Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Όχι πια αστεία! Αρχίζει δυναστεία!!

Όχι πια αστεία! Αρχίζει δυναστεία
Στα χέρια της Ντόρτμουντ για όγδοη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή κατέληξε η ασπίδα του πρωταθλητή της Bundesliga. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν πτοήθηκε που η Μπάγερν νωρίτερα ανέβαλε τη στέψη της περνώντας με 2-1 από τη Βρέμη και νικώντας για την 32η αγωνιστική την Γκλάντμπαχ με 2-0 εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Ιβάν Πέρισιτς με κεφαλιά στο 23ο λεπτό, ενώ στο 59’ ο Καγκάουα από την ασίστ του Λεβαντόφσκι έδωσε το τελικό σύνθημα για το πάρτι στις εξέδρες του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» από περίπου 81.000 Βεστφαλούς. Η Ντόρτμουντ με 75 βαθμούς παρέμεινε στο +8 από την Μπάγερν, διαφορά αδύνατο να καλυφθεί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. Η έτερη Μπορούσια έμεινε τέταρτη με 56 βαθμούς, ένα βαθμό πίσω από τη Σάλκε που έχει ένα ματς λιγότερο και διατηρεί τη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.


Μη βιάζεστε να πανηγυρίσετε

Πρωταθλήτρια για όγδοη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή πριν καν βγει για... ζέσταμα ετοιμαζόταν να στεφθεί η Ντόρτμουντ. Όμως η Μπάγερν με γκολ του Φρανκ Ριμπερί στο 90’ πέρασε με 2-1 από τη Βρέμη και παρότι χρειάζεται πολλά «θαύματα» μαζί για να κλέψει τον τίτλο, ανέβαλε τουλάχιστον για λίγες ώρες τη στέψη των Βεστφαλών, που υποδέχονται την Γκλάντμπαχ (19:30) για την 32η αγωνιστική.

Στο «Βεζερστάντιον», ο Γιουπ Χάινκες προτίμησε από το να κυνηγήσει ένα... θαύμα ελπίζοντας ακόμη στον τίτλο, να φερθεί ρεαλιστικά. Έτσι εν όψει της ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League απέναντι στη Ρεάλ στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τετάρτη, κράτησε στον πάγκο τους Ριμπερί, Κρόος, Γκόμεζ, Ρόμπεν, Μπόατενγκ και Αλάμπα (μόνο οι τρεις πρώτοι μπήκαν σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος). Ο Νάλντο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 51’ και ισοφάρισε στο 75’ με αυτογκόλ στέλνοντας στα δίχτυα της ομάδας του τη σέντρα του Ριμπερί. Ο Γάλλος εξτρέμ στο 90ο λεπτό πέτυχε το γκολ που μείωσε στους πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από τη Ντόρτμουντ, που πλέον μόνο με νίκη επί της Γκλάντμπαχ στέφεται από σήμερα πρωταθλήτρια. Η Βέρντερ, με την οποία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών, έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στο Europa League και παραμένει εκτός επτάδας.

Σε δυσμενέστατη θέση είναι πλέον η Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ, καθώς έχασε στο Βερολίνο με 2-1 από την ήδη υποβιβασμένη Καϊζερσλάουτερν. Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε βασικός και δημιούργησε το δεύτερο γκολ, ενώ ο Θανάσης Πέτσος πέρασε σαν αλλαγή στο 82’.

Η Στουτγκάρδη έμεινε στο 1-1 στην Κολωνία με την ομώνυμη ομάδα και πλέον δεν απειλεί τη Γκλάντμπαχ για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι «τράγοι» με τη σειρά τους παραμένουν στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας.

Το Αμβούργο ανάσανε, καθώς ξέφυγε πέντε βαθμούς από την Κολωνία με το 1-1 στη Νυρεμβέργη.

Σπουδαία νίκη που τη φέρνει μία ανάσα από το Europa League σημείωσε η Λεβερκούζεν στην έδρα της Χόφενχαϊμ με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αντρέ Σούρλε στο 89’

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4 (21:30)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 0-0

Σάββατο 21/4 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 0-1
(79’ Σούρλε)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(51’ Νάλντο-75’ αυτ. Νάλντο, 90’ Ριμπερί)

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 1-1
(64’ Ντιντάβι-59’ Σον)

Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν 1-2
(60’ Νίμαϊερ-28’ Κιρχ, 38’ Βόουτεν)

Κολωνία-Στουτγκάρδη 1-1
(50’ Πέτσκο-71’ Κακάου)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 2-0
(23’ Πέρισιτς, 59’ Καγκάουα)

Κυριακή 22/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: