Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στα πράσα τον Μαραντόνα!!

Πότε και πού έπιασαν τον μεγάλο Αργεντινό για χρήση κοκαϊνης;
Πέρασαν κιόλας 23 χρόνια από την αρχή του τέλους για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στην κορύφωση της καριέρας του, σαν σήμερα το 1991, βρισκόταν θετικός με κοκαϊνη από το αντιντόπινγκ κοντρόλ. Η απομυθοποίηση, η τιμωρία και το στίγμα που θα τον ακολουθούσε για πάντα…
Ο Μαραντόνα στα 31 του χρόνια ήταν βασιλιάς στη Νάπολι. Ωστόσο, ήδη είχαν αρχίσει να ακούγονται πολλά για την εξωγηπεδική του ζωή.
Στις 2 Μαρτίου ξεκινούσε αποχή από τις προπονήσεις. Η τιμωρία από τη Νάπολι αναπόφευκτη. Δυο εβδομάδες μετά, στις 17 Μαρτίου 1991, κι ενώ έχει επιστρέψει στη δράση, κληρώνεται να περάσει από αντιντόπινγκ έλεγχο στον αγώνα με την Μπάρι. Στο αίμα του ανιχνεύονται ίχνη κοκαΐνης. Τιμωρείται με αποκλεισμό 15 μηνών.
Στα τέλη Μαρτίου ο δικαστής έκρινε ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά και ο Ντιέγκο αθωώνεται, όμως τον Απρίλιο συλλαμβάνεται στο Μπουένος Αϊρες για εμπόριο ναρκωτικών. Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, ωστόσο.
Η τιμωρία των 15 μηνών βάζει ταφόπλακα στην καριέρα του. Αργότερα θα επιστρέψει, αλλά δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.
Θα προσπαθήσει να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε στο Μουντιάλ 1994, όμως θα πιαστεί ξανά με απαγορευμένες ουσίες στον οργανισμό του.
Η συνέχεια πάνω - κάτω γνωστή. Κινδύνεψε πολλές φορές σοβαρά η ζωή του, έκανε αποτοξίνωση αρκετές φορές, πάλεψε να ξεφύγει από τον εθισμό. Πήρε πολλά κιλά, έχασε, η καρδιά του άρχισε να μην αντέχει απ΄ όλες αυτές τις ταλαιπωρίες.
Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι τον τελευταίο καιρό δείχνει αρκετά καλύτερα στην υγεία του. Κι αυτό είναι σίγουρα θετικό... 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: