Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Ξέρανε» την Εφές και… ελπίζει!!

Μεγάλη νίκη -χάρη σε δύο τρίποντα του Κβόστοφ- πήρε μέσα στην Τουρκία επί της Εφές (αδιάφορη βαθμολογικά) η Νίζνι με σκορ 65-61 και πάει να παίξει τον «τελικό» πρόκρισης με την Ούνιξ!

«Ξέρανε» την Εφές και… ελπίζει!
«Ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης στο Top-16 έμεινε η Νίζνι! Οι Ρώσοι πήραν μεγάλο διπλό μέσα στην Τουρκία επί της Εφές (65-61) και με ρεκόρ 4-5 θα τα παίξουν όλα για όλα στον υπέρ πάντων αγώνα της επόμενης εβδομάδας απέναντι στην Ούνιξ Καζάν.

Και οι μεγάλοι θριαμβευτές (χωρίς τον Ροτσέστι στη σύνθεσή τους) απόψε και οι συμπατριώτες τους που θα αντιμετωπίσουν στην τελευταία στροφή της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας και η Ζαλγκίρις Κάουνας έχουν ίδια επίδοση μέχρι τώρα, με τους δύο εξ’ αυτών να είναι αυτοί που θα χαμογελάσουν.

Για την ομάδα του Ίβκοβιτς -που έχει ήδη προκριθεί- δεν έπαιξε ο Περπέρογλου, ενώ 15 πόντους σημείωσε ο Λάσμε. Καθοριστικός για τους νικητές ο Κβόστοφ με δύο «μεγάλα» τρίποντα στο φινάλε.


Το ματς

Με τον Λάσμε να πετυχαίνει επτά γρήγορους πόντους, η Εφές προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με διψήφια διαφορά, 12-2. Η Νίζνι… ανασυγκροτήθηκε, έσφιξε την άμυνά της, βρήκε λύσεις στην επίθεση και επέστρεψε για τα καλά, ούσα στο -1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου (18-17).

Η αντεπίθεση των Ρώσων συνεχίστηκε που πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά κι ενώ συνέχεια μετά μία οι γηπεδούχοι, μία οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν σε θέση οδηγού. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς ξέφυγαν και με 5 (31-26) προς το τέλος του πρώτου μέρους, όμως η… σταχτοπούτα με αιχμή του δόρατος τους Τόμπκινς και Μπαμπούριν ανέκτησε τα ηνία με σερί 1-9, για το 32-35.

Στην Εφές έλειπε η… σπιρτάδα να παίξει καλό μπάσκετ 3-4 λεπτά και να ξεφύγει. Κι όσο δε μπορούσε να το κάνει αυτό, η Νίζνι έπαιρνε τα πάνω της και συνέχιζε να διεκδικεί μέχρι τέλους το πολύτιμο γι’ αυτήν ροζ φύλλο. Και κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +5 μέσα στην Τουρκία (45-50).

Οι Ρώσοι έστειλαν το… μήνυμά τους, ανοίγοντας τη διαφορά ακόμα και στους 8 (46-54) στο 34’ βάζοντας δύσκολα στους Τούρκους. Κακά τα ψέματα, όμως, η Εφές είναι καλύτερη ομάδα και σαν τέτοια έτρεξε γρήγορα μίνι σερί, μαζεύοντας την κατάσταση και μειώνοντας στους 2 (54-56) με ισάριθμα τρίποντα από Τζάνινγκ και Κορκμάζ. Ο Λάσμε κρατούσε όρθιους τους γηπεδούχους (με 16 πόντους), ενώ ο Σάριτς με δύο βολές έδωσε μετά από ώρα στο 38’ προβάδισμα στην Εφές (60-59). Και σε αυτό το σημείο «μίλησε» ο Κβόστοφ! Με δύο τρίποντα -που δεν βρήκαν απάντηση απ’ τους Τούρκους- του άσου της Νίζνι, η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά για το τελικό 61-65, με τους παίκτες του Ντούντα να μην μπορούν καν να μειώσουν στη τελευταία επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 32-35, 45-50, 61-65

Εφές: Μπαλμπάι, ΜακΓκράθ 2, Οσμάν 2, Σάριτς 11, Ντρέιπερ 5, Λάσμε 15, Ουλουμπάι 3, Κορκμάζ 6, Τζάνινγκ 5, Κιλίτσλι 2, Μπιέλιτσα 10

Νίζνι: Μπαμπούριν 13, Παραχούσκι 8, Ίβλεφ 2, Πατσάτσια 4, Κβόστοφ 14, Κίνσεϊ 10, Τόμπκινς 14
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: