Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αποσύρεται η Τότεναμ…!!

Αποσύρεται η Τότεναμ…
Η διεκδίκηση του τελευταίου «εισιτήριου» για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως έχει έναν «μνηστήρα» λιγότερο! Η Τότεναμ ηττήθηκε 1-0 από την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» και έμεινε στο -3 από την πρώτη τετράδα, ενώ επιπλέον απέχει έξι βαθμούς από την Άρσεναλ που καταλαμβάνει την τελευταία θέση για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Λάμψη... αστέρων στο «Sports Direct Arena». Αρχικά για τους ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ και έπειτα για την πορεία της ομάδας που έκανε ακόμη ένα βήμα για την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ με το 3-0 επί της Στόουκ!

Ξανά σε θέση σωτηρίας η Μπλάκμπερν μετά το 2-0 επί της Νόριτς, «γκρέμισε» ό,τι είχε χτίσει η Γουίγκαν με την ήττα (2-1) από τη Φούλαμ, κακός ο βαθμός για τη Μπόλτον που έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Σουόνσι. Ισόπαλες χωρίς τέρματα ολοκλήρωσαν τη δική τους αναμέτρηση Άστον Βίλα και Σάντερλαντ.

Νωρίτερα, Άρσεναλ και Τσέλσι έμειναν στο 0-0 στο «Έμιρεϊτς», στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής:

ΚΠΡ - Τότεναμ 1-0

Η θέληση της ΚΠΡ για παρουσία στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Τότεναμ για συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Ρέιντζερς επικράτησαν 1-0 των «σπιρουνιών», αποσπάστηκαν στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και άφησαν την ομάδα του Ρέντναπ να ελπίζει σε θαύμα για την τετράδα!
Οι νεοφώτιστοι ισοβαθμούν με τη Γουίγκαν στους 34 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Μπλάκμπερν που λίγο νωρίτερα είχε επικρατήσει (2-0) της Νόριτς και τέσσερις περισσότερους από τη Μπόλτον που είχε μείνει στο 1-1 κόντρα στη Σουόνσι, αλλά έχει δύο ματς λιγότερα.
Όσον αφορά την Τότεναμ, αυτή έμεινε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -3 από τη Νιούκαστλ και το -6 από την Άρσεναλ, ενώ βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την Τσέλσι!
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς στο «Λόφτους Ρόουντ» η ΚΠΡ, λόγω αποβολής του σκόρερ, Αντέλ Τααράμπτ στο 78ο λεπτό.
Α’ ημίχρονο:
Η προβληματική λειτουργία των μετόπισθεν της Τότεναμ και η παρουσία του Μπόμπι Ζαμόρα στη γραμμή κρούσης της ΚΠΡ  έκαναν τη διαφορά από την πρώτη στιγμή. Ο Άγγλος επιθετικός μπορούσε να κάνει… άνω – κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, γεγονός που επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Μαρκ Χιουζ να έχουν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος. Στο 23ο λεπτό, ο Σάντρο έκανε φάουλ στον Αντέλ Τααράμπτ έξω από την περιοχή της Τότεναμ, ο διεθνής Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση και με γλυκό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Τα «σπιρούνια» κατά διαστήματα ανέπτυσσαν το παιχνίδι τους, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κένι που έβλεπε τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να δοκιμάζουν από μακρινές αποστάσεις.
Β’ ημίχρονο:
Η επιβολή επί του αντιπάλου και η αναζήτηση του γκολ που αρχικά θα έφερνε το σκορ στα ίσια και έπειτα θα οδηγούσε τις δύο ομάδες να τα παίξουν όλα για όλα αποτελούσε μονόδρομο για την Τότεναμ που και πάλι όμως, δεν κατάφερε να γίνει το αφεντικό. Απέκτησε την κατοχή της μπάλας, βελτίωση την απόδοσή της, έδειξε ότι ήθελε να διορθώσει ό,τι είχε κάνει λάθος στο πρώτο μέρος, αλλά ίσως δεν είχε το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν. Με πείσμα και πολλές φορές με αυτοθυσία οι παίκτες του Μαρκ Χιουζ κρατούσαν το προβάδισμα, είδαν τον Κένι στα τελευταία λεπτά να πρωταγωνιστεί σε στιγμές πίεσης από τα «σπιρούνια», αλλά στο φινάλε το «Λόφτους Ρόουντ» πανηγύρισε!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Ταϊβό, Φέρντιναντ, Ονουόχα, Ντιακιτέ (69’ Μπουζάκι), Ντέρι, Τααράμπτ, Μακί, Μπάρτον, Ζαμόρα
Τότεναμ: Φρίντελ, Γκαλάς, Κινγκ, Γουόκερ, Άσου Εκοτό (66’ Ρόους), Μπέιλ, Πάρκερ (84’ Ζιοβάνι), Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντριτς, Σάντρο (46’ Λένον), Ντεφό

Νιούκαστλ - Στόουκ 3-0

Με τους Γιοχάν Καμπάιγ και Παπίς Σισέ να κάνουν ότι θέλουν στο χορτάρι του «Sports Direct Arena», η Νιούκαστλ επικράτησε εύκολα 3-0 της Στόουκ και πλέον αρχίζει να βλέπει από πιο κοντά τα… αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ!
Με τον Γάλλο μέσο να σκοράρει δύο φορές και τον Σενεγαλέζο φορ να πετυχαίνει το ενδέκατο τέρμα του σε δέκα ματς, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έφτασε στην έκτη συνεχόμενη νίκης στην Πρέμιερ και πέρασε-έστω και προσωρινά-μόνη στην 4η θέση και το -3 πλέον από την Άρσεναλ, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο από τους Λονδρέζους!
Α’ ημίχρονο
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα δεν άργησαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ.
Ο Καμπάιγ από κοντά στο 14’ έδωσε με κεφαλιά το προβάδισμα στην ομάδα του Άλαν Πάρντιου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο… συνήθης ύποπτος, Παπίς Σισέ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Γάλλου και έκανε με ωραίο πλασέ το 2-0, σημειώνοντας το ενδέκατο τέρμα του σε μόλις δέκα ματς!
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, ωστόσο οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου έκαναν ότι ήθελαν στο χορτάρι, με το 2-0 πάντως να παραμένει με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.
Β’ ημίχρονο
Πιο δυνατά ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος η Νιούκαστλ, με τον Μπέγκοβιτς πάντως να προλαβαίνει στο 47’ τον Ντεμπά Μπα, ενώ στο 54’ το γκολ του Σισέ ακυρώθηκε, καθώς ο Σενεγαλέζος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Το 3-0 πάντως δεν άργησε να έρθει, με τον Γιοχάν Καμπάιγ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με εξαιρετικό πλασέ στο 57ο λεπτό!
Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες είχαν αρκέτες καλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ, ωστόσο καμία από αυτές δεν βρήκε στόχο για να μείνει το 3-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμπσον (82' Γκόσλινγκ), Γουίλιαμσον, Σαντόν, Μπεν Αρφά, Καμπάιγ (61' Περς), Γκουριέρεζ, Τιοτέ, Μπα, Σισέ (69' Αμεόμπι)
Νόριτς: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Γουίλκισον (33’ Γουάιτχεντ), Σόουκρος, Σότον, Εθέρινγκτον, Παλάσιος (55' Ζερόμ), Γουίλαν, Γουίλσον, Κράουτς, Γουόλτερς

Μπλάκμπερν - Νόριτς 2-0

Από τη χαρά στην πίκρα και τούμπαλιν, με την επιθυμία όμως η κατάληξη να τους φέρει χαμόγελο! Η Μπλάκμπερν επικράτησε 2-0 της αδιάφορης Νόριτς στο «Ίγουντ Παρκ» για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ξεκόλλησε και πάλι από την επικίνδυνη ζώνη, αποκτώντας, ωστόσο, διαφορά ενός βαθμού από τις θέσεις του υποβιβασμού.
Α’ ημίχρονο:
Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που άκουσε κάποιος τους οπαδούς της Μπλάκμπερν να τραγουδούν και να βοηθούν την ομάδα με τη φωνή τους! Κάτι τέτοιο συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αναμέτρηση με τη Νόριτς. Οι «ρόβερς», αφού κατάφεραν να παρουσιάσουν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα στο παιχνίδι που από το πρώτο λεπτό είχε τρελό ρυθμό, τελείωσε το πρώτο μέρος έχοντας πάρει το προβάδισμα! Αρχικά ανησύχησε με την κεφαλιά του Χόουσον που απομάκρυνε ο Ρόμπινσον με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έστειλε την… προειδοποίηση με το δοκάρι του Γιακούμπου και σκόραρε με τον Φορμίκα στο 42’ για το 1-0!
Β’ ημίχρονο:
Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους οπαδούς της Μπλάκμπερν που είδαν την ομάδα τους να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας το απόγευμα πανεύκολο! Ο Τζούνιορ Χόιλετ με εκπληκτική ενέργεια προσπέρασε τον Μάρτιν και εξαπέλυσε «κεραυνό» από 30 μέτρα για να ξετινάξει τα δίχτυα του Ρούντι και να κάνει το 2-0! Το παιχνίδι κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε με τους γηπεδούχους να παίζουν ελεύθερα και χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ τα «καναρίνια» φανέρωναν αδυναμία να αντιδράσουν και να πιέσουν τους ποδοσφαιριστές τους Στιβ Κιν!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Ζιβέ, Νταν, Ορ, Νταν (62’ Μάρτιν Όλσον), Φορμίκα, Πέντερσεν, Μάρκους Όλσον, Λόου, Χόιλετ (82’ Πέτροβιτς), Γιακούμπου (76’ Μοντέστ)
Νόριτς: Ρούντι, Ρ. Μάρτιν, Ντρούρι, Γουόρντ, Ρ. Μπένετ, Σέρμαν, Χούλαχαν (59’ Πίλκινγκτον), Ε. Μπένετ, Χόουσον, Βον (59’ Μόρισον), Χολτ (66’ Γουίλμπραχαμ)

Φούλαμ - Γουίγκαν 2-1

Όσα πέτυχαν απέναντι στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ «πέταξαν» οι ποδοσφαιριστές της Γουίγκαν. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ λύγισε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Φούλαμ στο «Craven Cottage» και ηττήθηκε με σκορ 2-1, κινδυνεύοντας πλέον άμεσα με μείωση της απόστασης από την επικίνδυνη ζώνη.
Α’ ημίχρονο:
Από τη στιγμή που η Γουίγκαν βολευόταν με δύο αποτελέσματα, η Φούλαμ θα έπρεπε να διασπάσει και μια πολύ ισχυρή και αποφασισμένη να μη λυγίσει, αμυντική γραμμή. Οι «λάτικς» δυσκολεύτηκαν αρκετά στη διατήρηση του ισόπαλου σκορ στο πρώτο μέρος, είδαν τους «cottagers» να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά η ομάδα του Ντι Ματέο είχε την καλύτερη ευκαιρία των πρώτων 45 λεπτών! Λίγο πριν την εκπνοή, ο Ζόρντι Γκόμες βρέθηκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο, ο Σβάρτσερ έπεσε και μπλόκαρε.
Β’ ημίχρονο:
Αν κάποιος φίλος της Γουίγκαν ήταν προκατειλημμένος και πίστευε σε… οιωνούς, σημάδια και τα λοιπά, η τροπή που πήρε το παιχνίδι με τη Φούλαμ θα τον ανάγκαζε να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες σωτηρίας! Αυτό, γιατί οι «λάτικς» πανηγύρισαν για… ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν άνοιξαν το σκορ με τον Έμερσον Μπόις στο 57’, αφού στα καπάκια, ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ ισοφάρισε και μάλιστα στο 65’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από σέντρα του Γιόν Άρνε Ρίισε. Στο 80’, ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ «στόχευσε» για δεύτερη φορά το δοκάρι του Αλ Χαμπσί, προς ανακούφιση των φιλοξενούμενων! Παρ’ όλα αυτά, ο Σεντέρος στο 89ο λεπτό «βύθισε» τη Γουίγκαν με το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Φούλαμ: Σβάρτσερ, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Σεντέρος, Χιους, Μέρφι (81’ Φρέι), Νταφ, Ντιαρά, Ντέμπσεϊ, Πογκρέμπνιακ, Ντεμπελέ
Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Αλκαράζ, Κάλντουελ, Μπόις, Φιγκερόα, ΜακΚάρθι (75’ Γουότσον), Μόσες, Γκόμες (56’ Μαλόνεϊ), ΜακΆρθουρ, Μποσεζούρ, Ντι Σάντο (33’ Σέρμαν)

Μπόλτον - Σουόνσι 1-1

Το γεγονός πως έχει δυο ματς λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που κινδυνεύουν με υποβιβασμό δεν θα τη βοηθήσει αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο όπως αυτό στο ματς με τη Σουόνσι. Η Μπόλτον πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά έκανε τον Κόιλ να απορεί με τη γενικότερη εικόνα, η οποία έφερε και το τελικό 1-1 με τους «κύκνους».
Α΄ημίχρονο:
Το στοιχείο της μαχητικότητας είναι αυτό που διακρίνει στα τελευταία παιχνίδια τη Μπόλτον και οι ποδοσφαιριστές του Όουεν Κόιλ το παρουσίασαν ξανά στο «Ρίμποκ», στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι! Οι «κύκνοι» εβαλαν τους ουραγούς με την πλάτη στον τοίχο από το 6ο λεπτό με το γκολ του Σινκλέρ, αλλά η απάντηση των «γουόντερερς» ήταν άμεση και συγκεκριμένα στο 15’, όταν ο Ινγκλς από σέντρα του Πετρόφ σούταρε δυνατά για το 1-1! Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση και θα μπορούσαν να έχουν πάρει και το προβάδισμα από εκτέλεση φάουλ του δημιουργού του γκολ, αλλά ο Βορμ έπεσε και μπλόκαρε το χαμηλό σουτ.
Β’ ημίχρονο:
Η σωτηρία για τη Μπόλτον θα ερχόταν με σταθερά βήματα και ψυχραιμία, κάτι που εφάρμοσε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σουόνσι. Οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς έψαξαν το δεύτερο γκολ της νίκης, έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Γκρέιαμ στο 62ο λεπτό, οι «γουόντερερς» αντιστέκονταν και έβλεπαν τον βαθμό της ισοπαλίας σαν… χρυσάφι εν όψει της προσπάθειάς τους να κρατηθούν «ζωντανοί». Ο Ινγκλς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την έννοια των επωνύμου του (αετός) και να… ανοίξει τα φτερά της Μπόλτον, αλλά η προσπάθειά του στο 85ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι του Βορμ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπόλτον: Μπογκντάν, Στέινσον, Ρίκετς, Γουίτερ, Ριμ, Ινγκλς, Πετρόφ, Μ. Ντέιβις (90’ Βέλα), Ρίο Κόκερ, Κ. Ντέιβις (79’ Κλάσνιτς), Μιγιάκι (65’ Ενγκόγκ)
Σουόνσι: Βορμ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κάουλκερ, Ρανχέλ, Μπρίτον, Σινκλέρ, Ντάιερ (29’ Μουρ), Άλεν, Σίγκουρντσον, Γκρέιαμ (79’ Λίτα)

Άστον Βίλα - Σάντερλαντ 0-0

Στο 0-0 έμειναν Άστον Βίλα και Σάντερλαντ στο «Βίλα Παρκ», σε ένα ματς που μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν αυτοί που είχαν το κίνητρο για τη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στον πρώην τεχνικό τους, Μάρτιν Ο’ Νιλ.
Έξι ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι «χωριάτες», οι οποίοι δεν… λένε με τίποτα να «καθαρίσουν» την υπόθεση παραμονή!
Α’ ημίχρονο
Με μια πολύ καλή ευκαιρία ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό της συνάντησης οι «χωριάτες» έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, ωστόσο ο Μινολέ κατάφερε να εξουδετερώσει την μακρινή προσπάθεια του Βέιμαν.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι, ωστόσο τόσο ο Αγκμπονλαχόρ, όσο και ο Ενζόγκμπια δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.
Μετά το εικοσάλεπτο πάντως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους Γκίβεν και Μινολέ να μην απειλούνται και το 0-0 να «σφραγίζει» τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.
Β’ ημίχρονο
Η ομάδα του Άλεξ ΜακΛίς προσπάθησε στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να αιφνιδιάσει τις «μαυρόγατες», αλλά η συνεργασία των Βέιμαν και Αγκμπονλαχόρ δεν είχε ευτυχή κατάληξη και μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο Άγγλος φορ έγινε αναγκαστική αλλαγή, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Βίλα.
Το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’ Νιλ είχε την απάντηση με τον Μπέντνερ, ωστόσο την προσπάθεια του Δανού επιθετικού «έβγαλε» πάνω στη γραμμή ο Άϊρλαντ, ενώ λίγο αργότερα μπορεί να έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ ωστόσο να ακυρώνεται για οφσάιντ και το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος, το οποίο βρήκε με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους λόγω της αποβολής του Γκάρντνερ στο 92'!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άστον Βίλα: Γκίβεν, Κόλινς (43’ Χάτον), Κουελάρ, Λιχάι, Μπέικερ, Άϊρλαντ, Ενζόγκμπια (84' Μπάναν), Ολμπράιτον, Χερντ, Αγκμπονλαχόρ (48’ Χέσκεϊ), Βέιμαν
Σάντερλαντ: Μινολέ, Ο’ Σέι, Μπάρντσλεϊ, Κιλγκάλον, Τάρνερ, Σεσενιό, Γκάρντνερ, Λάρσον, Κόλμπακ, ΜακΚλίν, Μπέντνερ (80' Κάμπελ)
Άρσεναλ - Τσέλσι 0-0

Ο ένας βαθμός που πρόσθεσαν στο «σακούλι» τους Άρσεναλ και Τσέλσι μετά το 0-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι της 35ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, αφήνει στους δύο Λονδρέζους το αίσθημα της απογοήτευσης, αφού αμφότεροι «έφαγαν»… ήττα όσον αφορά την υπόθεση του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ!
Η μεν Άρσεναλ θα αγωνιά μέχρι το φινάλε, αφού παραμονεύουν οι Νιούκαστλ και Τότεναμ που κυνηγούν λυσσαλέα την τρίτη θέση και την απευθείας πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η δε Τσέλσι, παρέμεινε στο -7 από τους «κανονιέρηδες» και δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να αυξήσει τις ελπίδες της για τερματισμό στην πρώτη τετράδα, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο από την ομάδα του Βενγκέρ.
Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους στο «Έμιρεϊτς», αλλαγμένη αλλά καλύτερη από την αντίπαλό της η Τσέλσι, που όσο μπόρεσε, ξεκουράστηκε εν όψει της ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, την Τετάρτη.
Η αμέσως προηγούμενη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι για την πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, τοποθετείται στις 17/11/1973!
Α΄ ημίχρονο:
Η Άρσεναλ άξιζε το προβάδισμα βάσει ευκαιριών. Όχι βάσει εικόνας. Ό,τι περίμεναν να δουν οι οπαδοί της απέναντι στην κατά πολύ διαφοροποιημένη Τσέλσι του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, έμεινε στη θεωρία. Οι «κανονιέρηδες» αντιμετώπιζαν πρόβλημα όταν οι «μπλε» έφευγαν στην επίθεση με τους ταχύτατους Τόρες και Καλού. Το κακό για τους φιλοξενούμενους είναι πως στην υπεροχή που έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας χώρους για να φτάσουν στα καρέ του Σέζνι, δεν υπήρξε καμία κλασσική ευκαιρία. Αντίθετα, η Άρσεναλ είχε δύο εξαιρετικές στιγμές στο παιχνίδι, έστω κι αν προήλθαν από στημένες μπαλιές.
Η πρώτη, σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν ο Γουόλκοτ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά λίγο έξω από την περιοχή και η προβολή του Φαν Πέρσι που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τσεχ και έφυγε άουτ. Ο «δράστης» αυτής της φάσης ήταν ο δημιουργός της επόμενης καλύτερης, «γεμίζοντας» στην περιοχή της Τσέλσι για να δει τον Βερμάελεν να στέλνει τη μπάλα ξανά στο δοκάρι με κεφαλιά στο 42ο λεπτό! Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο αρχηγός των «κανονιέρηδων» βρέθηκε απέναντι από τον Τσεχ, όμως νικήθηκε.
Β’ ημίχρονο:
Η άνεση με την οποία η Τσέλσι κρατούσε τους επιθετικούς της Άρσεναλ μακριά από την περιοχή της, κρατούσε μπάλα και έκανε το παιχνίδι της, δεν άρεσε ούτε στους οπαδούς των γηπεδούχων, αλλά ούτε και στον Αρσέν Βενγκέρ. Μπορεί το θέαμα να ήταν… πολυτέλεια που έλειπε από την αναμέτρηση και την περισσότερη ώρα οι δύο τερματοφύλακες να παρέμεναν απλοί θεατές του παιχνιδιού, αλλά όσο κι αν το ντέρμπι εξελισσόταν απρόσμενα εύκολα για την Τσέλσι, άλλο τόσο το σκορ ήταν τέτοιο που δεν ικανοποιούσε κανέναν.
Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» δεν ήθελε να χάσει χρόνο και μόλις το ματς μπήκε στο τελευταίο ημίωρο, πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές του, βλέποντας και τον Θίο Γουόλκοτ να αποχωρεί τραυματίας σε ακόμη μια κακή συνέπεια της εμφάνισης της ομάδας του. Αντιθέτως, ο Ντι Ματέο έβλεπε να του πηγαίνουν όλα… δεξιά και η δική του ηρεμία αντικατοπτριζόταν στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η Τσέλσι. Η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοσή της υπό την πίεση του χρόνου στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ήταν πλέον αργά.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι (64’ Ντιαμπί), Γουόλκοτ (60’ Ζερβίνιο), Τσάμπερλεϊν (69’ Σάντος), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι
Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Κέιχιλ, Τέρι, Μπέρτραντ (77’ Κόουλ), Εσιέν, Ρομέου (66’ Μίκελ), Μαλουντά, Τόρες, Καλού (74’ Μάτα), Στάριτζ.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/4

Άρσεναλ – Τσέλσι 0-0

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ 0-0

Μπλάκμπερν – Νόριτς 2-0
(41’ Φορμίκα, 49’ Χόιλετ)

Μπόλτον – Σουόνσι 1-1
(14’ Ινγκλς – 6’ Σινκλέρ)

Φούλαμ – Γουίγκαν 2-1
(58’ Πογκρέμπνιακ, 89’ Σεντέρος – 57’ Μπόις)

Νιούκαστλ – Στόουκ 3-0
(14’, 57’ Καμπάιγ, 18’ Σισέ)

ΚΠΡ – Τότεναμ 1-0
(23' Τααράμπτ)

Κυριακή 22/4 (18:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον (14:30)
Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ
Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: