Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Και τώρα οι δυο τους!!

Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα θα παίξουν πλέον μόνες τους για τον τίτλο! Η ομάδα του Ζαρντίμ νίκησε 1-0 την κακή φέτος Πόρτο και στην ουσία την πέταξε εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Και τώρα οι δυο τους!
Στους δύο, τρίτος δεν χωρά!

Και αφού η Σπόρτινγκ Λισαβόνας το έκανε δόγμα της, είπε να το… μεταλαμπαδεύσει και την Πόρτο. Την νίκησε με σκορ 1-0 εντός έδρας και ουσιαστικά την πέταξε εκτός διεκδίκησης της Primeira Liga.

Ούτε με την απομάκρυνση του Φονσέκα φαίνεται πως οι «δράκοι» βρίσκουν τα πατήματά τους στο πρωτάθλημα. Πήραν μια ικανοποίηση μετά την επικράτησή τους επί της Νάπολι, αλλά απέχουν κατά πολύ από την ομάδα-μοντέλο των προηγούμενων ετών και δείχνουν μη ανταγωνιστικοί.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν σα να μην έγινε… ποτέ. Διότι και οι δύο ομάδες πρόσεχαν τόσο πολύ τα νώτα τους, που στην προσπάθειά τους αυτή, έκαναν την επιθετική τους δυναμική να μοιάζει ανύπαρκτη. Οι ελάχιστες φάσεις άλλωστε το μαρτυρούν ξεκάθαρα.

Και στη συνέχεια δεν θα άλλαζαν και πολύ τα πράγματα, αν δεν έβαζε το χέρι του ο διαιτητής. Για την ακρίβεια ο επόπτης. Δεν σήκωσε το σημαιάκι του και επέτρεψε στον Σλιμανί να σκοράρει και να βάλει τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού (52’).

Έπειτα η Πόρτο είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του Πατρίτσιο , ενώ οι απειλητικές καταστάσεις που έφτιαχνε άγγιζαν το… μηδέν. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων έδωσαν τους τρεις βαθμούς της νίκης στα «λιοντάρια» και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο με την πρωτοπόρο Μπενφίκα.

*Κόκκινη κάρτα ο Φερνάντο στο 92’

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14/3
Ακαντέμικα-Μπράγκα 1-1
(Μακελελέ 31’-Πάρντο 5’)

Σάββατο 15/3
Ζιλ Βιθέντε-Ρίο Αβε 1-2
(63΄πεν. Βιεϊρά -21΄ Ριμπέιρο, 89΄πεν. Ούκρα)

Εστορίλ-Μαρίτιμο 1-0
(11΄Γκαλβάο)

Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα 1-2
(13' πεν. Αντρέ-37' Μπεμπέ, 84' Ολιβέιρα)

Κυριακή 16/3
Μπελενένσες-Σετουμπάλ 1-3
(Μάρτινς 33’,86’ Χόρτα 71’- Καέιρο 66’)
Αρούκα-Ολανένσε 2-0
(Ρομπέρτο 33’, Νουμπούι 95’)
Σπόρτινγκ-Πόρτο 1-0
(Σλιμανί 52’)

Δευτέρα 17/3
Νασιονάλ-Μπενφίκα

Επόμενη 24η αγωνιστική

Κυριακή 23/3
Γκιμαράες-Ζιλ Βιθέντε
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισ.
Μπενφίκα-Ακαδέμικα
Ολανένσε-Νασιονάλ Μαδέιρα
Πάκος Φερέιρα-Αρούκα
Πόρτο-Μπελενένσες
Ρίο Άβε-Μπράγκα
Σετουμπάλ-Εστορίλ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: