Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

«Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της και μαθηματικά η ΑΕΝΚ, μετά τη νίκη επί του Κολοσσού, στοχεύει όσο πιο ψηλά γίνεται όπως εξήγησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

«Όσο πιο ψηλά μπορούμε»
Η Νέα Κηφισιά επικράτησε του Κολοσσού, για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών με τον προπονητή της Ηλία Παπαθεοδώρου να εξηγεί ότι πλέον το ζητούμενο για τον ίδιο και τους παίκτες του είναι να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

«Γνωρίζαμε ότι ο Κολοσσός ψάχνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη και έτσι προετοιμαστήκαμε όλες αυτές τις δέκα μέρες. Παίξαμε επιθετική άμυνα που μας έδωσε λύσεις και ενέργεια στην επίθεση. Ο Κρόκερ δεν έπαιξε σήμερα, ενώ ο Τσαλδάρης όλη την εβδομάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Παρόλα αυτά είχαμε υψηλή παραγωγικότητα και πολύ καλές επιθετικές επιλογές στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ο Κολοσσός έπαιξε πιο δυνατά στην άμυνα, αλλά ήμασταν καλύτεροι και κρατήσαμε το προβάδισμα παρά τα πέντε τρίποντα του Τσαρ. Ελέγξαμε το ματς σε όλη του τη διάρκεια. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε λύσεις από παίκτες που δεν ήταν πρωταγωνιστές στα προηγούμενα παιχνίδια. Γκάρετ, Ψαθάς και Αντεγκμπόγιε μας βοήθησαν πάρα πολύ και αυτό δείχνει την ποιότητά μας ως ομάδα, αλλά και πόσο σοβαροί και έτοιμοι να βοηθήσουν είναι όλοι οι παίκτες. Το ζητούμε είναι να συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», ήταν το σχόλιο του κόουτς των νεοφώτιστων.

Ο εκ των κορυφαίων των νεοφώτιστων, Γιάννης Ψαθάς, είπε από την πλευρά του: «Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Για αυτές τις ομάδες αυτοί οι αγώνες είναι τελικοί. Εμείς όλη την εβδομάδα δώσαμε βαρύτητα στην άμυνα. Στο πρώτο μέρος δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, όμως, ήμασταν αρκετά εύστοχοι, πήγαμε σε καλές επιθετικές επιλογές και μείναμε μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ο Κολοσσός το πάλεψε περισσότερο, όμως, με προσπάθεια, ήρεμο μυαλό και σωστές επιλογές κρατήσαμε την πρωτοπορία και φτάσαμε στη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: