Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εδώ και 2,5 χρόνια πάμε με την όπισθεν!!

Οσο γραφικός ήταν ο Πολύδωρας ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως, άλλο τόσο είναι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Εδώ και 2,5 χρόνια πάμε με την όπισθεν
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι τρομερό. Τηλεοπτική σκιαμαχία χθες το πρωί στη ΝΕΤ μιας Μπατζέλη του ΠΑΣΟΚ κι ενός Βλάχου της Νέας Δημοκρατίας: ποιος διόρισε πιο πολλούς δημοσίους υπάλληλους. Μιλάμε για ντροπή. Μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται για προεκλογική περίοδο.
Μπορείς επίσης να καταλάβεις ότι θα πούνε υπερβολές μέχρι και ψέματα. Ακόμα όμως και σ' αυτό το φαύλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν και όρια. Ούτε στο 1980 βρισκόμαστε πλέον, ούτε στο 1990, ούτε στο 2000 λίγο πριν μπούμε στην ισχυρή Ευρώπη. Ούτε καν στο 2010.
Ηδη έχουνε ψηφιστεί δύο μνημόνια και τον Ιούνιο, αμέσως μετά τις εκλογές, έρχεται και το τρίτο. Εδώ και δυόμισι χρόνια αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα πάει με την όπισθεν. Με τον κώλο. Προς τα πίσω. Αυτό που είπαμε ότι οι μισθοί θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2000 είναι πταίσμα μπροστά στο κακούργημα της γενικότερης πτώχευσης. Σε όλα τα επίπεδα.
Οχι μόνο σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις. Τίποτα δεν μένει όρθιο: παιδεία, υγεία, πολιτισμός, όλα διαλύονται συθέμελα. Κι αυτοί τσακώνονται στα κανάλια λες και βρίσκονται στη δεκαετία του '80. Οταν ακόμα ο Γιωργάκης είχε μαλλιά κι ο Βενιζέλος, σαράντα κιλά πιο ελαφρύς, δεν είχε καν ανακαλύψει το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς να ντρέπονται. Τσακώνονται ενώ ακόμα κι οι τυφλοί μπορούν να δουν ότι δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή διαφορά.
Το ίδιο πράμα είναι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Οπως συγκυβέρνησαν αυτούς τους πέντε προηγούμενους μήνες, έτσι θα συγκυβερνήσουν τα επόμενα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό στις εκλογές. Η μοναδική τους διαφορά είναι ποιος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην εξουσία: θα καταφέρει ο Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός; Θα καταφέρει ο Βενιζέλος να κλείσει την ψαλίδα; Επί του πρακτέου είναι ίδιοι. Οσο γραφικός ήταν ο Πολύδωρας ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως, άλλο τόσο γραφικός είναι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης (φωτό).
Αν ο Αβραμόπουλος είναι ο Τίποτας της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρυσοχοΐδης είναι ο Τίποτας του ΠΑΣΟΚ. Εχει βγάλει βόλτα τους αστυνομικούς ότι δήθεν κυνηγάνε τους λαθρομετανάστες με τις κάμερες να τραβάνε κι ύστερα από δύο ώρες τους αφήνουνε ελεύθερους. Κι όμως. Ολους αυτούς ο λαός θα τους ξαναστείλει στη Βουλή. Σήμερα. Σήμερα που κανείς δεν μπορεί να έχει δικαιολογία ότι τον κοροϊδέψανε. Οτι έκανε το λάθος και τους πίστεψε.
Ακόμα και σήμερα, λοιπόν, υπάρχει κόσμος που τους ακολουθεί και που θα τους ψηφίσει. Ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που τους εμπιστεύεται. Κι αυτό ακριβώς είναι που τους έχει κάνει να αποθρασυνθούν. Και να μην έχουν ούτε ντροπή ούτε φιλότιμο. Επειδή ξέρουν ότι έχουνε να κάνουνε με μαλάκες. Οτι έχουνε να κάνουνε με κορόιδα. Και μην ακούω μαλακίες ότι ο δικομματισμός πέφτει. Ακόμα και το 35% που τους δίνουνε σήμερα οι δημοσκοπήσεις είναι μεγάλο νούμερο. Τεράστιο μπροστά στην καταστροφή που έχουν προκαλέσει. Αυτά.
Στράφηκε στον φθηνό και σώθηκε
ΠΩΣ τα φέρνει η πουτάνα η ζωή. Μυρωδιάς από ποδόσφαιρο αυτός ο Χριστοβασίλης, με το που έδιωξε τον Ντεμόλ έτρεξε να βρει τον Λεμονή μην τυχόν και χάσει το κελεπούρι. Για να γράφουνε, σου λέει, οι εφημερίδες και να λένε οι τηλεοράσεις πόσο καλός προπονητής είναι, θα πρέπει να βιαστώ μην τυχόν και προλάβει και τον αρπάξει κάποιος άλλος. Τελικά το κασέ του Λεμονή ήταν μεγάλο για τα κυβικά του ΠΑΣ Γιάννινα κι η δουλειά χάλασε. Ετσι ο Χριστοβασίλης στράφηκε στον φθηνό Αγγελο Αναστασιάδη. Και σώθηκε. Στην κυριολεξία. Αν πέντε πάνω - πέντε κάτω είχανε συμφωνήσει και τα είχανε βρει, η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.
Θα την πάταγαν δηλαδή τα Γιάννενα και θα είχε γλιτώσει από το «παλτό» ο Κωστούλας. Ετσι πάει. Τη σκαπούλαρε ο Χριστοβασίλης και πλήρωσε τη λέζα ο Παναιτωλικός. Τον Τεννέ αν είχανε κρατήσει, καλύτερα θα είχανε πάει. Κι έριξε και τις ευθύνες στον Κωστούλα ο Λεμονής, λέγοντας ότι «δεν είχαμε διοίκηση». Μάλιστα. Ο Μάντζιος δηλαδή, που έσωσε τον Πανιώνιο τι διοίκηση είχε; Τίποτα. Οχι μόνο παράγοντες δεν έχει ο Πανιώνιος, αλλά ούτε ποδοσφαιριστές.
Ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι καλοί φύγανε. Κι αυτοί που μείνανε παίζουνε απλήρωτοι. Κι όταν σώθηκε πέρυσι ο Πανιώνιος με Μήτρογλου, Τσότσαλιτς, Ριέρα και την αβάντα του Μαρινάκη, μιλάγανε για θαύμα. Για φέτος, πάντως, μία περίπτωση υπήρχε να έπεφτε ο Πανιώνιος. Να μην είχε πάει στο Αγρίνιο ο Λεμονής.
Αυτός που έπρεπε να φωνάζει είναι ο Παναθηναϊκός
ΑΚΟΜΑ φωνάζουνε στον Αρη για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας που τους μηδένισε για το ματς με τον Αστέρα. Αν τα βάλεις κάτω βέβαια, αυτός που έπρεπε να φωνάζει είναι ο Παναθηναϊκός. Ο κανονισμός είναι σαφής: αν ένα ματς διακόπτεται με υπαιτιότητα μιας ομάδας, αυτή τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και με δύο βαθμούς από το επόμενο. Σαφώς και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ μεγαλύτερα από το μπουκάλι που έφαγε η Κουρομπύλια. Είχαν, όμως, το ίδιο αποτέλεσμα: τη διακοπή του ματς. Και δεν το λέω εγώ αυτό.
Το λέει ο κανονισμός. Κανονικά, λοιπόν, ο Αρης έπρεπε να τιμωρηθεί και με -2 από το επόμενο πρωτάθλημα. Τέλος πάντων. Σχετικά με το παρασκήνιο της υπόθεσης, στον Αρη λένε ότι έγινε μόντα για να σωθεί η Κέρκυρα. Μπορεί να είναι κι έτσι. Η Κέρκυρα, όμως, δεν έχει σωθεί ακόμα. Και τελευταίο παιχνίδι αύριο Κυριακή έχει με τον Αρη μέσα στο «Βικελίδης». Στο χέρι του είναι του Αρη να την κερδίσει και ενδεχόμενα να τη ρίξει. Ας περιμένει δηλαδή μετά η Κέρκυρα να σωθεί μέσω της Skoda.
Κρίση. Μέχρι και η Τζούλια έχει κεσάτια και πουλάει το τζιπ.
-Observer
Eρώτηση: Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, στη Νέα Σμύρνη χειροκρότησαν τοn Βενιζέλο και ρίξανε νεράντζια στον Αλευρά;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: