Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Στον πυρετό του clasico!!

Ολος ο κόσμος γυρίζει γύρω από το clasico στο «Καμπ Νόου» με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ να κοντράρονται για τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας.
Στον πυρετό του clasico
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ηττα ήταν το τελευταίο αποτέλεσμα των Καταλανών, που έχασαν 1-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Champions League. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ήταν κλάσεις ανώτερη και έκλεισε τους Αγγλους, όμως ήταν άτυχη, είχε δύο δοκάρια και πλέον έχει δύσκολο έργο στην ρεβάνς. Εκτός από τον αγώνα με την Τσέλσι δεν πέρασε εύκολα ούτε στην Primera Division, καθώς τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Λεβάντε από την οποία έχανε μέχρι το 64' και χρειάστηκε ένα πέναλτι που σηκώνει κουβέντα για να κερδίσει.
Με τη μάχη με φόντο το... Μόναχο να είναι σε λίγες μέρες ο Πικέ αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα, με τον Πουγιόλ να ξεκουράζεται, ενώ φανέλα βασικού είναι πιθανό να πάρει και ο Πέδρο, που έχει καλό ιστορικό με την Ρεάλ, έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Καταλανοί δεν έχουν χάσει ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος από τους Μαδριλένους επί των ημερών του Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ έχουν κερδίσει και τα τρία προηγούμενα στο «Καμπ Νόου». Αμφίβολος παραμένει ο Αλέξις Σάντσες.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Οπως και η Μπαρτσελόνα, οι Μερένγκες προέρχονται από ήττα στο Champions League, όμως έχουν πιο εύκολο έργο καθώς μετά το 2-1 από την Μπάγερν, τους αρκεί μία νίκη με 1-0 για να δώσει την πρόκριση. Ο Φάμπιο Κοεντράο «έφαγε» την ντρίμπλα από τον Λαμ στη φάση του 90' και δεδομένου ότι έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σε προηγούμενα clasico, τη θέση του θα πάρει ο Μαρσέλο. Ερώτηματικό αποτελεί το αν ο Ζοσέ Μουρίνιο θυσιάσει έναν παίκτη από τους τέσσερις της επίθεσης για να φτιάξει ένα πιο σφιχτό άξονα και αφού η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που του δίνει ουσιαστικά τον τίτλο, είναι πιθανό να δούμε κάτι τέτοιο. Οπως προκύπτει, ο «έξτρα» παίκτης που θα πάρει φανέλα βασικού θα είναι ο κεντρικός χαφ, Εστεμπάν Γκρανέρο, με έναν εκ των Ανχελ Ντι Μαρία και Μεσούτ Οζίλ να θυσιάζεται. Οσον αφορά την κορυφή της επίθεσης ο Καρίμ Μπενζεμά είναι πιο μπροστά από τον Γκονσάλο Ιγουαΐν, με τον Γάλλο να έχει ήδη στο ενεργητικό του τρία γκολ φέτος σε βάρος της Μπαρτσελόνα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν οι Ερίκ Αμπιντάλ και οι σταθερά απόντες, Νταβίδ Βίγια και Αντρέου Φοντάς. Αμφίβολος ο Αλέξις Σάντσες.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Αμφίβολος είναι ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο οποίος δεν πρόκειται να παίξει στο clasico.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ:  (Ν-Ι-Η)
2010-11: 5-0
2009-10: 1-0
2008-09: 2-0
2007-08: 0-1
2006-07: 3-3
2005-06: 1-1

ΦΟΡΜΑ (τελευταία 6 ματς)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 1-2
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 4-0
Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 1-4
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0
Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 0-2
Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 5-3

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 3-1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 0-0
Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-5
Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 5-1
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γουαρδιόλα):
Βαλδές, Αλβες, Αντριάνο, Πικέ, Μασεράνο, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο, Σάντσες, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Κεντίρα, Αλόνσο, Γκανέρο, Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπενζεμά.

34 αγώνες αήττητη έχει συμπληρώσει η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου», αφού τελευταία φορά που έχασε στην έδρα της ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 με το 0-2 από την Ερκουλες.
10 σερί αγώνες με γκολ έχει ο Λέο Μέσι, ενώ κανένας παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν το έχει κάνει σε 11.

14 ματς χωρίς ήττα για την Ρεάλ μακριά από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Τελευταία ήττα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2011.

4 χρόνια έχει να κερδίσει στο «Καμπ Νόου« η Ρεάλ, που το είχε κάνει τη σεζόν 2007-08 με το 0-1 με το γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα.

Για πρώτη φορά και οι δύο προέρχονται από ήττα πριν το clasico.

18 Η Ρεάλ είναι αήττητη για 18 σερί αγώνες στην Primera Division, σερί το οποίο είναι το καλύτερο από το 1996-97.

Ο διαιτητής
Ο Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο από τον σύνδεσμό της Ναβάρα θα είναι ο άρχοντας του ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου». Η επιτροπή διαιτησίας επέλεξε για τον αγώνα ο οποίος μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα τον διεθνή ρέφερι, ο οποίος έχει διευθύνει άλλες 7 φορές clasico, με το τελευταίο να είναι αυτό του τελικού του Copa del Rey του 2011 στο «Μεστάγια» όταν οι Μερένγκες επικράτησαν 1-0 στην παράταση των Μπλαουγκράνα και κατέκτησαν στον τίτλο.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: