύεται μια θέση στην ενδεκάδα.
Ο Κώστας Παναγιωτούδης, που είναι 17 ετών και τεσσάρων μηνών, δεν είναι μια απλή περίπτωση Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ διαθέτει το μυαλό, την ωριμότητα και το ταλέντο για να… στεριώσει στον «Δικέφαλο».

Ο μικρός έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα (ως βασικός), στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας κι όχι μόνο άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά «ανάγκασε» πολλούς να μείνουν... άγαλμα με την απόδοσή του δίπλα στον Γκαρσία και γενικότερα ως... μηχανάκι στο κέντρο του ΠΑΟΚ.

Η «SportDay», όμως, δεν έμεινε σε αυτά που έδειξε (γκολ και αρχοντική παρουσία) ο Παναγιωτούδης στην Τούμπα, αλλά έκατσε κι έψαξε πολλά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ταλαντούχο πιτσιρικά. Καταρχάς μένει πλέον (παλιά φιλοξενούνταν στους ξενώνες της Τούμπας) μαζί με τον κολλητό του κι επίσης ταλαντούχο παίκτη (ντεμπουτάρισε κι αυτός παλαιότερα στην πρώτη ομάδα, μια κι είναι αριστερός χαφ εξτρέμ κλάσης), Δημήτρη Πόποβιτς, στα Κωνσταντινουπολίτικα. Είναι μια περιοχή που συνορεύει με την Τούμπα. Οι δυο τους κάνουν πολλή παρέα και κάθε βράδυ ονειρεύονται (στο σπίτι) τη στιγμή που θα ξεκινήσουν στην ίδια 11άδα του ΠΑΟΚ.

Αλλωστε ως κολλητοί φίλοι έβλεπαν (στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσημβρίας ή στο γήπεδο της Τούμπας) τον Γκαρσία ο ένας (Παναγιωτούδης) και τον Βιεϊρίνια ο άλλος (Πόποβιτς) και... έκλεβαν τις κινήσεις τους. Εχουν γίνει χιλιάδες αναλύσεις στο δωμάτιό τους.

Η Αρχαιολογία, η Ιστορία και οι Πανελλαδικές

Ο Παναγιωτούδης πηγαίνει στο 12ο σχολείο (είναι στη Γ' Λυκείου) Θεσσαλονίκης, δίπλα από το σπίτι του. Σε έναν μήνα θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και ο στόχος του είναι να περάσει στη σχολή Αρχαιολογίας-Ιστορίας. Είναι της θεωρητικής κατεύθυνσης (με τα μαθηματικά δεν τα πάει καλά) και του αρέσει το διάβασμα, ακόμη και των εξωσχολικών βιβλίων. Στις ξένες γλώσσες, πέρα από τα αγγλικά θέλει να μάθει και ρώσικα. Πάντως αν ο μικρός (είναι μαθητής του 18 και 19) δεν καταφέρει λόγω και των πολλών αγωνιστικών του υποχρεώσεων (με την πρώτη και με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ) να περάσει στη σχολή που έχει ως πρώτη επιλογή, υπάρχει και το ενδεχόμενο της γυμναστικής ακαδημίας.

Η κερκίδα στην Τούμπα για τον μικρό  

Ο πατέρας του, Παναγιώτης, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στην Τούμπα, στο ματς με τη Δόξα, μια κι απουσίαζε στη Χαλκίδα για δουλειές, όμως στο γήπεδο βρέθηκαν η μητέρα του Ευαγγελία και τα δύο του αδέρφια, η Χρύσα και ο Γιώργος. Εκαναν κερκίδα για τον αγαπημένο τους Κώστα, ο οποίος έχει συμπληρώσει 6,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Εκείνος που διέγνωσε πρώτος το ταλέντο του, ως προπονητής του στις ακαδημίες του «Δικεφάλου», ήταν ο Λόμης Κωνσταντινίδης. Ο Παναγιωτούδης ξεκίνησε ως επιθετικός (του αρέσει το γκολ και το απέδειξε την Τετάρτη), αλλά ως άκρως εγκεφαλικός τύπος κατέληξε στο κέντρο. Η οργάνωση του παιχνιδιού και οι «φαρμακερές» μπαλιές είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Για να μπορέσει να κάνει καθημερινά (πριν προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα) προπονήσεις έφαγε... λούκι ο πατέρας του (για να τον μεταφέρει από τα Λαγυνά στη Σουρωτή) και ο αδερφός της μητέρας του, Κώστας.

Συμβουλές από «Σάλπι» και Ίβιτς  

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Βλάνταν Ιβιτς ανέλαβαν τον πατρικό ρόλο για τον Κώστα Παναγιωτούδη, κατά την παραμονή της ομάδας (πριν το ματς με τη Δόξα Δράμας) στο ξενοδοχείο και του έδωσαν τις απαραίτητες συμβουλές: «Είσαι σοβαρός, μπορείς να τα πας καλά. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Πρέπει να παίξεις σαν να αγωνίζεσαι με τη δεύτερη ομάδα. Αλλωστε κι εμείς οι πιο έμπειροι θα σε βοηθήσουμε. Θα έχεις δίπλα σου και τον Γκαρσία», τού είπαν.

Μεγάλη αντοχή

Το βράδυ της Τετάρτης ο Γκαρσία τού έδωσε (μια και το άξιζε) μια πατρική αγκαλιά μετά το γκολ, ενώ ο Τσιρίλο τον άρχισε στις... φιλικές σφαλιάρες, όπως πράττει με τους περισσότερους. «Δεν το περίμενα... Μετά το γκολ ήρθαν και με έριξαν κάτω. Ωραία, πάντως, ήταν», είπε ο μικρός στους δικούς του ανθρώπους.

Επίσης ο Παναγιωτούδης διαθέτει ένα ακόμη προσόν. Εχει μεγάλη αντοχή, μια και ο οργανισμός του διαχειρίζεται μοναδικά το γαλακτικό οξύ. Αυτό τον βοηθάει πολύ για να... καταπίνει χιλιόμετρα στο κέντρο.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: