Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία κατάπιε τη ζούγκλα!!

Όλα τα παγκόσμια μήντια διψασμένα πάντα για φωτιά και αίμα την έχουν ημέρες τώρα στημένη στην Κριμαία και γι' αυτό τους διέφυγε το ντέρμπυ της αλητείας Άρη - ΠΑΟΚ. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας
Χάσανε την ευκαιρία για να καταγράψουν το τι κάνει μια ελληνική ομάδα προκειμένου να φθάσει στη νίκη.

Χαμός στου Χαριλάου. Αι γενεαί πάσαι. Αυτό που έχουμε μάθει εδώ και εκατό χρόνια, αυτό θα εφαρμόσουμε πιστά. Υπέρ πάντων ο αγώνας. Μπροστά στη σωτηρία της ομάδας δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.
Τελικά, τι έγινε; Εκτός από το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία όλοι βγήκανε χαμένοι. Και πρώτα απ' όλους ο Άρης. Τζάμπα ο τσαμπουκάς. Ναι, μεν το νταηλίκι πέρασε, ο ΠΑΟΚ δίχως ψυχή ήταν χεσμένος, τόσο όσο και το κοράκι, που αποδείχθηκε ακατάλληλο για ματς κολάσεως.
Από το πρώτο λεπτό ο διαιτητής παρέδωσε τη σφυρίκτρα του και το σήμα του. Του σκάει η φάση μαρς για να δείξει σ' όλους ότι το αφεντικό στο γήπεδο είμαι εγώ. Δυστυχώς το κατάπιε το πεπόνι.
Λέμε για τον Άρη που έτσι ή, αλλοιώς και πέραν από τις κόκκινες γραμμές, ενώ ξέφυγε, τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει. Τουλάχιστον, αν έπαιρνε το τρίποντο και θα άξιζε ο κόπος για την όλη αντιαθλητική του συμπεριφορά και θα έπαιρνε ηθικό για τη συνέχεια.
Ήταν σαιζόν 1962-63 και σ' ένα ματς που πάλι ο Άρης ήθελε πάση θυσία να πάρει στην έδρα του τη νίκη με τον Εθνικό Πειραιώς. Είχαν γίνει τα όργια και ο Άρης είχε καταφέρει και να κερδίσει και να παραδοθεί, να σηκώσει τα χέρια ο Εθνικός, να πει "Περάστε..." στα αρειανά.
Μικρός ο ΠΑΟΚ, ανίκανος να αντισταθεί. Καλύτερη ομάδα, με τεχνική, αλλά πώς να μετρήσει η ποιότητά του σε γήπεδο ζούγκλα.

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ να κάνει ο Σαββίδης, αποκαλύπτει ο   apodytiriakias.gr
Πόσο πιάνει στην αγορά ο Ιβάν Σαββίδης; Εδώ σε θέλω. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πριν σκάσει μύτη σαν αρχηγός κόμματος δεν έκανε κανένα γκάλοπ. Έγκυρο αυτό. Είπε θα το πω και ό, τι πιάσω. Στο φινάλε τι είχε να χάσει; Απολύτως τίποτα. Από το μηδέν ξεκινάω, σου λέει, και ό, τι μαγκώσω είναι κέρδος. Από το μισό τα εκατό μέχρι το πέντε και το δέκα.
Ο Ιβάν; Εδώ είμαστε. Επιχειρηματίας είναι, όμως δεν υπάρχει δημόσια δήλωσή του που να μην είναι πολιτικοποιημένη. Πού να μην στρέφεται ενάντια σε κόμματα, στην κυβέρνηση. Λοιπόν; Το ερώτημα είναι πόσο ζυγίζεις τον Ρώσο στην περίπτωση που, όπως ο Θεοδωράκης, γίνει κομματάρχης. Πόσο, δηλαδή, θα έδινε στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ένα γκάλοπ;
Τα βάζω κάτω. Με τι ατού κατέβηκε στην κομματική πιάτσα το Ποτάμι; Με τίποτα. Ποιος είναι ο Θεοδωράκης; Ένας δημοσιογράφος. Ένας από τους αρκετούς επώνυμους δημοσιογράφους. Και δεν εκπροσωπεί τίποτα άλλο από τη δημοσιογραφία, έστω την υγιή, την ποιοτική, την προοδευτική. Ο Ιβάν ο τρομερός έχει όλα τα ατού μαζύ του.
Ένα, θα παίξει το ποντιακό στοιχείο. Το ατού. Όσο κι αν είναι διασπασμένοι, και από μία άποψη μάλλον είναι καλό αυτό, δηλαδή να μην αποτελούν μια ενιαία δύναμη οι Έλληνες Πόντιοι.
Δύο, το παοκτζήδικο. Άλλο δυνατό χαρτί του Ιβάν.
Τρία, το μακεδονικό. Το ατού. Πάντα παίζει στη Βόρεια Ελλάδα η αντικουλτούρα ότι ευνοείται το κράτος των Αθηνών, σε βάρος των Μακεδόνων.
Έχει ή, δεν έχει τύχη το κόμμα του πρώην Ρώσου βουλευτή Ιβάν Σαββίδη; Αν με ρωτάς εμένα θα σου βγω από τα πλάγια, αριστερά, δεξιά, όπως το πάρεις. Κοντά στα δύο χρόνια είναι στην παοκάρα ο Ιβάν και μέχρι σήμερα έχει πετύχει μία αξιοπρεπέστατη τρύπα στο νερό. Πρώτα, λοιπόν, να δείξει την κλάση του σαν πολιτικός στον ΠΑΟΚ και μετά να έρθει κι αυτός να σώσει την Ελλάδα, ποντιακά, ποδοσφαιρικά, επιχειρηματικά, όπως γουστάρει.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: