Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η "επόμενη μέρα" απαιτεί ρεαλισμό και ...χρήμα!!

Ο Άρης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και προμηνύονται άμεσα εξελίξεις - Τι ισχύει τώρα και γιατί δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς τη σημασία του ματς με την Κέρκυρα.
Η "επόμενη μέρα" απαιτεί ρεαλισμό και ...χρήμα
Είναι φυσιολογικό η διαρροή της πρόθεσης του Γιάννη Κόντη να ζητήσει τις μετοχές της ΠΑΕ Άρης την επόμενη εβδομάδα να άνοιξε μεγάλη συζήτηση στους κόλπους της ομάδας το τελευταίο 24άωρο.

Κακά τα ψέματα, η επόμενη μέρα του συλλόγου απασχολεί όλους, αφού ο Άρης μπαίνει στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας του και το μέλλον δεν προμηνύεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Όχι μόνο εντός Άρη, αλλά στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.
Το AllAboutARIS.com γνωρίζει τις λεπτομέρειες από την πρώτη στιγμή. Ηταν συνειδητή η επιλογή μας όμως, να μην προκαλέσουμε μία τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή, αφενός γιατί υπάρχει το ματς με την Κέρκυρα, το οποίο απασχολεί όλη την Ελλάδα (ο νοών νοείτω…) και ο ΑΡΗΣ οφείλει να κερδίσει αφού υπάρχει πάντα και η κρυφή ελπίδα της διάκρισης μέσω της 7ης θέσης. Αφετέρου γιατί οι ισορροπίες είναι λεπτές σε ότι αφορά την επόμενη μέρα. Κάποια πράγματα μπορούμε να τα πούμε, όμως.
Το οικονομικό πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Η τωρινή διοίκηση υπό τις παρούσες συνθήκες θα συναντήσει πολλές δυσκολίες για να προχωρήσει, αφού τη νέα σεζόν προβλέπεται νέα δραστική μείωση τω εσόδων. Από την άλλη, δεν διαφαίνεται λύση «εκ των έσω» που να πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Ταυτόχρονα, η «Κοινωνία Μελών ΑΡΗ» δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του «μεγαλομετόχου», γιατί ο κόσμος αδυνατεί να την υποστηρίξει, οικονομικά, στο βαθμό που απαιτείται σήμερα.
Σαφώς η «Κοινωνία» έχει ευθύνη για την επόμενη μέρα που θα διαμορφωθεί στην ΠΑΕ ως «ελεγκτικό όργανο» και σαφώς ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν χρειάζεται υποδείξεις, ούτε… υπογραφές. Οσοι εκφράζουν τέτοιες τάσεις θα ήταν φρονιμότερο να προτείνουν λύσεις, αν φυσικά έχουν, παρά… ιδέες.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτό που «μιλάει» σήμερα και αποφασίζει για την επόμενη μέρα είναι το… χρήμα. Όχι μόνο του ΑΡΗ, αλλά για κάθε ΠΑΕ (βλέπουμε όλοι τι συμβαίνει σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ αλλά και στα μέρη μας…).
Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται χρήμα για να προχωρήσει. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Ο Γιάννης Κόντης θα μιλήσει την ερχόμενη εβδομάδα και αφήνει να εννοηθεί ότι θα παρουσιάσει μία πρόταση για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ. Πρόταση που συνδέεται άμεσα με τον ξένο επενδυτικό όμιλο, για τον οποίο έγινε λόγος στην τελική γ.σ της «Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ» και από τον οποίο έγινε ήδη η εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού.
Το κλείνουμε εδώ. Να περάσει πρώτα το ματς με την Κέρκυρα, να πάνε όλα καλά για τον ΑΡΗ προκειμένου να κλείσει τα στόματα των καλοθελητών, και από Δευτέρα θα έχουμε καιρό να μιλήσουμε για το πώς θα διαμορφωθεί το διοικητικό τοπίο στην ΠΑΕ…
  πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: