Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κρητική λεβεντιά…!!

Τι κι αν έπαιζε με δέκα παίκτες από το 71'; Ο Εργοτέλης με κρητική λεβεντιά πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Αστέρα στην Τρίπολη & έκανε τεράστιο βήμα παραμονής. Πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Αρκάδες

Κρητική λεβεντιά…
Έπαιζε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Προηγήθηκε δύο φορές με τους Μονακέλο (33’) και Χαντί (66’), αλλά έμεινε με δέκα παίκτες στο 71’, λόγω αποβολής του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Εργοτέλης με σωστή τακτική και βγάζοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τεράστια νίκη με σκορ 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε πέναλτι-γκολ του Διαμαντάκου στο 90’. Οι Αρκάδες, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και τις περισσότερες ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), είχαν ισοφαρίσει δύο φορές με τους Σανκαρέ (47’) και Χουάνμα (68’).

Οι Κρητικοί, με το τρίποντο αυτό, ουσιαστικά ξεμπέρδεψαν με την παραμονή, καθώς έφτασαν τους 35 βαθμούς και απέχουν πλέον επτά από την επικίνδυνη ζώνη, πέντε στροφές πριν το φινάλε. Από την άλλη, οι Αρκάδες, που γνώρισαν την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους, ναι μεν παρέμειναν στην πέμπτη προνομιούχο θέση και τους 51 βαθμούς, αλλά έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά από την δεύτερη.

To ματς

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά και μόλις στο 5ο λεπτό είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Χουάνμα, αλλά ο Αργεντινός «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Στοΐκοβιτς. Οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, δείχνοντας σαφή διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Οι Κρητικοί είχαν ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν και μετά να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι πίεζαν περισσότερο, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Η δεύτερη… προειδοποίηση ήρθε στο 18’ με κεφαλιά του Βάλντο, που «έβγαλε» με υπερένταση ο Στοΐκοβιτς και η τρίτη στο 23’, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να αντιδρά και πάλι σωστά, αυτή τη φορά σε προβολή του Χουάνμα. Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, αυτός που σκόραρε ήταν ο Εργοτέλης. Στο 33ο λεπτό, ο Ιμπραήμ μπήκε με ωραία κίνηση από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Μονακέλο με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καράσκο έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού καθυστέρησε και κόπηκε πάνω στο σουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αστέρας πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, που δικαιούνταν από το πρώτο ημίχρονο. Στο 47’ και μετά από απόκρουση του Στοΐκοβιτς, ο Μουνάφο επανέφερε τη μπάλα με κεφαλιά και ο Σανκαρέ με δεύτερη κεφαλιά, έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκαναν επιθέσεις κατά… κύματα, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ. Από την άλλη, οι Κρητικοί, που είχαν χάσει σχεδόν όλες τις εναέριες μονομαχίες, είχαν τρεις περιπτώσεις με σουτ έξω από την περιοχή να ξαναπάρουν προβάδισμα. Μάλιστα, σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις τους στο 66’, ο Χαντί μπήκε από αριστερά, αρχικά νικήθηκε από τον Μπαντή, αλλά στην επαναφορά με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, έκανε το 1-2.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Ντε Μπλάσις έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χουάνμα με κοντινή προβολή, έκανε το 2-2. Στο 71’, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Εργοτέλη να μένει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η πίεση του Αστέρα ήταν ασφυκτική, αφού έψαχνε με κάθε τρόπο το τρίτο γκολ, που θα του έδινε τη νίκη. Πάλι, όμως, κόντρα στη ροή, αυτός που πέτυχε το γκολ ήταν ο Εργοτέλης. Στο 90ο λεπτό, ο Ιμπραήμ ανατράπηκε στην περιοχή, ο Παπαπέτρου έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Διαμαντάκος από την «άσπρη βούλα», έκανε το 2-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (81’ Ναβάρο), Κυριακόπουλος, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Κουρμπέλης, Βάλντο (70’ Μπαράλες), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο.

Στον πάγκο έμειναν: Χερνάντεζ, Ζησόπουλος, Κοντοές, Σέτι, Γκρατσίνι.

Εργοτέλης (Μ. Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Αντελέγιε, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραήμ, Μπουχαλάκης (92’ Γιοβάνοβιτς), Καρντόσο, Μονακέλο (76’ Διαμαντάκος), Ρομάνο, Χαντί (94’ Ρέντζας).

Στον πάγκο έμειναν: Δερμιτζάκης, Γιοβάνοβιτς, Αζίζ, Αναστασάκος, Ρέντζας, Κούτρης.

Κίτρινες κάρτες: Κυριακόπουλος / Ρομάνο
Κόκκινες κάρτες: Ρομάνο

Διαιτητής: Α. Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Α. Καρατζίκας (Αθηνών), Ι. Απτόσογλου (Αθηνών)
Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: