Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασίου: «Κάθε παιχνίδι και καλύτεροι»

Το να γίνεται η ομάδα καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι είναι ο στόχος του Γιάννη Αναστασίου, που πρόσθεσε πως σημασία δεν έχει να λες πως πας για πρωτάθλημα, αλλά να το δείχνεις στο γήπεδο.

Αναστασίου: «Κάθε παιχνίδι και καλύτεροι»
Για την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και το ματς που ακολουθεί κόντρα στον Πανθρακικό μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της NOVA και σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής, τόνισε πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να διδαχθούν από την περσινή ήττα με τον ίδιο αντίπαλο.

Για τη μάχη του πρωταθλήματος και το κατά πόσο είναι διεκδικητής του τίτλου ο Παναθηναϊκός, αρκέστηκε να πει πως σημασία δεν έχει να το λες, αλλά να το δείχνεις στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για το ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό: «Θα έλεγα ότι είναι ένα δύσκολο ματς γιατί ο Πανθρακικός με την αλλαγή του προπονητή του έχει αλλάξει κάπως το στιλ παιχνιδιού του. Παίζει πιο πολύ τώρα με τρία στόπερ, πιστεύω ότι θα έρθει να παίξει αμυντικά και να κοιτάξει να χτυπήσει στην κόντρα. Από την άλλη θέλω να πιστεύω πως η ομάδα μου θα παρουσιαστεί αρκετά σοβαρή και με την σωστή νοοτροπία για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παίζουμε εντός έδρας και πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που ξέρουμε, τα βασικά σωστά, θα είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε στο τέλος».

Για το αν τον φοβίζει ο αγώνας: «Κάθε ματς με φοβίζει πιο πολύ δεν έχει να κάνει τόσο με τον αντίπαλο όσο με την νοοτροπία την δική μας. Πέρσι είχαμε μια κακή εμπειρία εντός έδρας με τον Πανθρακικό χάσαμε 2-1 σε ένα ματς όπου είχαμε υποτιμήσει τον αντίπαλο και σε αυτό το επίπεδο όταν υποτιμάς τους αντιπάλους το πληρώνεις. Και για εμάς θα είναι σημαντικό όπως είπα η σωστή νοοτροπία για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει παραμείνει κοντά στο πρωτάθλημα και αν θεωρεί ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια μεγάλη υπέρβαση: «Ο στόχος μας είναι κάθε χρονιά, κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σχεδόν στα μισά του πρωταθλήματος, έχουμε κάνει βήματα και το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε έτσι και πιστεύω ότι συνεχίζοντας πάντα με δουλειά, με προσπάθεια και ταπεινά, να μην καβαλήσουμε το καλάμι, πιστεύω ότι πάντα υπάρχουν ελπίδες και δυνατότητες, γιατί αυτή η ομάδα έχει προοπτικές, έχει παίκτες με ταλέντο, με ποιότητα, αλλά θέλει συνεχή επαγρύπνηση και πάνω από όλα διαρκή προσπάθεια».

Για το αν η λέξη πρωτάθλημα αγχώνει καθόλου την ομάδα: «Όχι δεν θα έλεγα ότι αγχώνει, αλλά ο στόχος μας είναι αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παίζουμε το παιχνίδι μας, να παίζουμε για τη νίκη και από εκεί και πέρα στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Το εύκολο είναι πάντα να λες "Πάμε για πρωτάθλημα ή πάμε για Κύπελλο" το σημαντικό είναι όμως να πρέπει να το δείχνεις. Εμείς θέλουμε να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο και από εκεί πέρα όπως είπα στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε το ταμείο».

Για την εικόνα που έχει για τον Πανθρακικό: «Στα τελευταία ματς έχει αλλάξει η εικόνα του. Έχει κάνει μια καλή εμφάνιση στην Τούμπα, μια εντός έδρας νίκη με τον Πλατανιά και έχει και μια ισοπαλία με τον Εργοτέλη. Έχει και τα τρία αποτελέσματα αλλά θα έλεγα ότι η εικόνα τους δείχνει πιο σταθερή. Σε εκτός έδρας ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ σημείωσαν δυο γκολ και είναι σημαντικό σε αυτό το επίπεδο να μπορείς να σημειώνεις γκολ κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν θα εξαρτηθεί σε τόσο μεγάλο επίπεδο από τον Πανθρακικό, όσο από εμάς. Αν είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση και κάνουμε αυτά που πρέπει θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

Για το αν θα συνεχιστεί το rotation στα τρία ματς που απομένουν μέχρι τη διακοπή για τα Χριστούγεννα: «Είναι τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα, σίγουρα θέλουμε να έχουμε φρεσκάδα στο παιχνίδι μας και το κυριότερο να μπορούμε να βγάζουμε ενέργεια και διάθεση. Θα εξαρτηθεί σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά, βγάλαμε ένα δύσκολο σερί παιχνιδιών χωρίς απώλειες και το κυριότερο είναι να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά για τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Έχουμε ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε τις επιλογές και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή και στα τρία ματς για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: